Yeni Alacakaranlık geliyor

Bu yazın beklenen eğlenceliklerinden “Ölümcül Oyuncaklar–Kemikler Şehri”, fantastik dünyası ve aşk hikâyesiyle yeni “Alacakaranlık” olacak görünüyor.

Haberin Devamı

İspanyol polisiyesi “Cinayet Tezi”, politik-gerilim “Kapalı Devre”, köpekbalıklı korku “Yem 3D” ve 1D hayranlarının dört gözle beklediği “One Direction: This Is Us” haftanın diğer seçenekleri.

Ölümcül Oyuncaklar–Kemikler Şehri
Mortal Instruments – City Of Bones
Yönetmen: Harald Zwart
2013/ABD/130’

Cassandra Clare’in çoksatanlar listesinden inmek bilmeyen fantastik serisi “Ölümcül Oyuncaklar”ın ilk kitabı beyazperdede. “Alacakaranlık”ın bıraktığı boşluğa gözünü diken seri, genç bir kızın doğaüstü yetenekleri olduğunu öğrenmesi ve türlü yaratıkla dolu bir dünyada kötülere karşı mücadele vermesini anlatıyor. Başkahramanımız Clarissa Fray, Brooklyn’de sessiz sakin hayatına devam ederken bir gün şaşırtıcı ve olağanüstü şeyler görmeye başlıyor. Annesinin de bir anda ortadan kaybolmasıyla endişeleri artan Clary’e bu arayışında en yakın arkadaşı Simon eşlik ediyor. Bir gece gittikleri diskoda bir cinayet işleniyor ve herkesin ortasında gerçekleşmesine rağmen bunu bir tek Clary görebiliyor. İşte o gece, yüzyıllardır insanları şeytanlardan koruyan yarı insan yarı melek savaşçıların yaşadığı Gölge Avcıları dünyasının sırları da ortaya çıkıyor. Serinin hedef kitlesinin yaş kuşağı oldukça düşük, beklentilerinizi ona göre az tutun.

Katil kim?

Haberin Devamı

Cinayet Tezi
Thesis On A Homicide
Yönetmen: Hernán Goldfrid
2013/Arjantin-İspanya/106’

Roberto Bermudez bir hukuk fakültesinde profesörlük yapan eski bir ceza avukatıdır. Bir gün ders verdiği fakültenin önünde bir cinayet işlenir. Katil, Roberto’yu bu tehlikeli oyuna çekmek istercesine bazı izler ve ipuçları bırakmıştır. Roberto, cinayet üzerine kendisiyle sürekli teorik tartışmalar yapan zeki öğrencisi Gonzalo’dan şüphelenmeye başlar. Roberto’nun bu cinayet tezini çözmek ve katili tekrar birisini öldürmeden durdurmak için çok az vakti vardır. Ricardo Darin ve Alberto Ammann gibi İspanyol sinemasının iki usta aktörünü buluşturan film, polisiye-gerilimden hoşlananların ilgisini çekecektir.

1D hayranları sinemaya

One Direction: This Is Us
Yönetmen: Morgan Spurlock
2013/ABD/92’

Haberin Devamı

Oscar’a aday olduğu “Super Size Me/Şişir Beni” filmiyle tanıdığımız Morgan Spurlock’un meşhur İngiliz boyband One Direction’ı (1D) anlattığı son belgeseli, dünya turuna çıkmak üzere olan grubu takip ederek yol boyunca hikâyelerini görüntülüyor. Dışarıdan gelen eleştiriler oldukça kötü ama bu, grubun hayranlarını durdurmayacaktır sanıyorum.


Aşk mı iş mi?

Kapalı Devre
Closed Circuit
Yönetmen: John Crowley
2013/İngiltere-ABD/96’

Londra’da meydana gelen bir patlama sonrasında sadece bir terörist sağ kalmayı başarır. Terörist Farroukh Erdogan patlamanın hemen ardından yakalanır ve hapse atılır. Kendisine en ağır cezanın verilebilmesi için araştırmalar ve hazırlıklar başlamıştır. Teröristi yargılamak için, hükümetin elinde gizli bir kanıt vardır. Ancak bundan ne Erdogan ne de avukatları haberdardır. Başsavcı bu özel dava için savunma avukatı Claudia Simmons’ı atar. Bu özel görev için kurallar basittir; kanıt bir kez öğrenildikten sonra Claudia’nın kimseyle görüşmesine izni verilmeyecektir. Tam bu sırada Farroukh Erdogan’ın avukatı ölür ve yerine devletin atamış olduğu savunma avukatı Martin Rose getirilir. Claudia’nın eski sevgilisi de olan Martin, dava üzerinde çalışmaya başladıkça, Claudia’yla aralarında yakınlaşma başlayacak ve bu durum ikisini de tehlikeye sürükleyecektir. Ödüllü filmi “Boy A” ile tanıdığımız John Crowley’nin yönettiği bu politik gerilimde Eric Bana ve Rebecca Hall başrolde.

Haberin Devamı

Markette köpek balığıyla karşılaşmak

Yem 3D
Bait 3D
Yönetmen: Kimble Rendall
2012/Avustralya-Singapur/93’

Avustralya’da bir sahil kasabasında yaşanan tsunami felaketinden sonra bir marketin içinde sağ kalmayı başarmış bir grup insanın dalgalar sonrası ortaya çıkan köpek balığına karşı verdikleri mücadeleyi anlatan “Yem 3D” vasatın üstüne çıkamayan bir korku filmi.

Yazarın Tüm Yazıları