‘Mesleki ve teknik okul öğrencilerine destek olalım’ Bu da öğretmen

Bu dünyada hâlâ çok iyi insanlar var. 1985 yılında meslek lisesinden mezun oldum. 89 yılında meslek lisesinde öğretmenlik yapmaya başladım. 10 ayrı okulda görev yaptım. Bu uzun süre zarfında hiç rapor almadım. İdarecilik yaparken yıllık 30 günlük izin haklarımın yüzde 99’unu da kullanmadım. İşim, dersim olsun ya da olmasın her gün 9-11 saat okulda bulunuyorum.

Haberin Devamı

Enayi diyenler olabilir ama bu beni etkilemez.

Son 28 yılda çeşitli konularla ilgili 70 de kitap yazıp kendim bastırarak yayınladım.

Bu çalışmalarımı takdir eden, destekleyen bir tek amir, kurum, dernek, vakıf olmadı. Sadece batırmak için uğraşan çok oldu.

Bu yazımda amacım şu: Hayır işlerinizde birinci sıraya mesleki-teknik okul öğrencilerini koyun. Zira ağa, paşa, oligarşi, burjuva, derebeyi, Sabetayist, kripto, mason, Rotary, Lions, Innerwheel, dayı, dede, eşraf, patron, tefeci, spekülatör kişilerin çocukları bu okullarda yok...

Öğrencilerimizin yüzde 90’ının aylık geliri 3.500-6000 TL arasında (geçen yılın başındaki miktar).

Halen 1 yıldır Ankara’da bir mesleki-teknik okulunda çalışıyorum. Kabanı, botu, gömleği, el takımları, ölçü aleti, havyası, iş önlüğü olmayan, bunları alamayan yüzde 50’den fazla öğrenci var.

Haberin Devamı

Yardım toplayan ‘yapıların’ yüzde 99’unun yağ, bal içinde yüzdüğünü görüyorum. Mesleki eğitimi birinci sıraya çıkarmadan bu ülkeyi üretken yapamayız. Lafla peynir gemisi yürümüyor.

Ali ÖZDEMİR

GÜNÜN SÖZÜ

DÖNÜŞÜM, teokrasiden ya da monarşiden cumhuriyete, durağanlıktan devrimlere, ümmetçilikten milliyetçiliğe dönmüş olarak anlaşılmaya çalışıldığı zaman, dönüşümün bu ilkelerde de görülen ancak sırf bunlardan ibaret olmayan ruhu anlaşılamaz. devrimin özünü, us değişimi oluşturur.”

Coşkun ÖZDEMİR-Felsefeci

MESAJ PANOSU

NÂZIM HİKMET 121 YAŞINDA 

NÂZIM Hikmet’in 121. yaşını kutlamak için Dil Derneği, Çankaya Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Sendikası elbirliğiyle 14 Ocak Cumartesi günü 16.00’da bir etkinlik hazırladı. Sanatçı Ali Nihat Yavşan’ın sunumunda Dil Derneği Başkanı Sevgi Özel, Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Adnan Özyalçıner ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen konuşma yapacaklar. Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu Şefi Öykücan Yavşan yönetimindeki 23 çocuktan oluşan Armoni Çocuk Korosu da konser verecek.

YÖRET 50 YAŞINDA

TOPLUMSAL Gelişim ve Eğitim Vakfı YÖRET (Yenilikçi, Öncü, Rehber, Etkin, Toplumsal), 50. yılını Sunay Akın’ın özel performansı, Bulutsuzluk Özlemi ve Boğaziçi Gençlik Korosu konserinin de yer aldığı bir dizi etkinlikle kutluyor. Vakıf Başkanı Sibel Erenel, “YÖRET Vakfı olarak 50. yılımızda da 7’den 77’ye herkesin eğitimi ve gelişimi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 17 Ocak Salı günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak konserin biletleri vakıf yararına PASSO ve Biletix’te satışa çıktı.

Haberin Devamı

“BANA diyorlar ki, ‘Şimdi sırası mı Genel Başkan’ı tartışmanın; kol kırılır yen içinde kalır.’ Ben 1970’lerde B. Ecevit’le, 1980-90’larda E. İnönü ve D. Baykal ile, 2010 sonrası K. Kılıçdaroğlu ile öyle çok kez kol kırılıp yen içinde kalmadığını yaşadım, gördüm ki... CHP artık yüz yaşında. Beyni ve kalbi sapasağlam da kolları artık inceldi, inceltildi. Bu kırıklar asla yen içine kalmaz, kalamaz, temizlenmeli.”

Erol CEVİKÇE

BİR ULUS DEVLET HESABI

ULUS devletlerin bugününü yüzyıl sonra yeniden değerlendirirken üzerinde durulması gereken kavramların en başlarında mübadele kavramı gelmektedir. Dünyanın her bölgesine yayılmış olan halk kitlelerinin bölgesel imparatorluklar çerçevesinde bir yaşam düzenleri varken, onları böylesine bir düzenden çekip çıkararak, aynı alt kimlikli insanların alt kimlikler üzerinden belirli bölgelere toplanması ve bu doğrultuda göçlerin ve nüfus kaydırma planlarının uygulama alanına getirilmesiyle ulus devletler kurulmuştur. İmparatorluklardan ulus devletlere yönelirken bu tür uygulamalara yeniden bölgesel devletlere dönme eğilimleri doğrultusunda yönelmek, önümüzdeki dönemde küresel sermaye ile ulus devletler arasında çok ciddi çekişme ve çatışmalara yol açacaktır. Emperyalizm ile irredantizm kıskacına sürüklenmekte olan ulus devletler, bugünün dünyasında alt kimlikçilik ile küresel bir kaos ortamına doğru sürüklenmektedirler. İmparatorluklardan ulus devletlere geçilirken ulusal kimliklerin daha kolay oluşturulabilmesi için uygulanan mübadele antlaşmaları yeniden gündeme getirilmeye ve iptal edilerek geçersiz kılınmaya çalışılmaktadır. Bu tür antlaşmalar ile dağınık akraba topluluklarını bütünsel ulus devletlere dönüştürme planlarından bugün vazgeçilirse, o zaman ulus devletlerin varlık nedenleri yeniden ele alınarak tartışılacak ve mübadele antlaşmalarının ortadan kıldırılması gibi konular, alt kimlikçi etnik topluluklar üzerinden ulus devletlerin parçalanarak eyalet devletlere geçiş için küresel emperyalizm tarafından desteklenen yıkıcı operasyonların önünü açabilecektir. Yirminci yüzyılda 20 imparatorluktan 200 ulus devlet çıkartan küresel emperyalizm, yüzyıl sonra bugün 200 ulus devletten 2000 eyalet devleti ortaya koyarak ulus devletleri yıkıma doğru sürüklemektedir. Bu aşamada ulus devletlerin kuruluşunun temel taşları olan mübadele antlaşmalarının korunmasıyla ulus devletler yoluna devam edebilecektir. Ne var ki eğer mübadele antlaşmaları korunamazsa o zaman ulus devletleri bekleyen dağılma ya da irredentist sonuçlar verebilecek olumsuz gelişmeler, egemen güçlerin kaos senaryolarına yardımcı olarak, emperyalist güçlerin çok istediği üçüncü dünya savaşına giden yolun önünü açabilecektir. Bu durumda ulus devletlerin emperyalizme karşı ortak mücadeleye girmesi insanlık için zorunludur. 

Anıl ÇEÇEN

 

Haberin Devamı

İZMİR VE ÜSKÜDAR’A DİKKAT

CHP milletvekili adayı olmak için 40 il başkanı istifa etmişti. Bu il başkanlarının yerine yenilerinin atanması beklenirken, gözler İzmir’e atanacak isme çevrildi. CHP’nin kalesi İzmir BBB Tunç Soyer’in desteklediği Murat Aydın, il yönetiminin istediği İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Kaya ve ‘Abi Formülü’ olarak eski PM üyesi Hüseyin Saygılı isimleri ön plana çıkmış durumda. Son karar ise Kılıçdaroğlu’nun olacak.

ÜSKÜDAR’DA NELER OLUYOR

Bir de Üsküdar’a bakalım; ne kadar çok aday ismi ortaya çıktı: Suat Özçağdaş, Gürsel Tekin, Av. Mehmet Tanal, Ali Özcan, Necdet Saraç, Onur Cıngıl ve Ali Aral. Bunlar bugünden hazırlananlar. Prof. Dr. Bekaroğlu’nun adaylık konusunda henüz bir tavrı olmadığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Konuşulanlara göre, Gürsel Tekin ve Ali Özcan’ın adreslerini Kadıköy’den Üsküdar’a aldırmaları dikkat çekiyor.

BİLİYOR MUSUNUZ?

ÖLÜM NEDENLERİ

SAĞLIK Bakanlığı’nın koronavirüs önlemlerini askıya almasıyla birlikte son dönemlerde artış gösteren COVID-19 vakaları ve diğer viral enfeksiyon hastalıklardan dolayı hastanelerin acil ve yoğun bakımlarının hıncahınç dolduğunu söyleyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya’nın, konuyu TBMM’ye taşırken, pandemiyle birlikte ülke genelindeki ölüm verilerinin ve ölüm nedenlerinin neden yayınlanmadığına dikkat çektiğini...

 

Yazarın Tüm Yazıları