Kadın aday olmak

'Taze siyasetçi’ Dilek Karafazlı ile tanıştık; Sarıyer Belediyesi’nde 10 yıl çalışmış, başkan adaylığı için başvurmuş.

Haberin Devamı

Ailesi Rizeli ve CHP’liymiş. Kartvizitinde ‘siyaset bilimi uzmanı/kimyager’ yazıyor. Sarıyer’de 3’ü kadın olmak üzere 16 aday adayı varmış. Uzun yıllardan sonra Rize’den CHP milletvekili seçilen İnşaat Müh. Tahsin Ocaklı’nın kendisini desteklediğini söyledi. 

Siyasette kadın olarak mücadele etmek zor!

“Önce mülakata aldılar, ilde komisyona çağırdılar. İki il yönetim kurulu üyesi vardı, bir de Sayın Rıdvan Budak” diye anlattı. Günde 15 aday adayını sorguluyorlarmış.

“Neden siyaset?” diye sorunca “Siyaset yapmak istiyorum; kendime de çok güveniyorum” dedi.

“Yaşadığın süreci anlatır mısın?” deyince... “Zor demek zorundayım. Çünkü toplumda siyaset erki, iktidarı erkek işi olarak algılıyor. Böyle bir algı var. Zaten çoğu işi, operasyonları, organizasyonları kadınlar yapıyor. Dolayısıyla siyaset yapmak isteyen kadınların arkasında önce kim var diye soruyor, illa bir erkek arıyorlar.

Haberin Devamı

Kadınların arkasında kocaları, babaları ya da aileleri varsa güçlü olabilirler sanıyorlar. Oysa bu herkes için böyle olmak zorunda değil. Elbette hepimizin ailesinden aldığı bir görgü, terbiye, kurallar var. Bunlar karakterimizi belirliyor. Benim karakterimde kendine güvenen başı dik, güçlü bir kadın olmak oldu.”

KIŞ SAATİNE GEÇİLMEYECEK

CHP’li Ömer Fethi Gürer’in yaz saati ile ilgili sorusunu yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, uygulamanın Paris’te, Berlin’de problem yaratmadığını belirtip yaz saati uygulamasının daha faydalı olduğunu iddia etti. Bakan kış saati uygulamasına geçilmeyeceğini açıkladı.

M. EREĞLİ’YE ÇEVRE TEHDİDİ

Turizm kenti M. Ereğli, kimyasal depolama tehdidi altına girmemelidir. Tekirdağ’ın şirin ilçesi son yıllarda kirli sanayinin pençesine alınmak isteniyor. STK’lar bölgenin yok olmaması için savunma örgütlenmesi ile koruma altına girmek istiyor. Örgütler, Likit Kimya AŞ tarafından kimyasal depolama tanklarının bölgede kurulmaması için yoğun bir itiraz kampanyası başlatacak. Bu nedenle ÇED sürecinin başlatılması isteniyor.

Özgür AKSUN-Çevre aktivisti

İBB VEKİLİ İSMET ORHAN URLA’YA BAŞVURDU

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun eski Kültür Başkan Danışmanı, Urla Belediye Meclis üyesi, İBB Başkan Vekili, yazar İsmet Orhan, bu kez Urla’dan belediye başkan aday adaylığına başvurdu. Uzun yıllar gazetecilik ve yazarlık yapan Orhan’ın yayınlanmış kitapları arasında ‘Atatürk’ü Ben Öldürdüm’, ‘Atatürk’ü Biz Öldürdük, ‘Sarışın Türk’, Üç S (Siyaset, Spor, Sermaye) İmparatorluğu’, ‘Saat Kaç’ (roman), ‘Tanrı Şiir Yazmış’ (şiir) kitapları ile 60 yağlıboya tablosu bulunuyor. Urla’yı kültür sanat merkezlerinin yanında dünyanın ‘incilerinden’ biri yapacağını söylüyor ve en önemlisi de “Urla rant kapısı olmayacaktır” diyor.

- ÖNCEKİ dönem İBB Meclis üyesi, inşaat mühendisi, işinsanı, aileden CHP’li Ali Rıza Akyüz, Bakırköy Belediyesi başkan aday adaylığını açıkladı, bir de hedef koydu “Oy oranımızı % 80’e çıkaracağız.”

Haberin Devamı

- CHP Seyhan Belediyesi başkan aday adayı, inşaat Müh. Zülfikar İnönü Tümer, toplumsal politikalarla halka belediyecilik yapacaklarını vurguladı ve “Seyhan, ilklerin temsilcisi olacak. İlçemizi bütüncül bir yaklaşımla geliştireceğiz” diye konuştu.

GÜNÜN SÖZÜ

“Türkiye mazluma uzanan eldir, umuttur, beklenendir. İşgalci İsrail’in saldırılarına karşı dünya üç maymunu oynamaya devam etsin. Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizin daima yanında olacağız.”            Yılmaz TUNÇ

HER TÜRLÜ AF İSTERİZ

Sosyal medya olsun, yazılı veya sözlü olsun, af dilekleri ciddi boyutlara ulaşmış diyebiliriz.

- Sıralayalım: “Sayın Bakanım, 15 Temmuz mağduru 52 erin ailelerinin feryadına biraz vakit ayırın, dinleyin lütfen. Erlerin suçsuz olduğunu anlarsınız Sayın Bakanım.”

- “Halka acil af ilan edin.”

Haberin Devamı

- “Çok değerli Bakanım, yıllar süren istinaflar konusuna da el atacak mısınız?”

- “Sayın Bakanım, her türlü zulme karşı olduğunuzu biliyoruz. Bizzat ülkemizde yapılan haksızlıklar, hukuksuzluklar, hasta mahpuslar, yaşlı ve hamile mahpuslar ve suçsuz yere cezaevine atılanları ihmal etmeyin. Bu konu sizi ilgilendiriyor.”

- “Bir Erdoğan affı geçmişi temizler... Bu tabloyu görüp de duygulanmamak elde değil, tüm mazlumlara Rabbim yardım etsin.”

- “Adalet, adalet, adalet...”

- “Bizim de halimiz harap, 4 duvar arasında çürümeye mahkûmuz. Lütfen devletimiz olarak el uzatın. Ölüm var Bakanım.”

- “Sayın Bakanım biz de bu vatanın evlatlarıyız, ama çocuklarımız hiç kimseye zarar vermemiş, Atatürk Havalimanı davası 52 er örgüt bağlantısı yok, ceza aldı, sizler bizleri görün artık, anneler ölmesin, artık gencecik çocuklar suçsuz yere içeride yatıyor, aileler bitti tükendi!”

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

- Yumruk yiyen hakem gibi insanlık dışı uygulamalara maruz kalan bürokratlara da sahip çıkılabilseydi, görevinin gereğini yapan bürokratlara makam gücüyle savaş açan kravatlı çeteler de yumruğu atan gibi cezalandırılabilseydi, yaşadığımız sorunların çoğunu yaşamazdık.            Faruk ÇEBİ

450 AVM’DEN 70’İ BANKALARA DEVREDİLDİ

- “TÜRKİYE’deki 450 dolayında AVM’nin 70’i bankalara devredildi. (Kaynak; Ticaret Bakanı Ömer Bolat/TBMM 2024 bütçe görüşmeleri) Bu rakam Türkiye’deki AVM’lerin %15’ine tekabül ediyor. Üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir konu bence.”

ALİ ÇAĞATAY İLKSAN KİTABI

- ÜLKEMİZİN kapanmayan yaralarından biri olan ilkokul öğretmenlerinin sandığı İLKSAN’ı (Ürün Yay.), kurumda yaşanan yolsuzlukları yargıdan ve basından toplayan öğretmen-Av. Necati Yentürk yazmış. Mustafa Gazalcı da kitabı anlatırken vekilken gösterdiği mücadelesini ve İLKSAN’ın nasıl kurtulacağını anlatıyor.

Yazarın Tüm Yazıları