Kartlar yeniden karılıyor

Yerel seçim öncesi kulisler kaynıyor

Haberin Devamı

Yerel seçimler öncesi bir laf vardır, kartlar yeniden karılıyor diye...

Kimler kimlerle beraber olacak, işbirliği yapacak!

Herkes birbirine kazık atıyor! Alevi kesim Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’den kopmasını istemiyor. Yani genel başkanlığını bırakmamasını savunuyorlar. “Biz bunu asırlardan beri bekliyoruz, bir önderimiz olsun diye” demeye getiriyorlar baskılarını...

Cumhurbaşkanlığı seçiminin yenilgisi CHP’nin ‘kardeş partileri’ tarafından abiye yüklenip duruyor. Peki siyasi etiği unuttuk mu diye soran var mı?

Parti içinden başlayarak koalisyon ortaklarına yüklenen yüklenene...

Avrupa şampiyonu olan kızlarımız, siyasi partilerin kulislerinden ve din tacirlerden uzak duruyor. Akıllı davranıyorlar.

Siyasetteki ‘tahminler’, ‘karaciğere zarar veren gıdalar’ın testi kadar önem kazanmaya başladı. Ama karaciğeri temizleyen gıdaların neler olduğu akla gelmiyor. Halbuki doğru siyaset yapılsa bu soruların cevabı gayet kolay. Yoksa tedavisi yok mu diyelim, yani CHP toparlanamaz mı denmek isteniyor. Karaciğer yağlanmasını bitirmenin etkili yolu yok mu?

Haberin Devamı

Özet mi, hepimizin dengesi bozulmuş vaziyette.

BİZE SÖYLENENLER

- SON bir hafta içinde bazı kesimlerden bize söylenenler:

- Ekrem İmamoğlu’nu CHP’ye adaylık için kim önerdi?

- Sadri Şener, Kılıçdaroğlu’na tavsiye etti, her ikisinin (Sadri ve Ekrem Beylerin) babaları yakın arkadaş.

- Genel başkan kim olur; Özgür Özel mi, Kemal Kılıçdaroğlu mu?

- Özgür Özel, İmamoğlu destek vermezse olamaz. Ancak güçlü bir yapı oluşturduğunu bilmek lazım.

- Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu aday olacaklarını açıkladılar. Ama Aydın Belediye Başkanı’nın ismini açık şekilde açıklayan Kılıçdaroğlu idi. Gazetecilerin bu konudaki sorularına Kurultay’dan sonra parti kurullarının karar verebileceğini söyledi.

İki başkan da birlikte söz etmişçesine ‘Ben adayım’ dediler de parti adı söylemediler. Bu dikkat çekici bir unsur değil midir?

- Bu sıkıntı yaratırsa bu adaylar kendilerine çok güvendikleri için, Muharrem İnce gibi bir parti kurma girişimleri olabilir mi? Meral Akşener’le birlikte hareket edebilirler mi?

- Bunu düşünme bile...

Haberin Devamı

- Yaklaşık bundan 15 gün kadar önce gazeteci Can Ataklı’nın, “CHP beni aday gösterirse ben İstanbul İBB Başkanlığı’na talip olurum” dediğini unutmayın!

- Bayram değil seyran değil bunlar nereden çıktı üstadım.

Önümüzdeki günlerde daha çok önemli gelişmelere tanık olacağımızı göstermiyor mu?

GÜNÜN SÖZÜ

ESKİDEN olduğu gibi ilkokullara yine ‘Ahlak, Yurttaşlık, Hayat ve Aile Bilgisi”’dersleri koymak gerekir. Aksi halde ‘Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur’ demeye devam ederiz.”                              V. Ö.

MESUDİYE’DE ‘DAVOS’

MESUDİYE
Gelişme Vakfı (MEGEV) tarafından düzenlenen Dünya Demokrasi Forumu (DDF’2023), Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 14-16 Eylül tarihleri arasında Ordu/Mesudiye’de gerçekleştirilecek. Çalışmalar hakkında bilgi veren Dünya Demokrasi Forumu (DDF’2023) Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Aziz Ekşi, Mesudiye Kurultayı’nın Türkiye’de ‘doğrudan demokrasinin uygulandığı ilk ve tek örnek forumun olduğunu’ belirtti ve programdaki konuşmaların isimlerini şöyle açıkladı:

Haberin Devamı

Oktay Ekşi, Prof. Dr. Ahmet Kasım Han, Prof. Dr. Çiğdem Üstün, Max Kofii (Kongo), Prof. David Altman Olin (Şili) Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Hande Turan, Najet Zammouri (Tunus), Mehmet Ali Çalışkan, Necla Yılmaz, Rümeysa Çamdereli, Nevzat Sayın, Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu, Prof. Özge Kemahlıoğlu, Prof. Dr. Mine Eder, Prof. Dr. Rabia Karakaya Polat, Prof. Sarah Fischer, Doç. Dr. Seda Demiralp, Dr. Mohd Minhaj, Gökmen Argun, Prof. Dr. Sinan Alçın, Michael G. Francom (ABD), Deniz Ataç, Ozan Diren, Samet Aktaş, Prof. Dr. Ünal Zenginobuz, Ertan Karabıyık, Halil Ecer, Prof. Dr. Vivien Lowndes.

DİKKAT, BU EMEKLİ HER ŞEYİ YAPABİLİR

"BEŞİKTAŞ
Belediyesi’nde 13 yıldan fazla çalıştım, 31 Mayıs’ta emekli oldum, keşke olmaz olsaydım. Sendika temsilciliği görevlerinde bulunmuş bir kişiyim. Alacağım mütevazı bir rakam olan 264 bin TL kıdem tazminatım ödenmedi. Emekli maaşım bağlanmadığı için de sıkıntıyı aşan, artık krize dönen bir durumdayız. Kimse telefonlarıma çıkmıyor. Kapı duvar. İstanbul’dan Balıkesir Altınoluk’a taşındım, kızımı burada vakıf okuluna yazdırdım, okula ödemem gereken rakamı ödeyemedim. Allah rızası için bu durumu lütfen dile getirir misiniz, paramız pula döndü. Hak ettiğimiz kıdem tazminatımızın ödenmesi için Rıza Akpolat’tan, Ali Rıza’dan ve Ozan’dan ricam var. İdareden ses yok, yoksa belediyenin önünde üzerime benzin döküp intihar etmemi mi bekliyorlar?” Barış YILMAZ

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?
ERKEK ŞİDDETİ

- BİANET’in yerel ve ulusal gazetelerden, haber siteleri ile ajanslardan derlediği veriye göre erkeklerin, Ağustos 2023’de 92 şiddet olayında en az 31 kadını ve iki çocuğunu öldürdüğünü...

YASA MI KAFA MI SUÇLU

İSTANBUL
’a birkaç saat yağmur yağdı, yağış ve sel canlar aldı. Kırklareli’yi de vurdu yağmur. Kanun kural tanımayıp dere yatağını imara açarsanız, gözünü para hırsı bürümüş vasıfsız müteahhitlere inşaat izni verirseniz, cahillik edip araştırmadan böyle bir inşaattan konut satın alırsanız suç doğanın değil verenin, yapanın ve alanındır!

Ağlamanın sızlamanın manası yoktur. Maalesef sorun yasalarda değil kafalardadır.

Haberin Devamı

Bir bilimadamının söyledikleri için ne diyorsunuz?

MESAJ PANOSU

EMEKLİ ikramiye istemiyor, emekli ekim ayında en az 8 bin TL ek zam bekliyor. Bu rakam eklenirse ancak 1 kişinin açıklanan açlık sınırına yaklaşıyor. Sevin ERSOY

Yazarın Tüm Yazıları