Gericiliğe bu kadar mı hevesliymişiz

“İKTİDARA geldiği 2002 yılından beri Atatürk ilke ve devrimleri üzerinde yükselen laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmayı hedefleyen AKP, bu doğrultuda yaptığı düzenleme ve uygulamalarla, bilimsel, laik, ulusal ve demokratik eğitimi tasfiye etmektedir.

Haberin Devamı

Bu durumun son örneklerinden biri Karaman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ‘Gülnihal’ isimli Osmanlıca gazete çıkarılmasıdır. Gazetenin özellikle, Devrim Yasaları’nın çıkarılışının 91. yılı olan 3 Mart tarihinde yayınlanması dikkat çekicidir. Cumhuriyet’e ve devrimlerine açıkça ihanet, harf devrimini yok sayma ve meydan okuma girişimi olan bu uygulama Anayasa’nın ‘Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, devletin gözetim ve denetimi altında yapılır’ hükmünü içeren 42. maddesine, Devrim Yasaları’na, Milli Eğitim Temel Yasası’na, MEB Eğitim ve Kültür Yayınları Yönetmeliği’ne, MEB İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’ne aykırıdır.
19. MEB Şûrası’nda Osmanlıcanın okullarda zorunlu olarak okutulması tartışmaya açılmış, Mustafa Kemal’in harf devrimine karşı bir konum alınmıştır. Osmanlıca dersinin gündeme getirilmesinin ardına gizlenen amacın, bu dilin öğrenilmesi değil ‘Yeni Osmanlıcı’ bir siyasetin dayatılması olduğunu, bu durumun da her haliyle bir karşı devrim uygulaması olduğunu defalarca belirttik.
Karamanoğlu Mehmet Bey’in bundan tam 738 yıl önce ‘Bugünden sonra hiç kimse divanda, dergâhta, bergâhta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dilde söz söylemesin’ diyerek dil birliğine vurgu yaptığı topraklarda, Türkçenin yok sayılarak Osmanlıcanın üstün tutulması manidardır.
Eğitim-İş, Cumhuriyet’in kazanımlarının yok edilip çökertilmesine sessiz kalmayacak, Cumhuriyet’e ve devrimlerine meydan okuma girişimi olan söz konusu uygulamanın sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacaktır.”
İyi ki, Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir var, aydın öğretmenler bunları bildirmemiş olsa neler olduğundan haberimiz olmayacak. Bu toplum bu gericiliğe bu kadar hevesliymiş!..

Haberin Devamı

Vur abalıya da, nereye kadar?


LÜLEBURGAZ’dan emekli Tekin Okay soruyor:
Doğalgaz faturalarında zam uygulaması olmadığı söylendiği halde, elimdeki üç faturayı kıyasladığımda uygulanan fiyatların farklı olduğunu gördüm. Örneğin 2015/01 dönemi 98 TL (tüketim bedeli 83,39 TL), 2015/2 dönemi 110 TL (tüketim bedeli 93,28 TL) ve son ödenen 2015/3 dönemi 128 TL (tüketim bedeli 107,85 TL). Şimdi soruyorum Enerji Bakanı’na, televizyonlarda yüzümüze baka baka zam olmadığını söylemektesiniz, Rusya ile anlaşma yapıldığını ve doğalgazda % 10 indirim olduğunu bildirmektesiniz. Peki bu vatandaşın üstüne eklenen bu fiyat farkı ne olmakta? Üstelik iki aydır elektrik faturaları da gelmemekte, faturayı okumayı geciktirmekle bir de buradan mı vatandaşın sırtına bineceksiniz? Anladık vur abalıya da, nereye kadar?

Haberin Devamı


Özürlüler çok kırgın


YÜZDE 99 görme özrü bulunan Fadıl Başak’a kim yanıt verecek?
Özürlü vatandaşların aileleri daha düne kadar Marmaray’da ücretsiz olarak özürlü kartları geçmiyordu, şimdi yeni yeni geçmeye başladı. Özürlü vatandaşlara THY en üst tarifeli fiyattan % 25 indirim uyguluyor. Ee zaten indirimli tarifeden aldığın zaman bileti özürlü tarife fiyatından daha aşağıya geliyor. Neden indirimli tarifeden % 50’lik bir indirim yapılmıyor. Ev alacak olsa tapu masrafı tam olarak alınıyor, ücretsiz yapsan ne olur sanki?
Elektrik ve doğalgazda falan indirim yok, sadece suda var, o da su ucuz olduğu için herhalde.
Özürlülerin bu memlekette yaşamaya bile hakkı yok. Metrobüslerin üstgeçitlerinin yanında bulunan asansörlerin çoğu arızalı.

Haberin Devamı


BİLİYOR MUSUNUZ ?

- CHP İzmir’de 2. bölgeden milletvekili aday adayı olan PM eski üyesi Levent Eyipişiren’in, babasının 40 yıllık tornacı atölyesini seçim bürosu yaptığını...


26’dan 9 grama düştü


- NEYİ savunuyorsunuz?
Hesap ortada.
Yıl: 2000
Asgari ücret: 120 TL
Karşılığı 26 gr altın
Yıl: 2015
Asgari ücret 950 TL
Karşılığı 9 gr altın
Özdağ ERCAN’dan

MESAJ PANOSU

- TÜRKİYE’nin birlikte yaşama kültürü oluşmadı. Gerçek şu ki geriye doğru gidiyoruz, nasıl başka uluslara örnek olabiliriz ki? Elif ŞAFAK
- SEDEF Kabaş hanım gibi 20 gazeteci olsa Türkiye bu duruma gelmezdi. Teşekkürler. E.K.
- 1 Nisan’dan itibaren ev hizmetlileri kendi cebinden SGK’ya prim ödeyecek. Ali TEZEL
- ŞEHİR hukukuna ilişkin anlayışı tamamen değiştirmek lazım.
Murat HAZİNEDAR

Haberin Devamı


Başakşehir’de savaş var!


- BAŞAKŞEHİR Belediye Meclisi’nde kentin betonlaştırılmasına ve imar yoğunluğuyla bunaltılmasına karşı çıkan CHP grubu, AKP’li Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın hedefi haline geldi. CHP İlçe Başkanı Kazım Özeren “Aynı TBMM’deki gibi belediye meclisinde de saldırı ve tehditlerle sindirilmek isteniyoruz, bu tavrı kınıyoruz” dedi.
- BAZI hocaların “Çocuklarınıza Mehmet yerine Muhammed ismini verin ki evinize bereket gelsin” tarzındaki konuşmalar için Mehmet İnal Kolburan ne diyor?

Yazarın Tüm Yazıları