CHP stratejiyi bilmez mi

‘Acul’ şekilde Candan Yüceer’in atanması CHP’ye kaybettirebilir mi

Haberin Devamı

İlaçların bir formülü var, fakat başarılı bir strateji geliştirmenin formülü yok. Çünkü her strateji her kişiye, partiye, lidere ve her zamana göre farklılıklar gösteriyor. Ama yeni bir strateji oluşturmanın sistematiği var. Bunlar oluşturmadığından karmaşa yaşıyor CHP. Demek gerekiyor ki, CHP Tekirdağ büyükşehir aday seçimiyle ilgili kararını gözden geçirmek zorunda!

Tekirdağ’da büyükşehir adaylığı açıklanan Canan Yüceer’e tepkiler büyüyerek sürüyor.

Özellikle Muratlı ve Merkez/Süleymanpaşa’da yapılan ön seçimlerde Candan Yüceer’in desteklediği adayların açık ara kaybetmesi sonrası tepkiler arttı.

CHP örgütlerinde üyelerin bile “Karşılığı olmayan bir kişi nasıl seçimleri kazanır” deniyor.

Candan Yüceer hem Tekirdağ’a yabancı hem de CHP örgütlerine.

Haberin Devamı

AK Parti’nin Cüneyt Yüksel’i aday göstermesinden sonra Candan Yüceer’in seçim kazanması mucizelere bağlı. Yüceer’in hırsı kendisini de bitiriyor.

ALBAYRAK’I TANIMADINIZ MI

CHP’liler ve Tekirdağlı kanaat önderleri seçimleri ancak Tekirdağ’a büyük hizmetleri olan Kadir Albayrak’ın kazanabileceğini yüksek sesle ifade etmeye başladı.

İşin ilginç tarafı daha önce Faik Öztrak tarafından istenmeyen Kadir Albayrak’ı yeni CHP yönetiminin de istememesi.

Tekirdağ’a Malatyalı aday dayatmasının bedelini kim ödeyecek?

Bu arada hâlâ CHP Malatya Büyükşehir adayı belli olmadığı gibi parti yönetiminden de talip olan yok.

TRAKYA-TEKİRDAĞ ESPRİSİ

Kulislerde konuşulansa Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’ın Malatya Büyükşehir adayı olmak istediğini CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e ve Veli Ağbaba’ya ilettiği... Bakalım Tekirdağ’a Malatyalı Büyükşehir adayı atayan CHP, Malatya’da Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’ı atayacak mı? Espri de olsa, gerçekleri bünyesinde taşıyan bir özeleştiri...

AK PARTİ’DE KASTAMONU RÜZGÂRI

Bugüne kadar siyasette hiç yer almayan ve İstanbul’da temsil edilmeyen Kastamonulular bu kez AK Parti ilçe belediye başkanları listesinde güçlü bir şekilde yer aldı.

Kas-Der öncülüğünde yürütülen “Kastamonulular siyasette hak ettiği yeri alacak” kampanyası AK Parti’de etkili oldu.

Haberin Devamı

İstanbul’da Bağcılar, Arnavutköy, Şişli adayları Kastamonululardan oluştu. Aslında Şeyma Döğücü de bir yanıyla Kastamonulu sayılır. Kulislerde konuşulanlara göre Gaziosmanpaşa’da da gece yarısına kadar Kastamonulu bir aday söz konusuyken gece yarısı yapılan mücadele ile değiştiği. Ayrıca yine AK Parti kulislerinde Belediye Meclis üyeliklerinde de çok sayıda Kastamonulu isim olacağı ve bir ilçede Kastamonulu isimlere şimdiden başkan yardımcılığının teklif edildiği konuşuluyor.

Bakalım İstanbul’da kaç Kastamonulu CHP’li belediye başkan adayı olacak?

Yoksa milletvekili seçimlerinde olduğu gibi CHP Kastamonuluları yok saymaya devam mı edecek?

(Bu arada AK Parti’den Şişli Belediye Başkan adayı gösterilen mimar Gökhan Yüksel’i tanıyor musunuz? AK Parti; İstanbul’a çağdaş ve Atatürkçü bir aday sundu; yarın.)

Haberin Devamı

34 YILLIK BELEDİYECİYİM ÇANKAYA’YA ADAYIM

"Ben Şükrü Yalnız Tüteloğlu’yum; Çankaya Belediye Başkanı aday adayı, 1970 doğumlu, hukukçu ve ekonomistim. 60 yıldır Ankara CHP emekçisi bir ailenin mensubuyum. 34 yıllık belediyeciyim. 34 yıldır çalıştığım kurumun başkanlığına; personel yapısından, mali dinamiklerine, fikri ve sosyal parametrelerinin tümüne hâkim, kurum kültürünü bilen biri olmanın öz güveniyle aday adayıyım. Kamu görevimden istifa ettim, meydana çıktım. Radikal, Cumhuriyet ve Birgün gazetelerinde yazdığım makalelerimin bir kolajından oluşan ‘Geleceğiz; Türkiye Siyasetinde Solun Yolu’ adlı yayınlanmış bir kitabım var.”

BODRUM ZABITA MÜDÜRÜ DE ADAY

Haberin Devamı

BODRUM Belediye Başkanlığı için kendilerini tanıtan adayların sayısı artıyor. Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Zabıta Müdürü Deniz Özyıldız, çarpıcı CV’siyle aday adaylığını açıkladı. Polis kökenli Özyıldız, Konya’da başladığı eğitim hayatını kamu yönetimi lisans ve NDU Üniversitesi (ekonomi) alanında yaptığı doktora ile taçlandırmış. Dışişleri’nde koruma ateşeliği, Ankara’da Devlet Büyüklerini ve Terörle Mücadele Baro Amirliğinde yer aldığı biliniyor. Liderlik eğitimi, siyaset okulu, gelişim felsefesi, AB güvenlik hukuku ve bir çok alanda kurslara katılmış. Kendisini Bodrum aşığı olarak nitelendiriyor ve çözüm odaklı bir kişiliğe sahip olduğunun da altını çiziyor.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“İnsanı ayakta tutan iskelet ve kas sistemi değil; prensipleri ve inançlarıdır.”

Albert Einstein

 

Yazarın Tüm Yazıları