CHP kongreleri kavgalı mı yürüyecek

Genel Merkez’in kongreleri dizayn etme baskısı sürüyor

Haberin Devamı

İzmir ve Konya’daki CHP kongrelerinde bazı ‘öz’ unsurlara değinmek istiyoruz. CHP artık böyle...

Olaylı geçen İzmir ve Konya kongreleri, kurultay sürecinde ve kurultayda olacakların, kavgaların habercisi diyebilir miyiz?

Divan Başkanı Zeynel Emre, Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, milletvekilleri Ednan Arslan, Yüksel Taşkın, Deniz Yücel, Tuncay Özkan, Gökçe Gökçen, Murat Bakan, Sevda Erden Kılıç’ın blok listeye oy vermemeleri dikkat çekti.

Delegelerin salt çoğunluğu için kongrede 617 delegenin yarısından bir fazla kabul oyu şarttır!

Bu salt çoğunlukla karar alınır; oylamalar kabul oylarının ret oylarından fazla olması yeterli değildir. (Örnek; 1 Mart ABD askerlerine Irak için Türkiye’de konuşlanma izni veren hükümet tezkeresi oylamasında kabul oyları ret oylarından fazla idi.)

Haberin Devamı

ÇAM’IN VE ERGÜL’ÜN İTİRAZLARI

Ama salt çoğunluk karar sayısı kadar değildi; bu oylamalarda çekimser oylar ile oy kullanmayanlar da, kabul oyu vermediler sayıldığı ve kabul oyları salt çoğunluğa ulaşmadığı için tezkere ve İçtüzük gereğince ret edilmişti.

Divan Başkanı Zeynel Emre, Musa Çam ve Sabri Ergül’ün bu konudaki CHP tüzük hükmünü hatırlatarak “Kabul edenler - kabul etmeyenler- kabul edilmiştir” diyerek bir oylama yapılmasının yasalara ve tüzüğe aykırı ve itirazlara konu olacağını ifade etmelerine rağmen oyları hiç saymadan “Blok liste önergesini kabul edenler- etmeyenler- öneri kabul edilmiştir” demesi tepki gördü.

Divan Başkanı Emre’nin, CHP’nin Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu yeni Başkan Yardımcısı ve ayrıca yeni Tüzük Hazırlık Komisyonu Başkanı olduğunu biliyor musunuz? İmam Bekri Mustafa misali... 

BLOK’A OY VERMEDİLER

Bir vurgulama da yapmak istiyoruz: Genel Merkez imkânlarını da kullanarak (Genel Merkez’de 11’inci kat başkanlık katına, Özel Kalem’e; il-ilçe başkanları çıkamaz iken) örgütten gelenlerin şimdi Genel Başkan’ın MYK toplantı salonunda ağırlanıyor olması çelişki değil midir?

Bütün bunlar gösteriyor ki, Genel Merkez oligarşisinin işi zor. Hele hele CHP seçmeninin, milletin güvenini kaybetmişken daha da zor değil mi?

Haberin Devamı

Dün İstanbul’da Genel Başkan’ın, kongrelerde çıkacak listelere müdahale etmesi ve tek liste zorlaması demokrasi ilkelerine ne kadar uygundur?

GÜNÜN İKİ SÖZÜ

- “Bizi bu bencillikten kitaplar kurtarır.” Franz Kafka

- “Okumasını bilirsen her insanın bir kitap olduğunu göreceksin.”

Atatürk’ün kısa yaşamında, üstelik cepheden cepheye koşarken 3397 kitap okuduğunu öğrenince bugünkü koşullarda Atatürk’ten daha çok kitap okumamız gerektiğine inandım. Bu nedenle elime geçen her kitabı okuyup notlar almaya çalıştım ve ‘Kitapların İçinden’ notumu yazdım. Hasan AKARSU

‘BİR MELEK MASALI’

Mısra Öz, 2018 yılında Çorlu’da yaşanan tren kazasında henüz 9 yaşında kendisinden koparılan oğlu Oğuz Arda Sel’i anlatıyor; ‘Bir Melek Masalı; Hep 9 yaşında’ (Kırmızıkedi) kitabında. Çocuğunu yitirmiş bir annenin yaşam ve hukuk mücadelesini anlatıyor ve diyor ki: “Bir varmış bir yokmuş ile başlar bütün masallar. Benim masalımda da bir vardı, birden yok oldu. Soruyorum, oğlum nerede?”

Haberin Devamı

YAZDIKLARIMA SAKIN KİMSE KIZMASIN!

29 YILLIK BELEDİYECİDEN ÖĞÜTLER

Ayfer Atay dönemi teknik başkan yardımcısı ile Prof. Dr. Nurettin Sözen dönemi Fen İşleri Daire Başkanlığı görevlerinde bulundum. Her gün sizin yazılarınızı okur, işlerimize yön verirdik. Bize çok öncü oldunuz. Bu vesileyle de bir kez daha teşekkür ediyorum.

29 yıllık belediye tecrübeme göre belediye başkanı ‘teknik’ olmalıdır. Hadi olamadı ikinci adam mutlaka teknik olmalı (ziraat müh/peyzaj mimarına bile razıyım.)

Günümüzde İBB’yi işletmeci başkan, bankacı genel sekreter, müzeci genel sekreter yardımcısı, İSKİ’yi kaymakam kökenli bürokrat yönetiyor. Dördü de elif görse mertek sanıyor dersem bana kızmasınlar... Çünkü siyaset ‘onları oraya at’ diyor.

Haberin Devamı

Dünyaları başka; İstanbul’a yazık oluyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE TIK YOK

SEVGİLİ Yalçın Abi bir şey daha var.

Yarısı bizden kentsel dönüşüm kampanyasına sadece İstanbul’dan 1.5 milyon başvuru yapıldı. Hiçbir gelişme olmadı. Tabii ki uyuyan muhalefetten tık yok!

Olası İstanbul depreminde 20 itfaiye binasının dayanıksız olduğunu İBB CHP Meclis yöneticisi açıkladı, yatırım programlarına almışlarmış. İmamoğlu 4 yıldır bu isimlerle yönetmeye çalışıyor. Bu kadroyla da bu kadar oluyor. Ne acıdır ki bu arkadaşlar yeniden İstanbul’u yönetmeye talip.

Bana hiç kızmasınlar.

Ahmet YOLDAR- Y. Mimar

eski Beşiktaş Belediye Başkan Y./İBB eski Fen İşleri Daire Başkanı

BİLİYOR MUSUNUZ?

Haberin Devamı

GİZLİ PROTOKOLLE DEVİR!

- TEZ Koop İş, Türk Eğitim Sen, Eğitim-Bir-Sen, Unipersen ve İTÜ öğrencileri ortak bir açıklama yaparak, İTÜ’nün 250’nci yılında öğrenci yemek ücretlerinin üç katına çıkarılması, Gümüşsuyu öğrenci yurtlarından kız öğrencilerin çıkarılması, yurt ücretlerine yüzde 75 oranında zam yapılması, anaokulu ve kreşin velilerin dahi haberi olmadan gizli protokolle MEB’e devredilmesi, spor tesislerine öğrenciler için yüzde 150, çalışanlar için yüzde 600 zam yapılması nedeniyle tüm olumsuz uygulamalara karşı birlikte karşı durarak boykot yapacaklarını açıkladıklarını...

- BİRLEŞMİŞ Milletler’de üst üste deprem ve yeni yapılanma üzerinde 3’üncü kez konuşma yapacak olan Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli’nin, Amerika’ya gitmeden önce gazetecilere “2029 geldiğinde Avcılar’da riskli hiçbir bina kalmayacak. Hangi sebeple olursa olsun bahanem olmayacak, 2029’da bütün riskli binalar yenilenmiş olacak” dediğini...

YAŞAMA MÜDAHALE

-KADIKÖY Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, kutuplaştırıcı ve yasakçı zihniyete tepki göstererek “Buradan tüm Türkiye’ye sesleniyorum, Kadıköy teslim olmayacak! Kadıköy’de direnmezsek yaşam alanlarımıza müdahale artacak” dediğini...

MESAJ PANOSU

- Eğitim ve öğretimin yaygınlaşması, ülkenin aydınlanması, bilinçlenmesi ve kalkınması için her gün, belli saatlerde; tercihen sabah, öğle ve akşam namazları öncesinde, cemaate karşı konuşma yapmak ve aydınlatmak için her camide öğretmenler görevlendirilmelidir. Av. A. Erdem AKYÜZ

Yazarın Tüm Yazıları