Trakya’da 3 Atatürk heykeline yapılan büyük provokasyon!

Son zamanlarda Atatürk’e yönelik saldırıların en ağırı Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi’ndeki üç okulda gerçekleştirildi. Bütün partiler saldırıyı kınarken, hainlerin derhal yakalanması istendi. Saldırıyı İran menşeli bir örgütün yaptığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Atatürk’ü hedef alan girişimlerin son dönemde dikkat çekecek ölçüde artması ADD ve CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun tarafından tepkiyle karşılandı. Aygun, Atatürk’ü hedef alan girişimlerin son dönemde dikkat çektiğini, Andımız’ın okullarda okutulmasına son verilmesi ve devlet madalyalarından Atatürk kabartmasını çıkaran kararlar alınmasının Atatürk karşıtlarına cesaret ve güç verdiğini belirtti. 27-28 Mart tarihlerinde Yeniçiftlik Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu, Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve Ereğli ilçesinin girişindeki Opet Anadolu Lisesindeki Atatürk büstlerine sprey kırmızı boya ile “Atatürkçülük putperestliktir” diyen yazılar yazıldığı, büstlerin tahrip edildiği ve Atatürk kinini kusan notlar bırakıldığı dikkat çekti. Aygun, İçişleri Bakanlığı’na yönelttiği soru önergesinde, “40’ı aşkın ülkede adı parklara, meydanlara, cadde ve sokaklara verilmiş, özel heykelleri dikilmiştir. Bu ülkeler Atatürk heykellerini özel olarak korumakta ve her yıl özenli olarak bakımını yaptırmaktadır. Atatürk büstlerinin Türkiye Cumhuriyeti’ndeki tüm okullarda korunması için ne gibi önlemler alacaksınız?” diye sordu.

Haberin Devamı

OYUNA GELMEYECEĞİZ!

ADD, Ereğli’deki saldırıyı bir bildiri ile kınadı ve şöyle denildi: “Bu oyunun farklı şekillerde, ülkemizin başka şehirlerinde de artarak süreceğini öngörüyor, bu organize saldırıların ve yazılanların halkımızı kışkırtmaya ve iç huzursuzluklar çıkartmaya yönelik olduğunu düşünüyoruz. Bu oyuna gelmeyeceğimizi, din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan, geçmişte olduğu gibi, bugün de emperyalizmin ve maşalarının oyunlarını boşa çıkaracağımızı duyuruyoruz. Bu olayların bir silsilenin parçası olduğunu da görüyoruz.

O’nun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nden Mustafa Kemal Atatürk’ün adını, izini kimse silemez. Çünkü biz buradayız.”

Saldırı nedeniyle jandarma ve emniyet güçleri geniş çaplı bir soruşturma başlattı. TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop başta olmak üzere CHP, AKP, MHP, İyi Parti, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanları ve örgüt temsilcileri kınama mesajları yayınladılar. CHP Marmara Ereğlisi İlçe Başkanı Tolga Çalışkan, yaşanan olayların, suçlular cezalandırılıncaya kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Başkan Prof. Dr. Şentop, “Bazı okullarımızda Atatürk büstlerine yapılan provokatif alçakça saldırıyı kınıyorum. Valimiz ve savcılığımız olayı yakından takip etmektedir” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da, saldırıyı lanetlediğini açıklayarak saldırganların derhal yakalanmasını bekliyoruz, iadesini kullandı.

GÜNÜN SÖZÜ

“Atatürk’e put diyen anlayış ortaçağın karanlıklarında kaybolmuş çağdışı düşüncenin dışa vurumudur. Ne gariptir ki üzerine put yazdıkları heykelde Atatürk’ün ‘Tek bir şeye ihtiyacımız vardır. Çok çalışkan olmak’ veciz sözü yer almaktadır. Bilimi en hakiki yol olarak gösteren, çalışmayı, çalışkan olmayı bir gereklilik olarak gören bir lidere put demek, ne yazık ki hala puta inananların aramızda var olduğunu göstermektedir. Bu anlayış sahipleri bilmelidir ki, Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlık Cumhuriyeti onlara da ışık olacak ve tüm karanlıkları boğacaktır.” Serkan TOPAL

Haberin Devamı

AŞI RAKAMLARINDA ÇELİŞKİLER

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca’nın BionTech aşısı ile ilgili çelişkili açıklamalara devam ettiğini belirten CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Aşının teslim alınma tarihleri de, miktarları da çelişkili. Bakan bir partide 750 bin doz, diğer partide 700 bin doz aşının geldiğini söyledi ancak Biontech’e yazdırdıkları belgede, iki partide de 700 bin doz aşının gönderildiği yazıyor. 50 bin doz aşıya ne oldu? Bu kimler için kullanıldı?” diye sordu.

Gırgırla balık avı denizleri tüketti
DENİZLERİMİZİ ACİLEN NADASA BIRAKMALIYIZ

DENİZLERDE av sezonu 15 Nisan’da sonlanıyor. 1 Eylül’de büyük umutlarla açılan sezonda beklentilerin aksine hamsi ve palamut bol çıkmadı. Tüm uyarılara karşın denizin altını üstüne getiren gırgırlar denizi adeta kuruttu. Ağlarındaki gözeneklerin küçük olmasından ötürü büyümeden yavru balıkları avlıyor boğaz ve denizlerde özgürce tur atan gırgırlar!

Haberin Devamı

Japonya’da kullanılması yasak olduğu söylenen trollerin de denizlerde cirit attığı, balık neslini tükettiği belirtiliyor. Bu iddia doğru ise çok vahim balıkçılığın geleceği adına. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın iki kez 15’er gün hamsi avını yasaklaması sonuç getirse de bir süre sonra 7 santimetrenin altında hamsiler yine tezgahlarda yer aldı. Dün Ankara’da balıkçıda parmak kadar hamsilerin satıldığını görünce içimiz ‘cız’ etti. Hem de 40 liradan satılıyordu.

Avrupa ülkelerinde kişi başına 20 kilogram balık düşerken Türkiye’de bu miktar 6 kilogram. Böyle sürerse gelecekte sağlık açısından son derece önemli balığı da bulamayacağız.

Yasaklara ve kurallara uymamaktan ötürü üç yanı denizlerle çevrili ülkemizde avlanan balık miktarı her sezon giderek geriliyor. Denizler artık tükendi. Çözüm kısa süreli yasak değil. Salgında nasıl tam kapanma öneriliyorsa denizlerde de tam kapanma, yani en az 1 yıl av yasağı uygulanmalı. Deyim yerindeyse nadasa alınmalı.

Şükrü KARAMAN

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya’nın Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Türk nakliyecilerin yaşadığı sıkıntılara, Azerbaycan’a geçişte Türk nakliyecilerinden alınan fazla ücretlere ve nakliyecileri canından bezdiren Gürcistan’daki yasadışı yapıya ilişkin açıklamalarda bulunduğunu...

MESAJ PANOSU

Neden susar bir ülke? Konuşmaktan korktuğu için. Ve niye korkuyorsunuz? Konuşsanıza!” Süleyman DEMİREL - 9. Cumhurbaşkanı

Yazarın Tüm Yazıları