Suda yüzde 40 tasarruf projesi

Bilinçsiz su tüketimi herkesin düşündüğü bir sorundur. Tasarruf için ne yapıyoruz? Genç Türk mühendisler tarafından geliştirilen Gristek Modül ürünü pasif tasarruf sağlama noktasında su sorununa ciddi bir çözüm sunuyor. İnsan tenine değdiği anda gri su durumuna düşen suları geri dönüştüren Gristek Modül, bu anlamda önemli bir tasarruf sunuyor. El yıkamada kullanılan suyu yeniden kullanıma uygun hale getirerek klozet temizliğinde kullandıran girişim bu anlamda hem su tasarrufu hem de fatura tasarrufu sağlıyor.

Haberin Devamı

Yıllık su tasarrufu hedefiyle ilgili konuşan Gristek Kurucusu Yunus Burak Özcan, “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de bilinçsiz su tüketimi büyük sorun oluşturuyor. Ülke olarak su tasarrufunu önemseyen bir anlayışa sahibiz. Son yıllarda atılan kamusal adımların da etkisiyle su sorunu gündemde tutuluyor. Biz Gristek olarak geliştirdiğimiz Modül ile bu soruna önemli bir çözüm üretiyoruz. Ev, işyeri, kamu kurumları ve ortak yaşam alanları için hedeflediğimiz Gristek Modül ile hanelerin hem su tüketimini hem de fatura tutarlarını yüzde 40 oranında azaltıyoruz. Gri su teknolojisi olarak adlandırdığımız bu sistemi önümüzdeki bir yıl içerisinde 100 bin lavaboya kurmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda yıllık iki ‘Ömerli Barajı’nı dolduracak 700 milyon metreküp suyu kurtarmak istiyoruz. Ürettiğimiz bu cihazın önce ülkemizdeki daha sonra su kıtlığı çeken ülkelerdeki su sorununa çözüm olacağına inanıyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

Gristek Modül’ün üretim süreci Çorumda kurulan fabrikada tamamlanıyor ve kurulumlar A’dan Z’ye Gristek ekibi tarafından sağlanıyor.

GÜNÜN SÖZÜ

“SEN doğru yolda ol da varsın sanan eğri sansın, sen kendini bildiğin sürece doğru insansın.” Yunus Emre

CHP’DE BİR ADAY İSMİ DAHA

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu aslında cumhurbaşkanı adayı olmak istemiyor ama çevresi zorla onu aday yapmaya çalışıyor! Kılıçdaroğlu da tüm bu gelişmeleri inceden inceye süzerek bir taraftan B ve C planları oluşturmaya çalışıyor. Damga gazetesi sahibi Mehmet Mert’in edindiği kulis bilgilerine göre Kılıçdaroğlu’nun, “Olur da ben aday olamaz isem bari istediğim aday olsun” düşüncesiyle daha önce partide ‘Genel Sekreterlik’ de yapan, CHP’de 3 dönemdir milletvekilliğinde bulunan eski İstanbul Defterdarı Mehmet Akif Hamzaçebi’yi ‘yedekte’ tuttuğu konuşuluyor.

SİYASİ İRADE 5 MİLYON EMEKLİYİ UNUTMASIN
İNTİBAK NİYE YOK?

SİYASİ irade, dar gelirlinin “Bu maaş ve aylıklarla geçinemiyoruz” çığlığını sonunda duyarak ekonomik durumlarını düzeltmeye yönelik çalışma başlattı.

İktisaden geri kalmış kitleyi ilgilendiren 3600 ek gösterge, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), asgari ücrette vergiyi belirli oranda düşürecek ve en düşük emekli aylığını 1.500 liradan 2.000 liraya yükseltecek, 500 bin sözleşmeli personeli kadroya geçirecek yasal düzenlemelerin 2022 yılında hayata geçirilmesi öngörülüyor.

Haberin Devamı

Seçim yatırımı olarak değerlendirilse bile milyonları bir ölçüde soluklandıracak düzenlemeler sevindirici, ancak eksik. Yılların kanayan yarası olan 2000 sonrası SSK ve Bağ-Kur emeklilerini kapsayacak intibak düzenlemesi çalışmalarda yer almıyor. Gariban emekli üzgün ve tepkili.

Bilindiği üzere 2012 yılında, 2000 öncesi emekli olan yaklaşık 2 milyon SSK ve Bağ-Kur’lu adına intibak yasası çıkarılmış, aylıklarda 50 ile 355 lira arasında artış sağlanmıştı. Dönemin Çalışma Bakanı Faruk Çelik, 2000 sonrası emeklileri için de intibak yasasının en kısa sürede hayata geçirileceğini açıklamıştı. Aradan 10 yıl geçti!

Şükrü KARAMAN

BU İNAT NEDEN SÜRÜYOR

DÜNYA ülkeleri yaz saatinden kış saatine geçtiler, biz ise devam ediyoruz! 2017 yılında, yaz saatinin kışın da uygulanması sonucu ortaya çıkan zararları hiç düşünüyor musunuz? 5 yıldır devam eden yaz saatinin kışın da uygulanması sonucu güzel ülkemizde evlatlarımızın çektiği sıkıntılar gün gibi ortada.

Haberin Devamı

“Avrupa ülkelerinde kış saati uygulamasının başlaması nedeniyle 25 Ekim günü sabaha karşı 03.00’te saatler bir saat geri alındı. Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre, Danimarka ile Türkiye arasındaki saat farkı 1’den 2’ye, İngiltere ile 3’e çıkacak. Kış saati uygulaması 28 Mart 2021 tarihine kadar devam edecek.” (25.10.2020-Hürriyet)

Avrupa ile ticaret yapan ve turizm işleri nedeniyle seyahat eden vatandaşlarımız da aradaki saat farkları nedeniyle, güncel uyumlarda büyük sorunlarla karşılaşıyorlar. Maçlar da bizleri uykusuz bırakıyor.

Çocuklarımızın günlük yaşamları altüst oluyor. Umarım, çok önemli ekonomik sıkıntılar yaşadığımız bu günlerde tasarruf yapılması için en kısa zamanda güzel ülkemizde de kış saatine dönülür. Kazanan saygıdeğer halkımız ve güzel ülkemiz olacaktır. Prof. Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

İSTANBUL Ekoloji Rotary Kulübü koordinatörlüğünde Beyoğlu, Büyükçekmece, İstanbul, Maslak, Topkapı, Tuzla Rotary kulüpleri ile Beyoğlu ve Galatasaray Rotaract kulüplerinden ve 2420. Bölge Çevreyi Koruma ve Destekleme Komitesi’nden oluşan Organizasyon Komitesi tarafından 6 Kasım Cumartesi 9.00–17.30 arasında, çevrimiçi ortamda, iki oturum düzeninde, “Müsilaj Sorunu ve Marmara’nın Geleceği Çalıştayı” düzenleneceğini...

TARIM ve Gıda Etiği Derneği (TARGET)’nin düzenlediği ‘3. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi’nin 5-6 Kasım tarihleri arasında online yapılacağını (YouTube üzerinden TARGET Online ve TARGET Online2 kanallarından izlemek mümkün. Adres: targetcongress.org)...

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

TÜRKİYE Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, son zamanlarda artan yem fiyatlarının üretimi olumsuz etkilediğini ifade ederek acilen yem fiyatlarına müdahale edilmesi gerektiğini açıkladı.

Yazarın Tüm Yazıları