Emekliye promosyon hayal kırıklığı

ÇALIŞMA hayatı uzmanı Şükrü Karaman bu sorunun yanıtını veriyor:

Haberin Devamı

Emekli yıllardır umutla bekleyedursun, milletvekilleri sessizce 10 bin liralık banka promosyonunu cebe indirdi bile.

Siyasi iktidarın vaatleri, medyanın temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp ‘promosyon müjdesi’ başlığıyla gündeme taşıdığı haberlerle umutlanan yaklaşık 11 milyon emekli, “Ha bugün, ha yarın” diye bekleyip durdu ama hep hayal kırıklığı yaşadı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu dar gelirli kitleye yılda 300 lira promosyon ödeneceğini, bankalarla bu yönde görüşmelerin sürdüğünü açıklamıştı. Emekliler arasında heyecan yaratan açıklamanın gereği bugüne dek yerine getirilemedi. Aradan üç ayı aşkın süre geçmesine karşın bu konuda ne ses var ne seda. Emekli daha önce olduğu gibi hâlâ promosyon umuduyla bekliyor.
SGK emekli aylıklarının ödenmesi için yılda toplam 160 milyar liraya yakın parayı bankalara yatırıyor. Bankalar aylıkları ödenene dek bu paradan kazanç sağlıyor. Niye kazandıklarından bir bölümünü emekliye vermiyorlar? Gözü yok ama, vekillere 10 bin liraya yakın promosyon ödendiğini öğrenince haklı olarak “Nerede bizim paramız?” diyerek haykırıyor. Onlar vekiller gibi 10 bin lira değil, Başbakan’ın açıkladığı 300 lirayı bekliyor. Ne var ki bu düşük miktar bile esirgeniyor, oyalıyorlar.
Aslında emekliye yılda 300 lira yerine vekiller gibi aylıklarının yüzde 53’ü oranında promosyon ödenmesi gerekmiyor mu?

 

 

Günün sözü

 

 

Haberin Devamı

“BAŞKANLIĞA seçildikten sonra bizi en fazla şoke eden, her şeyin, seçim kampanyası boyunca iddia ettiğimiz derecede kötü olduğunu görmemiz oldu.”
John F.
Kennedy

 

 

Askeri araçlar neden yavaş hareket ediyor?

 

 

DİYARBAKIR Sur’daki son dört günde en az beş güvenlik personelinin şehit olduğu bölgeden gelen ilk çatışma görüntüleri dün TV’lerde yayınlandı. Görüntülerde, iki askeri zırhlı araç, yerleri tespit edilen teröristlerin bulunduğu bölgeye girmeye çalışıyor. Geride yükselen koyu bir duman bulutu dikkat çekiyor. Sur’da güvenlik güçleri operasyonları büyük bir titizlikle sürdürüyor. Bölgeden bir meslektaşımızla operasyon konusunu görüşürken şöyle dedi: “Belki operasyon yavaş sürüyor. Bunun nedeni de sivil halkın zarar görmemesi için dikkatli davranılması... Bölgeden çıkamayan vatandaşlar ise tehdit altında... Teröristler, bu vatandaşları evlerini terk etmemesi için baskı altında tutuyorlar. Bölgede beşten fazla ‘Kanasçı’nın olduğu söyleniyor. Askerin çatışma bölgesine yaya intikali sırasında vurulma riski oldukça fazla... İşte o iki aracın ağır seyretmesi, Kanasçılara ve sokaklara döşenen patlayıcılara karşı titizlik gösterilmesi...”
Dileriz bu titizlik, teröristleri sahadan çekilmeye mecbur eder!

 

Haberin Devamı


Haydarpaşa’ya kıymayın

 


YÜKSEK hızlı tren 4 saatte İstanbul’a gidiyor. En emin ulaşım aracı. Çok memnunuz ama... Maalesef son durak Pendik. Oradan Rumeli yakasına geçmek isterseniz toplu taşıma araçlarıyla tam 2 saat harcarsınız. “Bu ne perhiz, ne lahana turşusu” diyorsunuz ister istemez. Haydarpaşa Garı’ndan vapurla 17 dakikada karşıya geçerdik bir zamanlar. Hızlı tren sevinciniz maalesef çok kısa sürdü. AVM veya otel olacak diye birtakım sözler dolaşıyor ortalıkta. Olacak şey değil. Anadolu’dan İstanbul yakasına gitmek isteyenler çok sıkıntı çekiyor ve zaman kaybına uğruyor. Sayın Ulaştırma Bakanımız, Ankara’dan Pendik’e 4 saatte gittim. YHT en güvenli vasıta. Sağ olun. Bizler teşekkür etmesini de biliriz. Ama madalyonun arka tarafını çevirirseniz Anadolu yakasından Rumeli’ye maalesef tam 2 saatte geçildiği gerçeğini değiştiremezsiniz, şayet özel aracınız yoksa!
Bu güzel ulaşım aracından Ankara’dan gelen bizler de yararlanabilelim. Haydarpaşa’ya kıymayın. Bu dünya şaheseri yine gar olarak bizlere hizmet versin.Opt. Dr. Aysel YAVUZ ŞENGÜLER - ANKARA

 

 

Haberin Devamı

Nerede bu Kuzey Irak!

 


ÜÇ akşam önce Ahmet Hakan’ın ‘Tarafsız Bölge’ programında program konukları içerisinde saygın Kürt kökenli yazar ve siyasetçi Kemal Burkay vardı. Burkay’ın anlatımı, tecrübesiyle birlikte değerlendirildiğinde demokrasi, eşitlik, adalet vb noktaların yanında bir gizli ajandayı da ortaya koyuyor. Çünkü gizli ajandayı çok dikkatli açıkladı. Nedir o gizli ajanda? ‘Kuzey Kürdistan’.
Nerede bu Kuzey Kürdistan? Cevap basit Türkiye’nin güneydoğusunda. Nereden çıkarıyoruz bunu, şuradan: Sayın Burkay, iki Kürdistan’dan bahsetti. Bunlardan biri ‘Güney Kürdistan’, ki burası K. Irak’a tekabül ediyor. Diğeri ise ‘Batı Kürdistan’ ki burası da K. Suriye’de... Şimdi coğrafya bilen herkes bilir ki güney yönünü önünüze alırsanız, sağ taraf doğu sol taraf Batı, güneyin önü de kuzeydir... Sağ tarafta ne olabilir sizce? Bildiğiniz gibi İran Kürdistanı.
Peki doğusu var, güneyi var... Batısı oldu olacak; peki ya kuzeyi?..
İşte orası da ‘Büyük Kürdistan’ ‘hayali’nin Türkiye parçası... İşte gizli ajandanın birisi budur ve Kemal Burkay bunu “Bir kedim bile yok anlıyor musun?” tadında Sezen Aksu kıvamında herkese damardan verdi. PYD Cenevre’de masaya oturmayacakmış. Programda bulunan eski Büyükelçi Uluç Özülker, PYD’nin bir şekilde üstü örtülü olarak Cenevre’de bulunacağından bahsetti. Dış politikada güçlü bir Türkiye profili çizmeliyiz.S.Ö.

 

Haberin Devamı


Biliyor musunuz?

 


MERSİN Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Turizm Altyapı Birliği’nin ortak girişimi ile Sütlüce’de Miniatürk’e 129. eser olarak Silifke’deki Kızkalesi’nin (1/25 ölçeğinde küçültülmüş) maketinin Mersinli yerel yöneticiler tarafından açıldığını, Mersin Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın “Mersin gibi 10 bin yıllık tarihi geçmişe sahip bir kültür kentinden hiçbir eserin Miniatürk’te yer almaması bir eksiklikti. Bunu İstanbul’a kazandırmaktan mutluyuz” dediğini...

Yazarın Tüm Yazıları