Yerli araç düşmanlığı mı

BİR Türkiye sevdalısı olarak camlı koltuklu Doblo türü araçlardan ilk çıktığından beri aldım. İlk aldığım araba 1 haftada motor kilitlediği halde her yeni araba aldığımda Doblo ve Fiorino v.s 2 yılda bir değiştirdim. Yüzde yüz yerli üretim olduğundan gururla geziyordum. Sanki diğer araçlardan büyüklük farkı hiç yok.

Haberin Devamı

Bir Palio’nun kapladığı alan kadar alan kaplar fakat yasaklar nedeni ile bana göre yerli üretimin satışını istemeyen güçler tarafından her gören bu ülkenin üretimini istemeyen mi demek istemiyorum.
Trafik polisleri tarafından göz açtırmadan her defasında ceza yemekten, şimdi binek yabancı otomobil almak zorunda kalanlardan biriyim.Yıllardan sonra ben de yabancı marka otomobil almaktan ve Doblo türü araba kullanamamaktan üzüldüğümü paylaşmak istedim.Bu kadar gururla üretilen araçların üstüne gidilmemesi gerekli diye düşünüyorum.
Fahri SOYDAN

GÜNÜN SÖZÜ

“Yargıç, sav ve savunmayı adalet terazisinde tartar.Tarafsızlığı, terazinin hassasiyeti kadardır.”
(Nurettin Kaptan)

BDL, ‘meslek lisesine dönüşmemeli

İKTİDAR düz devlet liselerini anadolu yada meslek liselerine dönüştürme kararı alıyor. Maalesef  Bahçelievler Deneme Lisesimizin kısmetine de endüstri meslek lisesi olmak düşüyor.
Kararı iki yönüyle ele almak gerekir; birincisi lisemizin laboratuvarlar ve benzeri altyapısının olmayışı... İkincici olarak da semtin uygunluğu.
Ara insan gücü yetiştiren meslek liselerini gerekli ve önemli sayıyoruz.
Üstelik Çankaya’nın birçok semtinin bu tür insan yetiştirilmesine ihtiyacı vardır. Ancak kurulduğundan bu güne beyin gücü ve nitelikli yönetim kadroları yetiştirmiş olan Bahçelievler Deneme Lisesi hem Milli Eğitim müfredat ve programlarında uygulanacak değişim ve yenileşmelerin öncelikle denendiği ve başarı geldiğinde tüm okullara yaygınlaştırıldığı bir okuldur. Hem de Cumhuriyet kazanım ve değerlerinin sembolu Ankara-Çankaya ve Bahçelievler üçlemesinin güzide bir çınarıdır.
Bu tesbit ve düşünceden hareketle BDL’nin endüstri meslek lisesine dönüştürülmesi çalışmalarına karşı çıkıyor ve mutlak bir gereklilik varsa ancak Bahçelievler Deneme Anadolu Lisesi olmasını kabullenilebilir buluyoruz.Bizler bu okulun mensup ve mezunları olarak sesimizi ve çabalarımızı ulaşabildiğimiz tüm kanallarda duyurmak istiyor ve bu konuda sizin değerli yardım ve katkılarınızı bizden esirgemeyeceğinizi umuyoruz.
İbrahim Hakan ÖZTÜRK-BDL Mezunlar Derneği Başkanı

Haberin Devamı

PTT çile çektiriyor

Haberin Devamı

BENİM şikayetim Türkiye’nin koskoca PTT’si olarak gösterilen bir kurumunun insanları nasıl kaile almayıp, rezil ettiğiyle ilgili bir şikayetim olacak. İnternette arama yaptığınız zaman göreceksiniz ki insanlar yurtdışından getirdikleri ufak eşyaları maalesef PTT aracılığla alabiliyorlar ve ben daha memnun olan birisini görmedim bu konuda... Genel olarak şikayetler şu yönde taa Amerika’dan veya başka kıtalardan 6-8 günde gelen ve değeri 100 doları geçmeyen bir ürün Türk PTT’sinde neden 10 gün kalır ve hala haber alınamaz. İnternet sitelerindeki takip yerinde günlerdir işleme merkezinde diye yazan, telefon açtığınızda hiçbir muhatap bulunamayan bir kurum olan PTT, Türk insanına çile çektirmekten başka ne işe yarar diye sormamak elimde olmuyor. İnternet sayfalarında genel müdürlüklerinden baş müdürlüklerine kadar bütün telefonlarını yazıp da hiçbirinin cevap vermemesi nedir acaba? Bir ürünün günümüz teknolojisinde nerede olduğunu ve niçin bu bekletildiğini söyleyemeyen bir kurumun Türkiyemize yararından çok zararını olduğunu düşünüyorum.
Mert ÖZDEN

Yazarın Tüm Yazıları