‘Sayın Kılıçdaroğlu ne istiyorsunuz CHP’den ve bu güzelim ülkeden’

Ecevit dönemi eski CHP Gençlik Kolları Başkanı ve eski İzmir Milletvekili Av. Sabri Ergül, Kılıçdaroğlu’na yönelik dünkü sözlerini sürdürüyor:

Haberin Devamı

1. Mevcut CHP Genel Merkezi’nin karşısında gölge genel merkez ofisi oluşturmanızdan ve yenildiğiniz kurultaydan sonra katıldığınız Kocaeli bölge toplantısında yaptığınız “Tüzük değişikliği yapılmalı ve G. Başkanı, partili üyeler seçmeli” şeklindeki konuşmanızdan anlaşılıyor ki; siz açık ara farkla kaybettiğiniz kurultayın kararlarını tanımıyor ve tekrar genel başkan ve 80 yaşında tekrar cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorsunuz.

2-Sayın Kılıçdaroğlu, partinin en yüce organı kurultayın yüksek iradesi üzerinden daha bir hafta geçmeden sizin gölge genel merkez oluşturmanız, CHP’de genel başkanlık yapmış bir lidere yakışmamıştır. Sizin, CHP’nin 2024 yerel seçimlerini kazanmasını istemediğiniz, aranan, geri dönüşü beklenen lider olmak istediğiniz algısını yaratmıştır.

Haberin Devamı

3-Sayın Kılıçdaroğlu, 1991 seçimleri sonrasında, daha önce SHP’de Erdal İnönü genel başkan, Deniz Baykal genel sekreter olarak birlikte çalışan ve 1989 yerel seçimlerinde İstanbul, Ankara ve İzmir dahil pek çok belediyeyi kazanan İnönü ile Baykal ayrışmışlardı. Biz SHP Genel Başkanı İnönü muhalifleri başta Baykal, Erol Çevikçe olmak üzere adeta ikinci bir SHP Genel Merkezi’ni Cinnah Caddesi üzerindeki bir binada açmıştık. Bu fiili ikinci genel merkezin kira, personel, telefon, gezi, toplantı, araç vesaire giderlerini SHP’li düzgün bir işinsanı ile bizler aramızda para toplayarak karşılıyorduk.

CHP’Yİ KORUYUNUZ

Merhum İnönü’yü değiştirmek, Baykal’ı genel başkan yapmak için 3 kurultay toplandı. Demokratik koşullarda yapılan 3 kurultayda da İnönü kazandı, biz ve Baykal hep kaybettik.

4-SHP G. Başkanı İnönü’nün çıkarılmasına öncülük ettiği yasa ile CHP yeniden açılmış, nihayeti merhum Baykal’ı genel başkan yapmıştık. 1994 yerel seçimlerine SHP ayrı CHP ayrı adaylarla girdiler, bölündük; Ankara, İstanbul ve İzmir’de aleyhimize sonuçlar alındı.

5-Sayın Kılıçdaroğlu, sizin gölge genel merkezinizi kimler fonluyor bilemiyoruz. 60 bin TL emekli maaşıyla olmaz bu işler, yürümez o gölge ‘Genel Merkez’iniz.

55 yıllık partili olarak yaşadıklarımı, hatalarımızı içtenlikle anlattım, size ve kamuoyuna.

Haberin Devamı

Lütfen yanlış yoldan dönünüz! CHP’yi koruyunuz. Yerel yönetim seçimlerinde başarılı olmasına yardımcı olunuz. CHP’nin yaklaşan iktidarına engel olmayınız.”

GÜNÜN SÖZÜ

“Ekmek, su, aş bulmak gecikebilir. Temele taş bulmak gecikebilir. Devlete baş bulmak gecikebilir. Adalet gecikmez, tez verilmeli.”

Niyazi Yıldırım GENÇOSMANOĞLU

AK PARTİ’DEN İSTANBUL’A SÜRPRİZ Mİ?

Ankara kulislerinde AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı için adı geçen sürpriz bir isim var! AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı 42 yaşındaki genç, dinamik Erkan Kandemir. Ayrıca Tayyip Erdoğan’ın güvendiği, yıllardır yakın çalışma ekibinden.

DİŞLİ ADAYLAR VE ESKİ PARTİLİLER

Haberin Devamı

AK Parti belediye başkan aday adaylarının isimleri kamuoyuna dökülmeye başladı. Ümraniye AK Parti yerel yönetimler başkanı, eski İBB Meclis üyesi, İnşaat Müh. Dr. M. Ejder Batur temayül yoklamasında önde çıkan isimlerden birisi, AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı eski meclis üyesi, AK Parti’nin kuruluşundan itibaren gençlik kolları, her kademede emeği olan Av. Fatih Kaya, Arnavutköy doğumlu eski İBB Meclis üyesi, Hukuk Komisyonu Başkanı, Erzurum Dernekler Federasyonu Genel Sekreterliği yapan Av. Sibgetullah Şahin. Çekmeköy Sokak Hayvanları Derneği, Türk Mühendisler Birliği’nde emek veren, ilçe yöneticiliği yapan Harita Mühendisi Hasan Öztürk, Çekmeköy Akın İlhan, Bayrampaşa, İnş. Müh. Abdülnaser Şimşek, Avcılar Mimar Eyüp Dursun, Beyoğlu Av. Şerife Taşbaşı.

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

- CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e “ATM’den para çekme limiti 5 bin lira yerine minimum asgari ücret oranında olmalıdır” çağrısında bulundu.

CHP’DE BAZI İLÇELERE SÜRPRİZ ADAYLAR

EN İTİBARLI YER KADIKÖY

Kadıköy İBB CHP Grup sözcüsü, CHP Gençlik Kolları Başkanlığı yapan, her kademede görev almış genç kamu yönetimi mezunu Mesut Kösedağı, Kadıköylü işinsanı Hakan Şişik, İnşaat Müh. Zeynel Alp, CHP Genel Sekreteri, eski milletvekili Gürsel Tekin, eski milletvekili, Diş Tabibi Kadir Öğüt, Pendik İBB Grup Başkanvekili Tarık Balyalı, Ataşehir Belediye Başkanlığı’na ilk müracaat eden Beytullah Doğanay, Ataşehir İBB Meclis üyesi yönetici Birkan Birol Yıldız, Bakırköy Of’lu ünlü Akyüz Ailesi’nin mühendis Meclis üyesi Ali Rıza Akyüz, öğretim üyesi Abdulhadi Akmugan, Silivri eski İBB Meclis üyesi, ‘CHP sevdalısı’ Doruk Bulut, Silivri İBB Meclis üyesi işinsanı Melih Yıldız, Maltepe eski İBB Meclis üyesi, CHP Gençlik Kolları dahil birçok kademede görev yapmış, İBB’de verdiği imar rantı mücadelesi ile tanınan, Maltepe’de yapılan kamuoyu araştırmalarında önde çıkan turizmci Deniz Erzincan.

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

- ŞİŞLİ Belediye Başkanı Muammer Keskin’in Şişli’nin gayrimenkul sorunlarının çözülüp önümüzdeki günlerde teslim alınacağını, hak mücadelesini sürdüreceğini açıklayarak “Gönül rahatlığı ile 2. dönemde daha başarılı olacağız” dediğini...

- TEKİRDAĞ Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın adaylık için beklediğini ve bu arada eski Çorlu Belediye Başkanı Dt. Ünal Baysan’ın çevresine Albayrak aday olmazsa mücadeleye başlayacağını söylediğini...

YÜKSELEN KADIN MARŞI

Cumhuriyet Kadınları Derneği ile Türkiye Sanatçılar Birliği’nin düzenledikleri ‘Cumhuriyetin 100. Yılı Yükselen Kadın Ödülleri’nin 7 Aralık Perşembe 19.30’da Bakırköy Tarık Akan Konferans Salonu’nda yapılacağını; törende sözleri Hüseyin Haydar tarafından yazılıp bestesi Ekrem Ataer tarafından yapılan, 100’üncü yıla armağan, ‘Cumhuriyet Kadınları Marşı’nın ilk sunumunun gerçekleştirileceğini...

Yazarın Tüm Yazıları