Mühendis Özmen’e dikkat edin

Yalçın Bayer Bey, Makine Yüksek Mühendisi Aslan Özmen’in iki değerli yazısını 13 Kasım 2014 ve 18 Şubat 2022’de köşenizde yayınladınız. İlkini arşivime almıştım, son yazıyı da ekledim. Bu konuda çalışma yürüten ‘Millet İttifakı’nın ortakları CHP ve İYİ Parti’ye bu yazıları iletmek istiyorum. Aslan Özmen Bey, konunun uzmanı olduğunu yazıları ile gösteriyor. 13 Kasım 2014 tarihinde yayımlanan yazısında şöyle diyor:

Haberin Devamı

1- Türkiye’nin batı illeri, Güneydoğu illerinin kayıp kaçak bedelini PKK’ya ödüyor.

2- Türkiye’deki ark ocaklarının hurda demir için elektrik kullanımı çoktur. Toplam elektriğin yüzde 30’unu ark ocakları kullanmaktadır. Erdemir gibi büyük tesisler ve benzeri inşaat demiri üreticisi tesisler kullanılmalı, ark ocakları yasaklanmalı ve elektrik sarfiyatı yüzde 30 azaltılmalıdır.

3- Yenilenebilir enerji Almanya ortalaması ile yüzde 70 seviyesinde kullanılmalıdır.

4- Doğalgaza dayalı elektrik santralları yapılmamalıdır.

5- Afşin-Elbistan düşük kalorili kömür santrallarına bel bağlanmamalıdır.

6- Yenilenebilir enerjiye tam güç asılmalıyız.

Bayer’in 18 Şubat 2022 tarihli köşesinde yer alan Aslan Özmen’in yazısını hatırlayalım:

1- Elektrik dağıtımı TEK’e devredilmelidir.

Haberin Devamı

2- Faturalardan ek işletme masrafları çıkartılarak elektrik fiyatları yüzde 50 düşürülmelidir.

3- Doğalgaz yerine rüzgâr, güneş kullanılmalıdır. Seneye 4.850 miliwatt güçle Akkuyu Nükleer Santralı ile gaza bağımlılığımız azalacaktır.

4- Azerbaycan, İran ve Türkmenistan’dan gaz alımına yüklenmeliyiz. TANAP doğalgaz hattını ele geçirmeye çalışan Yunanistan ve AB ülkeleri var. T.C. TANAP’a 18 milyar dolar yatırdı; yeni projeye yapım parası koymalıdır. Ayrıca 1975 yılında Demirel hükümeti (Allah, rahmetli Süleyman Demirel’e gani gani rahmet eylesin) İzmir ve Gemlik’te 2 adet üre gübre fabrikası kurdu, bu fabrikalar hammadde olarak 990 bin metreküp gaz kullanır. Doğalgazı gübre ve petrokimya fabrikasında hammadde olarak kullanmalıyız. Kömürle ısınmada ‘Isı Pompası’ modeline geçmeliyiz.

Aslan Özmen son cümlesinde ‘Bu durumda enerjiden yüzde 25 tasarruf ederiz’ diyor.

Sekiz yıl arayla Aslan Özmen’in Bayer’in köşesinde yayınlanan iki yazısında süreklilik ve tutarlılık var. Tüm yazdıklarını arşivime ekledim. Teşekkür ederim herkese.

Mehmet Ali AKALIN

E.Top.Kur.Kd. Alb.

GÜNÜN SÖZÜ

“BİR insanın hayatı boyunca kendini kandırdığı yalanı elinden alırsanız, onun mutluluğunu da yok edersiniz.” Henrik İBSEN

BAYRAM İKRAMİYESİ 2.500 OLUR MU

2 Mayıs Pazartesi günü başlayacak Ramazan Bayramı’na 69 gün varken emekliye ödenecek ikramiyelere ilişkin çeşitli rakamlar havada uçuşmaya başladı. 2018 yılından itibaren emekli, dul ve yetime dini bayramlarda ilk olarak 1.000’er lira ikramiye ödenmeye başlanmış, geçen yıl bu rakam 1.100’e çıkarılmıştı. CHP, bayram ikramiyelerinin 4.253 lira olan net asgari ücret düzeyinde saptanmasını önerdi. Ancak bu teklifin kabul edilmesi olası görünmüyor. Kamuoyunda 1.100 liralık mevcut ikramiyeye yüzde 80-85 aralığında zam yapılarak 2.000 liraya çıkarılacağına ilişkin görüşler öne sürülüyor. Bir grup emekli gönderdiği mesajda, “Siyasi irade aileleri ile birlikte nüfusun üçte ikisini oluşturan emeklilerin ikramiyesi ile yüzleri tebessüm ettirmeli” diyor.

Haberin Devamı

Yılbaşında memur emeklisinin maaşında ek zam ile birlikte yüzde 30.5 oranında artış olurken, ek zamdan yoksun bırakılan işçi ve Bağ-Kur emekli aylığında yüzde 25.47 oranında artış gerçekleşti. Ek zamdan yararlandırılamayarak şoke olan 11 milyonu aşkın işçi, esnaf ve çiftçi emeklisinin, bayram ikramiyelerinin en az 2.500 liraya yükseltilerek ayrımcılığın bir ölçüde giderilmesini isteğini de iletelim. Şükrü KARAMAN

MESAJ PANOSU
YUNANİSTAN’A SEFERLER BAŞLIYOR

7 ŞUBAT’ta açıklanan Yunanistan-Türkiye arasındaki deniz hudut kapılarının deniz turizmine açılması kararı Yunanistan Resmi Gazetesi’nde yayınlanarak yürürlüğe girdi. Pandemi sonrası ilk feribot seferi Çeşme’den Sakız Adası’na yapıldı. Ayvalık’tan Midilli seferinin 15 Mart’ta, Bodrum’dan Kos ve Samos seferlerinin de nisanda başlaması bekleniyor. Fethiye’den Rodos seferi ise 25 Şubat’ta başlıyor.

Haberin Devamı

DİKEN’e konuşan eğitim uzmanı Cihat Şener diyor ki: “Baraj şu demek; 160 soru sorulan bir sınavda 12 soru demek. 11 yaparsan barajın altında kalıyorsun. 12 yaparsan kazanıyorsun. 12 yaparsan kazandığın yerde ne okuyorsun? Hiçbir şey. Mezun olunca ne oluyor? Hiçbir şey. (...) Birileri istiyordu bunu ve karar alındı.”

BİLİYOR MUSUNUZ?
ZP’YE KATILIMLAR

GENÇLERE hitabına “Siz Atatürk’ü, turistlerin Türkiye’yi sevdiği gibi sevmeyip, Sakarya’da Atatürk ile birlikte savaşan askerler gibi yapıp Atatürk’ü seviyorsunuz. Gelin Zafer Partisi’nde birlikte mücadele edelim” diyen Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın, siyaset ve akademi dünyasından Nezih İlter Karaman (Deva’dan), Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu, Bartu Soral, Prof. Dr. Gülümser Heper, Gürol Ayan, Eser Güneysel, Mehmet Zeki Bodur, Osman Çelik, Levent Dikmen, Nezih İlter Karaman, Nazlı Heyecan Veziroğlu’nun partisine katıldığını açıkladığını...

Haberin Devamı

‘UTANCI ANITLAŞTIRMAK’

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Hüseyin Özbek’in, ‘Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı, Lozan, Çanakkale Muharebeleri; yurdundan kopan, bilinç kaybına uğrayan aydınlar, yurttaşlık bilinci, ‘sivil’ anayasa tartışmaları, sözde soykırım iddiaları, Kıbrıs sorunu, açılım süreci, patrikhanenin ekümenik olma çabaları, Ergenekon davalarındaki hukuk katliamı’ konularını anlattığı yeni kitabı ‘Utancı Anıtlaştırmak’ın (Doğu Kitabevi) çıktığını...

Yazarın Tüm Yazıları