Yenilikçi cerrah ödülü

İran’da yapılan ‘Avrupa, Asya Kalp Cerrahisi Birliği’ toplantısında Dokuz Eylül Üniversitesi Göğüs Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Öztekin Oto’nun “Uyanık Hastada Aort, Kapak Ameliyatı”nın sunumu, 300’ü aşkın sunum arasından ‘Uluslararası Yenilikçi Cerrah Ödülü’ aldı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Oto, “Ödül hem benim hem de ülkem için gurur verici bir olay” dedi.

Telasami çiftinin hastalıksız çocukları

Akdeniz Anemisi (telasami) olan İzmirli Beliz ve Halil Çolak çifti, tüp bebek yöntemiyle hastalıksız bebekleri dünyaya geldi. 6 yıllık evli olan Çolak çifti, İrenbe Tüp Bebek Merkezi’nde zorlu bir süreçten sonra telasami olmayan Demir ve Çınar isimli çocuklarına kavuştu. Çiftin doktoru Dilek Aslan, “Telasami olan çiftlere, sağlıklı çocuk sahibi olmaları için tüp bebek yöntemini öneriyoruz. Tüp bebek yönteminde embriyolardan genetik olarak bu hastalığı ayıklamak mümkün” dedi.

Kadından kadına spina bifida eğitimi

Merkezi İzmir’de bulunan Spina Bifida Derneği, İstanbul’daki tüm Inner Wheel Dernekleri yöneticilerine eğitici eğitimi yaptı.Spina Bifida Derneği Yönetim Kurulu üyesi Dr. Sibel Akkol tarafından, 242. Bölge Inner Wheel Dernekleri başkan, sekreter ve yöneticilerine verilen bu eğitimle sertifika alanlar hem kendi derneklerindeki kadınlara hem de topluma eğitim verecekler. IW tarafından ulusal proje ilan edilen Spina Bifida, önleme için kadın eğitimi bir yılda akran eğitimi, broşür, afiş, seminer, medya ile 10 milyon kadına ulaşacak. Türkiye’de yer yer dünya ortalamasından 3-8 kat arası daha fazla görülen bir doğumsal anomali olan Spina Bifida ayrık omurga diye tanımlanıyor.

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları