İBB’de teftiş isyanına dikkat

İBB Teftiş Kurulu Başkanlığı, Büyükşehir’in yönetimi ve denetimi altındaki kişi ve birimlerin faaliyetleri ile her türlü iş, işlem ve etkinlikleriyle ilgili olarak teftiş, denetim, inceleme ve soruşturma işlerini yürütmektir.

Haberin Devamı

Teftiş heyeti, İmamoğlu’na bağlıdır. İmamoğlu, Teftiş Kurulu Başkanlığı’na Ticaret Bakanlığı’ndan istifa eden maliye kökenli Müfettiş Abbas Yaşar’ı atamış, huzursuzluklar ve eleştiriler bundan sonra başlamış. Yaşar’ın, Kurul’da tarafsız hizmet yürüten müfettişlere mobbing ve hakaret içeren söylemleri, genel şikâyet konusu olarak gündeme getirilmektedir. Bir başkan, çalışanlarından kendi görüşleri doğrultusunda dosya hazırlanmasını veya emekli olunmasını isteyebilir mi? Uyguladığı tüm baskı ve mobbinglere rağmen dosyaların sonuçlarına müdahale edemediği için, 15 yıl önce emekli olmuş maliye kökenli müfettişleri, deneyimli müfettişlerin yerine getirmesi ne kadar doğrudur?

Kuruma 30 yıl hizmet veren müfettiş kadrolarına, “Sizler maliye müfettişi gibi çalışacaksınız” uyarısı ne demektir? Bütün bunlar küçümseme ve aşağılama değil midir? Vilayetten gelen karşı yazıları, belediye müfettişlerini zor duruma düşürmüyor mu? İBB müfettişleri “Bizi boş uygulamalarla nasıl işlevsiz bırakıyorsunuz?” diye sorular ortaya atıyorlar.

Haberin Devamı

Kurul Başkanı, yetkisi bulunmadığı halde ilçe belediyelerinin (özellikle CHPli) geriye dönük imar uygulamaları hakkında soruşturma açtırarak, ilçe ve İBB görevlilerini zor durumda bırakmış olmuyor mu?

Bizim anladığımız, denetim mekanizmaları ile oynamak hiçbir siyasetçiye hayır getirmez. Aksine, siyasetçi denetimin önünü açmak için çaba göstermelidir, hele İstanbul gibi bir zor bir kentte.

GÜNÜN SÖZÜ

“BEDENİ iyileştirmek için önce yüreğin iyileşmiş olması gerekir.” Balzac

GENÇLERİ KAZANAN SEÇİMİ ALIR MI?

GENÇLİK Örgütleri Forumu “GoFor” ve Ulusal Demokratik Enstitü “NDI” Türkiye ortaklığı ile yapılan Gençlerin Politik Tercihleri Araştırması, gençlerin en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığını ortaya koydu. Araştırmada Türkiye’de 30 yaş altı nüfusun temel problemi, işsizlik ve eğitime erişememe olarak saptandı. Gençler, iş bulma ve eğitime erişme vaatlerinde bulunanlara oy vereceklerini ifade etti. Araştırmada, şu tespitler yer aldı:

Gençlere en önem verdikleri seçim vaatleri sorulduğunda yüzde 48.3’lük bir oranla, “iş bulma, istihdam yaratma” cevabı alındı.

Haberin Devamı

“Bu pazar milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna, yüzde 25.4’lük bir oranla ‘CHP’ cevabının verildiği görüldü. Bunu yüzde 20.4 ile AKP takip etti. Öte yandan, bu sorunun ilgi çeken bir diğer çıktısı ise, kararsız ve ‘Cevap yok’ şeklinde yanıt veren kitlenin, toplamda yüzde 25.6’lık bir oranda olması. Bu durum, gençlerin oyunu almak isteyen siyasetçilerin bu oyları kazanabilmek için hâlâ bir fırsatı olduğu, fakat gençlerin önceliklerini göz önünde bulundurmaları gerektiği şeklinde yorumlanabilir. Öte yandan gençlerin protesto oyu kullanmaya eğilimli olduğu da yüzde 11.8 gibi bir oranla görülmekte.

Bütün partiler anketlerde neden yer almıyor?
CUMHUR VE MİLLET İTTİFAKI İÇİN NE DİYORLAR

Haberin Devamı

GAZETECİ Ruşen Çakır (Medyascope) ile siyasal araştırmacı Özer Sencar’ın (Metropoll) program konuşması, siyasetçilerin ufkunu açabilir demek istiyoruz. Anlatılanlar bir ‘ders’ gibi. Özetle aktarırsak, Erdoğan ‘seçim’ değil ‘topyekûn seçim’ yapabilir, dedi Sencar. “İşçi ve emeklilere iyi zam vererek işi değiştirir. İnsanlar parayı aldığında rahatlar. Ama bu tür seçim zordur” demeyi de eklemeyi ihmal etmedi.

Sencar: “Muhalefet ittifakı şimdiden oluşturulmazsa Erdoğan 5 yıl daha başkandır. CHP’nin oy oranı son 6-7 yıldır yüzde 18-22 arasında görünüyor, hiç 25’i görmedi. Muhalefet partileri niye 30-35’lere çıkmıyor? Bu bakımdan Kılıçdaroğlu başkan adaylığı konusunda geç kalmamalı.

Haberin Devamı

Sencar, küçük partiler için şu değerlendirmeleri yaptı: DEVA daha önde, yüzde 2.5 gibi görünüyor. Gelecek Partisi’nin oy oranının yüzde 1’in altında olduğunu söylediğim için bana kızıyorlar. Babacan’ın oyu Erdoğan’ın etkisi dışında. MHP barajın (7) altında kalmaz, yaşları 80 olsa bile oy verecek milliyetçi ve ülkücü kadroları var. Babacan ve Davutoğlu, MHP’ye yaptıkları eleştirileri AKP’ye karşı niye yapmıyorlar? HDP ve İYİ Parti oylarını korur. SP 1.5 gibi. Memleket Partisi yüzde 2 olarak görünürken, DP’nin oyu niye gözükmüyor, dikkate değer.

Muhalefet liderleri neyi eleştiriyorlar, bir araya gelip iyice düşünmeli ve ona göre kampanyalarını yeniden biçimlendirmelilerdir.

Haberin Devamı

Doğru Parti (Rifat Serdaroğlu), Adalet Partisi (Vecdet Öz), BTP (Hüseyin Baş), DSP (Önder Aksakal), Türkiye Değişim Partisi (Mustafa Sarıgül) partilerinin dikkate değer kampanyaları var, onlar anket listelerine neden alınmıyor?

BİLİYOR MUSUNUZ?

Ameliyatlar yapılmayabilir

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer’in, tıbbi cihaz ve medikal firmalarının sorunlarını Meclis gündemine getirerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya “Yaşanan kriz nedeniylekalp, beyin, ortopedi, plastik cerrahi gibi hayati önem taşıyan branşlarda ameliyat olmayı bekleyen hastalar özel hastanelere yönlendirilirken, maddi gücü olmayan yurttaşın çaresiz bekleyişi sürmektedir. Ayrıca sektöre olan borç ne zaman kapanacak?” diye sorduğunu...

MESAJ PANOSU

DÜN İBB Meclisi’nde İSKİ Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı. İSKİ’nin suya zam talebi vardı. AKP grubu zam talebini azaltarak teklifi kabul etti. Ancak CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı’nın savunmasında ilginç bir söz vardı: “Eğer bu zamlar yapılmazsa İSKİ batacak.” 2.5 yılda bu noktaya gelmek ve bunu tutanaklara geçeceğini bilerek Meclis’te söylemek siyaseten ne kadar doğru? İBB CHP Meclis üyelerinden bazıları acilen grup yönetiminin gözden geçirilmesi gerektiğini söylüyorlar.

 

Yazarın Tüm Yazıları