‘Geleceğe doğru birlikte’

Çin’in başkenti Beijing’de (Pekin) düzenlenen 2022 Kış Olimpiyatları, 4 Şubat Cuma günü Başkent Kapalı Stadyumu’nda artistik buz pateni müsabakaları ile başlıyor. 20 Şubat’a kadar sürecek oyunlarda, 15 dalda 90’dan fazla ülkeden yaklaşık 3.000 sporcu mücadele edecek. Oyunlarda ilk müsabaka TSİ dün 15.05’te yüzme havuzundan buz pistine dönüştürülen Ulusal Su Sporları Merkezi’nde yapılan curling karışık çiftler ilk tur müsabakaları oldu.

Haberin Devamı

Kış Olimpiyatları’nın sloganının ‘Geleceğe doğru birlikte!’ olduğu açıklandı.

Çin’in Ankara Büyükelçisi Liu Shaoin, “Bejing Olimpiyatları’nın Çin ile Türkiye arasındaki dostane alışverişi ve işbirliğini daha da geliştirebileceğine inanıyoruz. Çin, dünyaya sade, güvenli ve muhteşem bir olimpiyat oyunları sunacağından tamamen emindir” açıklamasını yaptı.

Çin İş Geliştirme ve Dostluk Derneği Başkanı Adnan Akfırat, “Çin’in sosyalist kültürünün gelişmişliğine tanıklık imkânı verecek olan Beijing Kış Olimpiyatları’nın yükselen Asya uygarlığının parlak bir örneği olacağından eminiz. Oyunlarda kardeşlik rekorlarının kırılacağına inanıyoruz” dedi.

Çin ekibi 87’si kadın 176 sporcudan oluşuyor. Ekipte Tibet, Uygur ve Çinli Müslüman Hui etnik gruplarına mensup 20 atlet de yer alıyor.

Haberin Devamı

6 SPORCUMUZ KATILIYOR

Türkiye, oyunlara 6 sporcu ile katılıyor. Üç gün önce Pekin’e giden kafilemizde, Federasyon Başkanı Ali Oto, Uluslararası Organizasyonlar Daire Başkanı Necati Kaplan, Federasyon Yönetim Kurulu üyesi Haydar Çetinkaya, antrenörler Fikret Ören, Frank Nejc ve Muhammet Ayaz ile milli sporcular Fatih Arda İpçioğlu, Berkin Usta, Özlem Çarıkcıoğlu, Ayşenur Duman, Özlem Ceren ve Yusuf Emre Fırat yer alıyor.

Oyunlar, TRT spor ve trtspor.com.tr’de yayınlanacak.

Olimpiyatların açılışına katılacak bazı isimler ile ülke ve kurumların adları özetle şöyle:Putin, Türk Cumhuriyetleri Cumhurbaşkanları, Mısır Cumhurbaşkanı, S. Arabistan Kralı, Katar, BAE Emirlikleri, Kamboçya Kralı, Arjantin, Polonya, Sırbistan, Ekvator Cumhurbaşkanları, Moğolistan ve Pakistan Başbakanları, Monako Prensi, BM Genel Sekreteri, Dünya Sağlık Örgütü Başkanı.

BİR PORTRE

ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, siyasi hayatı boyunca Gladyo’nun ABD içinde ve dünya çapında egemenliğinin sözcülüğünü yapmıştır. Biden’dan sonra Ermeni soykırımını savunan ikinci kişi oldu. Türkiye’nin F-35 Projesi’nden çıkarılmasını destekledi. FETÖ ve PKK’yla ilişkileri nedeniyle tutuklanan Rahip Brunson’un serbest bırakılması için ABD’de açılan kampanyaya da katıldı. Trump, Flake için ‘Zehirli bir kişilik’ ifadesini kullandı.” Ferit İLSEVER

Haberin Devamı

ÇUKUROVA ÖDÜLÜ ARKEOLOG ÖZDOĞAN’A

ADANA Çukurova Sanat Girişimi’nce (ÇSG) düzenlenen 2022 Çukurova Ödülü’nün Arkeolog Prof. Dr. Mehmet Özdoğan’a verilmesi uygun bulundu. Ödülün anısına Özdoğan için bir de armağan kitap hazırlandı. Kitap ÇSG web sitesinde (cukurovasanatgirisimi.com) okurların beğenisine sunuldu.

18 kazıda görev alıp 8 kazıya başkanlık yapan Özdoğan (78), 31 yıldır Kırklareli’nde Aşağıpınar ve Kanlıgeçit arkeolojik kazılarını sürdürüyor. Arkeoloji dalında yaptığı çalışmalar nedeniyle, 2008’de 7. Vehbi Koç Ödülü’nü Semahat Arsel’in elinden alan Özdoğan, Amerikan Bilimler Akademisi’ne kabul edilen 2. Türk bilim insanı. Yenikapı Marmaray çalışmalarının jeoarkeoloji değerlendirme grubunda da görev yaptı.

Haberin Devamı

Çetin Yiğenoğlu, Orhan Apaydın, Yaşar Öztürk, Sevim Sezer ile Asuman Söylemez’den oluşan Seçici Kurul, 2022 Çukurova Ödülü’nün verilmesinde Özdoğan’ın yaptığı bilimsel çalışmalarla ‘neolitik kavramına yeni anlam kazandırması’nın etkili olduğunu vurguladı. Özdoğan’a ödülü, 22 Mart Salı günü Adana’da törenle verilecek.

MESAJ PANOSU

YAZAR Nazlı Eray, “İkinci akrilik resim sergimde var olan 61 tablom ile en heyecan veren hayat perdelerinden birini sizlere açarken, bir yazar, bir duygu fırtınası, bir yalnızlık, bir tülden güve olarak kuliste heyecanla tepkileri izliyor olacağım. Sergimin konusu ‘kadın’. 15 Şubat’ta Schneidertempel Sanat Merkezi’nde (Bankalar Caddesi) açılıyor.”

Haberin Devamı

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in TBMM Genel Kurulu’na getirdiği, en düşük emekli aylığının asgari ücret olması ve İntibak düzenlemesi ile ilgili verdiği iki kanun teklifi 2021 yılında reddedilmişti. Emeklilerin sorunlarını sık sık Meclis gündemine taşıyarak AKP iktidarının çözüm getirmesi için uyarmaya devam eden Gürer, “2002’de en düşük emekli aylığı asgari ücretin üzerindeydi” diye hatırlatma yaptı.

BİLİYOR MUSUNUZ?

KIRMIZI Kedi Yayınları ile Zeynep Altıok’un düzenlediği “15. Metin Altıok Şiir Ödülü” için başvuruların 22 Şubat’a kadar yapılacağını; seçici jürinin Doğan Hızlan, Hilmi Yavuz, Eray Canberk, Ali Cengizkan, Haydar Ergülen, Şükrü Erbaş ve Salih Bolat’tan oluştuğunu (0212 2448982-kirmizikedi@kirmizikedi.com)...

Haberin Devamı

COŞKUN Aral’ın hazırladığı, farklı ülkelerden dört göçmenin göç yolculukları boyunca yaşadıkları zorlukların yanı sıra dönüm noktalarını ve karşılaştıkları fırsatları anlattıkları yeni belgeselin ‘Hayat, yeniden...’in www.youtube.com/watch?v=h5KQMXAuTDM’dan izlenebileceğini...

PINAR Ayhan’ın üçüncü müzikal belgeseli ‘Dinle Çocuk’un yeni dönemde Ankara Panora Sanat Merkezi’nde yer aldığını...

TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı TESKİ arasında DİSK-Genel-İş ile yapılan toplu iş sözleşmesinde çalışanlara yüzde 33 zam sağlandığını...

KÜÇÜKÇEKMECE’DE SİNOPSPOR

KÜÇÜKÇEKMECE ilçesinde, İstanbul Amatör Lig 7. Bölge 1 Grup’ta lider durumundaki Sinopspor’un 3. Lig’e çıkması hazırlıkları nedeniyle verilen yemekte, Galatasaraylı Hakan Ünsal’ın 57 numaralı GS formasının açık artırımında, Sinop Durağan kökenli, Çorlulu işadamı Yusuf Gümüş’ün 159 bin TL bağış yaparak kazandığı dikkat çekerken, kendisinin bir süre önce Çorluspor-1947 Başkanlığı’na seçildiğini, ayrıca Tekirdağspor Başkan Yardımcılığı’nı yürüttüğünün de öğrenildiğini...

 

Yazarın Tüm Yazıları