Danıştay’dan ‘gölet’ için örnek karar

BAHÇEŞEHİR-Ispartakule ve Boğazköy halkının ellerinden alınan spor ve park kamu alanları için sürdürdükleri mücadelede haklılıkları bir kez daha Danıştay 13. Daire Mahkemesi’nce onandı.

Haberin Devamı

2015’te Bahçeşehir Gölet’te Türkiye’de en üst karar mercii olan Danıştay’ın verdiği “Şehircilik ilkelerine aykırı ve kamu yararı gözetmediği” özetiyle belirtilen karara; Başakşehir Belediyesi ve ihaleyi alan inşaat şirketi itiraz etmişti.

Sonrasında da itiraza yanıt bile gelmeden inşaatların yapımına ve dükkan satışına devam edilmiş, Danıştay’ın inşaatların yürütmesinin durdurulması kararını yerine getirilmemişti.

Hatta o dönem Başakşehir Belediye Başkanı bugün İBB Başkanı olan Mevlüt Uysal hakkında Küçükçekmece Savcılığı’na, görevini yerine getirmediği ve görevini kötüye kullandığı yönünde Bahçeşehirliler Derneği Başkanı Uğur Barış Karabulut ve Başakşehir CHP Meclis Üyesi Mimar Hilal Erbakan’a vekaleten Av. Fuat Ekin tarafından suç duyurusunda bulunulmuş, savcılık dosyası verilmişti.

Haberin Devamı

Aradan geçen 2 yılın ardından Danıştay 13. Daire Mahkemesi tüm üyelerinin oybirliği ile yapılan itirazları reddetti. Böylece bir kez daha inşaatların yürütmesinin durdurulması yönündeki karar onanmış oldu. Esas numarası 2016/2657 olan kararda “Yürütmenin durdurulması kararının kaldırılması istemli dilekçede ileri sürülen nedenler, Dairemizce verilen 09.04.2015 tarih ve 29321 sayılı Resmi Gazete’de ilan edilen dava konusu ihale işleminin yürütmesinin durdurulmasına ilişkin kararın kaldırılmasını gerektirecek nitelikte görülmediğinden ‘İstemin reddine’, 22.05.2018 tarihinde oybirliği ile karar verildi” demektedir.

Karabulut dün yaptığı açıklamada, “İnşaatlar sürerse Danıştay kararı bu kez de uygulanmaz ise kanunları uygulamayan görevliler hakkında görevi kötüye kullanma ve bölge halkının kaybettiği haklarından dolayı tazminat davaları açılacaktır” dedi.

Bahçeşehir’deki gölet rant savaşları karşısında, İBB Başkanı, Av. Mevlüt Uysal ne diyecektir?

 

GÜNÜN SÖZÜ

“HER taraf akıllı insan dolu... Kendimizi en akıllı ilan edip neden onların masaya koyacağı nimetlerden istifa etmeyelim?” 

Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil

 

Haberin Devamı

HAFRİYATÇILARIN YAPTIĞINA BAKIN

CHP Bakırköy ve İBB Meclis üyesi avukat Taner Kazanoğlu’un hafriyat konusundaki önergesi beni dehşete düşürdü. Ben bir hafriyatçıyım. Lütfen bu bilgileri yayınlayın. Günde 6 bin araçtan dökülen bu malzemenin denize döküldüğünü biliyor musunuz? Çiftealan döküm sahasına gidin, görün. Yasak olmasına karşın denizin altından dolgu yapılarak kömür çıkartılıyor. Şu an tüm İstanbul inşaatları kesinlikle kullanımı yasak olmasına rağmen bu alandan taşınan kum ile inşa ediliyor. Ben her gittiğimde manzara karşısında içim acıyor. (İsmimi yazmayın)

 

AVUKATLARA HANGİ MAAŞ YAKIŞIR: 6.8 Mİ, 3.1 TL Mİ

TÜRKİYE Barolar Birliği’nin 18.06.2018 günlü kamuoyuna açıkladıkları genel/özel taleplerin yer aldığı açıklamalarının 16 ve 17. maddelerinde; kamuda ve serbest çalışan avukatlar arasında emeklilik hakları yönünden eşitliğe/hakkaniyete de aykırı ciddi ayrım yapıldığı görülmüştür.

Haberin Devamı

Zira serbest çalışan avukatların emeklilik haklarının hâkim/savcılara eşitlenmesi istenirken, kamu avukatlarına 3.600 ek gösterge verilmesi talebi ile yetinilmiştir.

Bu talebin açılımına (parasal ifadesine) göre serbest avukatlar 6.834 TL emekli aylığı alırken, kamudan emekli olan avukat için 3.163 TL yeterli görülmektedir.

Bunun sosyal güvenlik bağlamında izah edilebilecek bir yönü yoktur. TBB’den; öncelikle kendi davalarını iyi takip etmelerini, çelişkiye düşmemelerini diliyoruz. 

Mahmut ESEN E. Mülkiye Başmüfettişi

 

MESAJ PANOSU

- AKP’nin tüm çabalarına rağmen son üç-beş yılda ‘sağ’ oylar, ezici üstünlük sağlamaktan çıkmaya başladı.

Prof. Dr. Erhan KARAESMEN

Haberin Devamı

- 24 Haziran’da demokrasi denizindeki mücadele, dip dalga ile ölü dalgalar arasında olacaktır.

Naci BAHÇIVAN

- FABRİKA yerine AVM ekonomiyi çökertiyor.

Dr. Müzeyyen SEÇKİN

- (TÜRKİYE Jeoloji Mühendisleri Odasından, TCDD’ye uyarı) ”Kuzey Anadolu Fayı (KAF) üzerinde gözlenen ve 1944 yılında yaşanan Gerede depreminden beri devam eden fay krip olayının en önemli lokasyonlarından biri olan Karabük Eskipazar İsmetpaşa Demiryolu İstasyonu ve bu istasyonun etrafında yer alan, deformasyonun en iyi gözlendiği noktalardan biri olan ve jeolojik miras niteliğindeki bahçe duvarları ortadan kaldırılamaz.”

- ARAÇ çekicilerinin faaliyetlerinin durdurulması ‘seçim popülizmi’ değilse nedir?

 

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ

HAK-İŞ Genel Başkanı ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, İBB ve iştiraklerinde (İETT, KİPTAŞ, İSTON, İSPARK ve KÜLTÜR A.Ş.) çalışan toplam 18 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinin bugün belediyede imzalanacağını...

 

Yazarın Tüm Yazıları