Yerel tablo netleşiyor

Türkiye’nin anormal ulusal gündeminden bir türlü gözler yerel seçimlere çevrilemiyor.

Haberin Devamı

AK Parti ve MHP adaylarını bir bir açıklasa da seçimlere 4 aydan az bir süre kalmasına rağmen gündemde olması gerektiği yerde değil yerel seçimler.
Ankara’da da tablo Türkiye’nin genelinden farksız değil.
MHP’nin Mevlüt Karakaya’yı açıklamasından sona geçtiğimiz hafta AK Parti Melih Gökçek’le ‘yola devam’ dedi.
CHP’de ise aday belirsizliği devam ederken, bir belirsizlik de Mansur Yavaş-Turgut Altınok cephesinde hakim.
CHP’nin ve Yavaş-Altınok cephesinin hamlesi kadar ilçe belediye başkanlarının kim olacağı da merak konusu.
Aday açıklamada elini çabuk tutan MHP’yle başlayalım.

AK PARTİLİ ESKİ BAŞKAN MHP’DEN ADAY

13 ilçeyi açıklayan MHP’de geri kalan 12 ilçenin de pazar günü İstanbul’da yapılacak programda duyurulması planlanıyor.
Merkezdeki ilçelerden Etimesgut’ta Enver Demirel, Gölbaşı’nda Yakup Odabaşı ile devam kararı alan MHP, Yenimahalle’de Devran Kutlugün, Keçiören’de Mehmet Ali Tanrıverdi, Mamak’ta Ali Rıza Çalkan’ı daha önce açıklamıştı.
Pazar günkü programda da, Altındağ’da Nedim Ağaç, Çankaya’da Sadık Aslan’ın adaylıkları açıklanacak. Aynı programda açıklanacak Sincan adayı ise hayli ilginç ve tanıdık bir isim.
Sincan’da AK Parti’den 2004-2009 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Hasan Altın.

Haberin Devamı

MEVCUTLAR DEVAM EDİYOR

AK Parti’de ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Büyükşehir ve il belediyelerinin neredeyse tamamını açıkladı. Ankara’nın ilçeleri neredeyse netleşti. Altındağ’da Veysel Tiryaki, Keçiören’de Mustafa Ak, Mamak’ta Mesut Akgül, Sincan’da Mustafa Tuna’yla devam edilecek.
Yenimahalle’de adaylık Adem Ceylan ile Hilmi Yaman arasında gidip geliyor. Çankaya’da TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Barış Aydın bir adım önde görünse de geçmiş seçimlerin aksine AK Parti bu kez Çankaya’yı çok da önemsemiyor.
Etimesgut’ta Orhan Deligöz’ün adaylığına kesin gözüyle bakılırken, bir ekip Deligöz’ün aday gösterilmemesi için yoğun çaba harcıyor.
Gölbaşı’nda teşkilata göre aday Fatih Duruay. Ancak Murat Bey Balta da adaylıktan ümidini yitirmiş değil. Çalışmaya devam ediyor.

BÜYÜKŞEHİR’DEKİ BELİRSİZLİK İLÇELERE YANSIDI

Haberin Devamı

CHP’de ise Büyükşehir’deki belirsizlik ilçelere de sirayet etti. Resmi olan tek aday Gölbaşı’nda Ercan Şimşek. Etimesgut’ta Mehmet Yula, Mamak’ta Coşkun Torun ön seçimde ipi göğüsledi ve adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Keçiören’de altı aday adayı var, ön seçim yapılacak. Altındağ’da ise 4 aday adayından biri aday gösterilecek.
Yenimahalle’de CHP Fethi Yaşar’la devam edecek. Sincan’da ise aday adayı halen yok.
Çankaya’ya gelince...
Parti Büyükşehir’den çok Çankaya’da kilitlenmiş durumda. Günlerdir sokakta olan aday adayı sayısını takip edemez olduk. Bir ön seçim de Çankaya’da gelirse, kimse şaşırmasın.

Yazarın Tüm Yazıları