Kanserli hasta şefkat bekliyor

Pembe Hanım Kanser Hastaları ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği, “Biz kanser hastalarının ciddi sorunları var” diyerek sorunlarını sıralıyor:

Haberin Devamı

- Randevu alamama, güncel tedavi ilaçlarından SGK onayı yoksa yararlanmama, ücretsiz psikolojik destek alamama,  kanser hastası ve ailesinin yaşadığı büyük maddi ve manevi güçlükler...

Bunlar hakkında sizleri ister birey, ister STK olarak toplantımızda söz almaya davet ediyoruz. Gelemiyorsanız bize 3 dakikayı aşmayan bir video yollayın yayınlayalım. Sevgi ve dert paylaşıldıkça önem kazanır, gelecek tüm kanser hasta ve yakınlarına sevgi sembolü kalp yastığımızı armağan edeceğiz.

(Bakırköy Belediyesi’nin servis araçları 10.00’da Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda sizi toplantı salonuna götürmek üzere bekliyor olacak.)

21 Ekim Cumartesi 10.30 Bakırköy Belediyesi Sağlık Eğitim Müdürlüğü.

‘EV ALMA KOMŞU AL’ DEVRİ KAPANDI

ESKİDEN
atalarımızın tarihi bir deyimleri vardı; “Ev alma komşu al”, heyhat ki bu söylem tarihin tozlu rafları arasında yerini almış bulunuyor. Düğüne, derneğe beraber gidilir, hafta sonları piknik programları hazırlanır, herkes kendince yemekler pişirir, sofralar kurulur, oyunlar oynanırdı. Hatta çocuklar okuldan geldiğinde, ailesi evde yoksa çocukları komşu evine alır, karnını doyurur, dersine yardımcı olurdu. Eh ne diyelim: “Geçmiş zaman olur ki, hayali cihana değer.”

Haberin Devamı

1118 kişi taramasında, ev alan kişilerin bir tanesi bile “Aldığım apartmanda kimler oturuyor?” sorusuna muhatap olamamıştır.

‘Neden sormuyorsunuz?’ soruma verilen cevap:

* “Bana ne, kimler oturuyorsa otursun.”

* “Sosyal medyadan başımızı kaldırabiliyoruz mu ki, bir de kimler oturuyor olmasıyla ilgilenelim.”

* “Ben kimseyle iletişime geçmeyeceğime göre, onlar da benimle geçmesin.”

* “Valla umurumda değil, kendi derdimiz bize yetiyor. Bir de komşu derdiyle mi uğraşacağım.”

* “Aman sorduğunuz soruya bak.”

Ve komşuluk ölmüştür! ‘Ev alma komşu al’ söylemi de bitmiştir.

Salim TAŞCI- Türkiye Emlak Danışmanları Birliği Onursal Başkanı

VAN’DA ‘SİVİL ANAYASA’

DAHA İyi Yargı Derneği’nin, ‘A’dan Z’ye Türk Yargı Reformu’nu iş ve hukuk dünyasına anlatmak için düzenlediği ‘Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları’nın 14’üncüsü 18 Ekim Çarşamba günü, Van’da toplanacak.

Haberin Devamı

Yargı reformuna, Van’dan itibaren ‘sivil anayasa’ da eklenecek. Van’da, ‘Sürdürülebilir büyüme için daha iyi yargı ve sivil anayasa’ ele alınacak. Etkinlik, TÜRKONFED ile DOĞUSİFED tarafından da destekleniyor.

KIRSAL DÖNÜŞÜM BAŞKANLIĞI DA ACİLEN KURULMALIDIR

EKOSİSTEME
zarar veren uygulamalardan dolayı depremden sonra sel ve su baskınları da ülkemizin en büyük sorunu olmuştur. Depremden koruduklarımızı heyelanlarla kaybetmemek ve şehirdeki yaşamı tamamen güvence altına alabilmek için tıpkı kentsel dönüşüm gibi kırsal dönüşümü de gerçekleştirmek zorundayız.

Depremlerle mücadele için İklim Değişlikliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde kurulan ‘Kentsel Dönüşüm Başkanlığı’ gibi sel ve su baskınlarıyla mücadele için de Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde ‘Kırsal Dönüşüm Başkanlığı’ ivedilikle kurulmalıdır.

Haberin Devamı

Unutulmamalıdır ki; şehirleri yaşatmak ancak kırsalı yaşatmakla mümkündür.  Faruk ÇEBİ

DİKKAT! TOZ GELİYOR


* METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında toz taşınımı beklendiğini bildirdi. Toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi, hava kalitesinde azalma gibi durumların yaşanabileceği belirtildi.

‘HATAY’A NEFES OL’

* DÜNYA dalış rekortmeni milli sporcumuz Şahika Ercümen, TEV ile el ele vererek Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 kız öğrenciye destek olmak için dalıyor! 17 Ekim’de Yayladağı’ndaki dalışında yeni bir rekor denemesi daha yapacak olan Ercümen, spor alanında eğitim alan 100 kız öğrenciye destek sağlamayı hedefliyor. ‘Hatay’a Nefes Ol’ başlığıyla hayata geçirilen kampanyaya fonzip.com/tev/kampanya/hatay-a-nefes-ol adresi üzerinden bağış yapılabiliyor.

Haberin Devamı

BEYLİKDÜZÜ’NDE RESİM ÇALIŞTAYI

BEYLİKDÜZÜ
Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100. yılı temasıyla düzenlediği 8. Beylikdüzü Resim Çalıştayı açılış töreniyle başladı. 11 günlük çalışma süresinin ardından ortaya çıkan eserler, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Galeri Bedri Rahmi Sergi Salonu’nda Cumhuriyet’in 100. Yılı Sergisi ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

MESAJ PANOSU
ÜZÜMÜN ÖYKÜSÜ!..

ÜZÜMÜ taze iken yerler, hamına ‘koruk’, salkımında buruşup, morarmışına ‘moruk’ derler. Kalanı bağ bozumunda toplar, iyisinden şarap yaparlar. Kalanı da pekmez ederler.

Kimse üzerine alınmasın amma, üzüme benzer bazı insanlar da, kimi taze üzüm gibidir.  Kimi koruk kimi şarap gibidir, tadına doyulmaz. Kiminden pekmez bile olmaz.

Haberin Devamı

Prof. Dr. M. Doğan KANTARCI

BİLİYOR MUSUNUZ?


* DENİZ Yüce Başarır’ın storytel.tr sponsorluğunda hazırladığı ‘Ben Okurum’un yeni sezondaki ilk konuğunun oyuncu, çevirmen ve gurme Serra Yılmaz olacağını...

* MERSİN Milletvekili Gülcan Kış’ın, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddeti TBMM’ye taşıyarak, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının can güvenliğinin sağlanması ve çalışma koşullarının acilen düzenlenmesi gerektiğini belirttiğini...

Yazarın Tüm Yazıları