Kılıçdaroğlu koltuğu koruyabilecek mi?

Kemal Kılıçdaroğlu’na önce sağlık, sıhhat dilemek gerekiyor; kolay değil durumu, zor!

Haberin Devamı

Kendisini uzun süredir izliyoruz, eski parti görevlileriyle yenileriyle konuşuyoruz. Gelecek olanlarla da. Hepsi CHP’yi ayağa kaldırmak istiyor. Biz de bu notlarla bir değerlendirme yapmak istiyoruz. Kendileri ders alsın diye. Senteze şöyle başlamak istiyoruz:

Tek adam’ olarak kendini cumhurbaşkanı adayı ilan etmek için, kendine göre iyi bir plan-proje ile, önce parti kurullarını baskıladı, peşine kattı; sonra kazanabilir CHP’li Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın adaylıklarını engelledi. Sonrada kendince sağ, İslamcı, tutucu kesimlerin oyunu, desteğini alabilmek için laikliği, Cumhuriyet kazanımlarını savunmama, helalleşme, sağcılaşma politikalarını genişleterek sürdürdü. İttifakın küçük partilerine adaylığını desteklemeleri için, onların taleplerinden çok sayıda (39) milletvekilliğini ‘ulufe’ diye verdi. Tek adam olarak CHP milletvekillerini belirledi. Parti yetkili kurullarını dışlayarak, yakın yardımcısı iki can ve açık, bilinen-bilinmeyen gizli danışmanları ile tüzüğe ve programa aykırı şekilde seçim stratejisini, tanıtım programlarını ve (tabii katrilyon liralar ödedikleri) reklam-tanıtım şirketlerini belirlediler. ‘Böyle kazanacağız’ söylemi ve umudu ile bu politikaları uyguladılar, uygulattırdılar. Olmadı!

Haberin Devamı

HEM KENDİ HEM ÜLKE KAYBETTİ

1) Esasen, kendini cumhurbaşkanı adayı ilan etmekle baştan yanlış yapmıştı, yalnız kendi kaybetmedi, CHP’ye de ülkeye de kaybettirdi!

2) Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs seçimlerini kaybettiği gece “Ben buradayım, mücadeleye devam” diyerek aslında koltuğunu bırakmayacağını ilan etmişti.

YALAN SÖYLEYEN KİM?

3) Kılıçdaroğlu, seçim gecesinden tam 12 gün sonra Sözcü TV’de göründü, Uğur Dündar ve İsmail Saymaz’ın soruları üzerine; “Seçimlerde başarısız değiliz; seçimlerde hiç hata yapmadım, bir pişmanlığım da yoktur; seçmen listelerinde sığınmacılar ve sandık güvenliği konularında kayda değer bir hata yoktur; milletvekili listelerine hiç karışmadım; ‘Seçimlerin Değerlendirme Raporu’nu önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız; ilk kurultayımızda her yerde (Önümüzdeki yerel seçimler dahil) ön seçim olacak şekilde muhteşem bir tüzük yapacağız” dediler, ama tüzük değişikliğini ötelediler! Daha sonraki süreçte ortaya çıkan Zafer Partisi’yle imzalanmış ‘gizli protokol’ ile ‘radikal İslamcı bir kadın danışmanı’ olduğu konularında, “Öyle bir protokol yoktur ve öyle bir danışman da atamadım” yanıtlarını verdiler.

Haberin Devamı

NE DEDİLER, İYİ ANLATMADILAR

Aynı konularda, Kılıçdaroğlu’nun en yakın yardımcıları ise:

E. ALTAY: Bu seçimler başarılı diyenin aklından şüphe ederim.

B. TEZCAN: (39 milletvekili) Genel Başkan ve Oğuz K. Salıcı verdiler, biz sonradan öğrendik; biz MYK üyeleri helalleşmeyi TV’lerde duyduk.

O.K. SALICI: (39 milletvekili) Genel Başkan’ın bir kararıdır, ben Genel Başkan’ın bu kararını ve talimatını uyguladım.

G. GÜNAYDIN: 17 bin sandıkta seçim güvenliğini sağlayamadık; örgütten veri akışı da pek yoktu.

O. ADIGÜZEL: Seçimlerden önce yaptırdığımız son güvenilir anketlerin bütün hepsinde, Erdoğan’ı iki kişi; Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu geçiyordu; Kılıçdaroğlu, Erdoğan’dan 4 puan aşağıda çıkıyordu, bu kimseye açıklanmadı, gizlendi. Milletvekili listelerini Genel Başkan’la birlikte sabahlara kadar çalışarak yaptık.

F. ÖZTRAK: Zafer Partisi ile gizli protokol yoktur; Genel Başkan’ın radikal İslamcı kadın danışmanı yoktur.

Haberin Devamı

Bu konularda, hafta içinde yaptığı açıklamaların aksine Kılıçdaroğlu, “Zafer Partisi’yle imzalanmış ve iki kişinin namusuna tevdi edilmiş bir protokol vardır. O kadın danışmanı kendi imzam ile ben atadım” dediler. Yalancı duruma düşen yılların milletvekili sözcü, sustu!

KAYIT DIŞI SİYASET

Ö. ÖZEL: Genel Başkan önemli birçok konuda danışmanlarıyla karar veriyordu, MYK üyelerinin ve benim bunlardan haberimiz yoktu, bu kayıt dışı siyasettir.

K. KILIÇDAROĞLU: Her yerde “Adaylarımızı ön seçimle belirleyeceğiz” diye medyaya demeçler veren Kılıçdaroğlu (3 gün sonra) “Bütün belediye başkanlarımız çok başarılıdır, hepsini anketler yaparak Genel Merkez’den atayacağız; Aydın Belediye Başkanımız tekrar adayımızdır!”

Haberin Devamı

4) Geçen hafta içinde Kılıçdaroğlu kılavuzu karga olanın... misali, yanında hangi nitelikte kimlerin kaldığını da gösterir şekilde ortağı Deva Partisi’nden gece karanlığında ‘adam ayartma’ mesaisine çıktığı öğrenilince, “Deva Partililerle değil, kanaat önderleriyle toplantı yaptım” dedi.

Yarın: ‘Cambaza bak’, ‘Muhteşem tüzük’, ‘Bir siyasetçi bu kadar pişkin olamaz’, ‘Kayıt dışı siyaset’

BİLİYOR MUSUNUZ?

Çankaya’da Film Festivali

* TÜRK-İş’in açlık sınırını 13 bin 684 TL, yoksulluk sınırını 44.573 TL olarak açıkladığını...

* ÇANKAYA’nın kasım ayını 6 sergi, 2 konser ve 3 büyük festivalle karşılayacağını; Ankara Film Festivali, Ankara Caz Festivali ve Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’ne ev sahipliği yapacağını...

Haberin Devamı

Bodrum’da tiyatro

* BU yıl ilk kez gerçekleşen Uluslararası Bodrum Tiyatro Festivali’nin (BOTİF) , 3 Kasım Cuma akşamı İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın sahneleyeceği ‘Deli Dumrul’ oyunuyla başlayacağını; festivalin ilk hafta sonunda Almanya’dan ‘NSU-Kurbanlar Arasında Almanlar da Var’ ve ‘Ashura’ ile Belçika’dan ‘Tut Bırak’ oyunlarına ev sahipliği yapacağını...

İtfaiyeciler sorusu

* KIRKLARELİ Milletvekili Vecdi Gündoğdu’nun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a “İtfaiyeciliğin meslek sınıfı olarak tanınması, sözleşmeli ve mevsimlik çalışan orman işçilerinin ve belediye şirket işçisi itfaiyecilerin kadro haklarının tanınması konusunda hangi çalışmaları yapacaksınız, emek yoğun çalışan itfaiye işçilerinin taleplerini ne zaman karşılayacaksınız?” diye sorduğunu...

AROLAT’I ASSOS’A UĞURLUYORUZ

68
kuşağının önderlerinden, sevgili dostumuz rahmetli Okay Gönensin’in bacanağı, sol çevrelerin saygın insanı, öğretmen gazeteci ve dost canlısı Osman Saffet Arolat’ı kaybettik. Onu herkes severdi. Bugün Gazeteciler Cemiyeti’nde andıktan sonra Zincirlikuyu’dan ‘memleketi’ Assos’a uğurlayacağız. Sevgili Arolat’ın akrabalarına rahmet ve yakınlarına, meslektaşlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

MESAJ PANOSU

* CHP genel başkanlığına aday olan Örsan Öymen, “Bozuk düzeni değiştirmek için siyaset yapıyoruz. CHP’de devrim, Türkiye’de devrim” açıklamasını yaptı.

Yazarın Tüm Yazıları