İsrail-Filistin kavgasına başka bir gözle bakmak

ALLAH yeryüzünde bütün canlılara yetecek kadar kaynak yaratıp hizmetimize verdi.

Haberin Devamı

Hangi dine mensup olursak olalım hepimiz birer hazret-i insan olduğumuzu unutmayalım. Yüce Kudret, Kuran-ı Kerim’de “Bir insan öldürmek bütün insanlığı öldürmektir. Keza bir insanı yaşatmak bütün insanlığı yaşamaktır” buyururken Hz. Muhammed’in Medine İslam devletinde bir gün bir sahabenin dükkanını ziyareti esnasında caddeden bir cenaze konvoyu geçmektedir.

Peygamberimiz hemen tazimle cenazenin önünden ayağa kalkar kalmaz Müslüman işyeri sahibi Peygamberimize “Ya Resulallah kalkmanıza gerek yok; çünkü o bir Yahudinin cenazesidir” deyince Efendimizin cevabı çok calib-i dikkattir.

“Ama O bir hazret-i insandır.”

Onun için diyorum ki hiçbir sebep; çocuk, insan, canlı öldürmek için meşru olamaz, kimse yanlışına kılıf aramasın. Aslında benim ne demek istediğimi, iyi bir Müslüman, iyi bir Yahudi iyi bir Hıristiyan ve hatta iyi bir ateist bile anlamakta güçlük çekmez. Ömür kısa, hayat anlamlı, kimsenin dünyamızı zehir etmeye hakkı yoktur. Ayakların baş, başların ayak olduğu dünyamızı curufata çevirmeye gayret edenlere uymayalım. Yunus Emre’mizin buyurdukları gibi “Sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz” dedikten sonra, Kasım Kaplan hocamızın şu rubaisiyle bitirelim.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Mehmet Sait DOĞAN

ESENYURT NEYDİ NE OLDU

SORUNLARI BÜYÜK

ESENYURT Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, TELE1’de “Esenyurt’u aldığım yer ile bugün getirdiğimiz yer arasında ciddi fark var” dedi ve iptal ettikleri ‘Barış ve Kardeş Kültürler Festivali’ndeki konserlerin devam edeceğini söyledi. “Zaten yıllardır yapılmayan ve unutulan bir çalışma bu” diye ekledi. Başkan Bozkurt, Esenyurt Belediyesi’ni 2019 yılında çok kötü bir tablo ile devraldıklarına dikkat çekti:

“Şimdi bir kent düşünün; iki tane 1/5 binlik planı var, ikisi de iptal edilmiş, 1/1000’lik planların beş tanesi iptal edilmiş. Belediye aleyhinde açılmış 15 bin dava vardı. Kamu binalarının 356 tanesi kaçak yapılmış, imar affına başvurarak yapılmıştı. Bizim belediye hizmet binası 200 bin metrekare bina. %73’ü müteahhidin, %27’si belediyenin olarak ihale edilmiş. %73’ün içinde AVM ve dükkânlar var. %27’nin içinde bodrum katları ve üst katlar var. Buna rağmen bu binanın statik projesi yok, elektrik projesi yok, mekanik projesi yok. Bu kentin nasıl bir kafayla yönetildiğinin aslında bir göstergesi.

Haberin Devamı

Esenyurt daha iyi olacak. Siyasete girme nedenim de bu. Esenyurt’u aldığım yer ile bugün getirdiğimiz yer arasında ciddi fark var ve önümüzdeki beş yıl içinde ben olurum, başkası olur bilemem, aynı planları, projeleri uyguladığımızda Esenyurt’un çok daha iyi yerlerde olacağını biliyorum, net biliyorum. Kaynaklarımız en az düzeydeyken, geçmişe göre çok kısıtlıyken bunu yaptık.”

HALİKARNAS ETKİNLİĞİ BİTTİ

BİLGİ Yayınevi ve Bodrum Deniz Müzesi’nin düzenledikleri üç gün süren ‘Halikarnas Balıkçısı, 50. ölüm yıldönümünde anma programı’ Mavi Sürgün özel baskısının tanıtımıyla sona erdi. Etkinliklere Halikarnas Balıkçısı’nın torunlarından Derya Kabaağaçlı, Sibel Kabaağaçlı, Joanne Aliye Noonan ve eşi de katıldı.

Haberin Devamı

Aramızdan ayrılışının 50. yıldönümünde Halikarnas Balıkçısı anısına, onun Cevat Şakir Kabaağaçlı’dan Halikarnas Balıkçısı’na dönüşmesinin hikâyesini anlatan Mavi Sürgün kitabının ciltli, numaralandırılmış özel baskısına yazdığı sunuşla katkıda bulunan Zülfü Livaneli bir söyleşi gerçekleştirdi.

GÜNÜN SÖZÜ

“Dört tarafı denizlerle çevrili harika bir ülkede yaşıyoruz. Tarihte eşi olmayan, yoktan var edilmiş bir Cumhuriyet’in sahipleriyiz. Ümmetten ulusa, kuldan çağdaş bireye uzanan muhteşem bir kültür devriminin yaratıcısı, Atatürk’ün mirasçılarıyız.” Gülseven Güven YAŞER

CHP’DE 4. ADAY CİHANER OLDU ‘YENİDEN  İNŞAAT İÇİN SAHNEDE’

26. dönem CHP milletvekili İlhan Cihaner “Partinin yeniden inşası ve aşağıdan yukarıya bir örgütlenme ile parti içi demokrasinin işletildiği gerçek bir sosyal demokrat CHP’yi yaratmak için genel başkanlığa adayım” dedi.

Haberin Devamı

Cihaner’in açıklaması şöyle: “Partiyi 15 yıldır yöneten kliklerin kurultayda partimize katacakları yeni bir şey yok. Onların kendi aralarındaki parti içi kavgaları esasen koltuklarını koruma kavgasıdır. Biz partiyi sosyal demokrat çizgiye çekmek ve demokrasi kültürünü partide hâkim kılarak yönetmek istiyoruz. Üyeler, seçim dönemleri parti elitleri tarafından hatırlanan kişiler olmamalıdır. Partide söz ve karar sahibi onlardır” dedi.

Cihaner; Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel, Örsan Kunter Öymen’den sonra 4 aday oldu. Geçen dönem de aday olmuş, ancak aday olma çoğunluğunu sağlayamamıştı.

BİLİYOR MUSUNUZ

TRAKYA’DA SANAYİLEŞME

- TMMOB Makina Mühendisleri Odası ve Lüleburgaz Belediyesi’nin düzenledikleri Trakya’da Sanayileşme ve Çevre Sempozyumu’nun 21 Ekim Cumartesi 13.30’da Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde yapılacağını...

Haberin Devamı

- CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen’in, ekonomik kriz nedeniyle çalışmak zorunda olan emeklilerin İŞKUR kapısında iş beklediğini, yılın ilk 9 ayında 60-65 yaş üstü 22 bin 115 kişinin iş için kaydolduğunu, 6 bin 349 kişinin işe yerleştirildiğini, yasal olarak emekliliği hak eden çok sayıda yurttaşın sefalet ücreti olarak nitelendirilen emekli maaşları ile geçinemediği için çalışmaya devam etmek zorunda kaldığını söylediğini...

MESAJ PANOSU

ÇANKAYA Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Anıtkabir’de başlayacak ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı’ kentin dört bir yanında etkinlikleriyle kutlayacak. Çayyolu Atapark’ta sabah 10.00’da resmi tören ile başlayacak kutlamalar, bando ve HOYTUR gösterileri; Kızılay Kumrular Caddesi’nden 18.00’de başlayıp Anıtkabir’de sonlanacak Meşaleli Yürüyüş ve Anıtpark’ta düzenlenecek Tan Taşçı konseriyle devam edecek.

MAZLUMLAR SUSSA BİLE

Her mazlum her hakkını elbette alacaktır.

Her zalim cezasını mutlaka bulacaktır.

Her çağda bir firavun olsa bile dünyada

Her birinin Musa’sı mutlaka olacaktır.

Kasım  KAPLAN

Yazarın Tüm Yazıları