CHP İstanbul, Gürsel Tekin’e mi kalıyor? Prof. Mehmet Karlı ikna edilemedi

KEMAL Kılıçdaroğlu yeni seçilen İstanbul 39 ilçe başkanı ile bir araya geldi

Haberin Devamı

Toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantıda bazı ilçe başkanları il başkanının kendi aralarından seçilmesini önerdi ancak Kılıçdaroğlu kabul etmedi.

Kılıçdaroğlu ilçe başkanlarının birinin “İl başkanı kim olacak?” sorusu üzerine akademisyen, uluslararası ekonomi hukuku ve insan hakları hukuku dersleri veren Mehmet Karlı’ya teklif ettiğini hatta Ekrem İmamoğlu’nun da görüştüğünü ancak kabul etmediğini söyledi.

MEHMET KARLI KİMDİR

Adaylığı kabul etmeyen Mehmet Karlı’nın yüksek bir hukuk kariyeri var. Galatasaray Lisesi’nin ardından Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarını Oxford Üniversitesi’nde yaptı. İngilizce ve Fransızca biliyor. 2013-2014 yılları arası Galatasaray SK Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Halen Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Evli ve bir çocuk babası. Hukuk Fakültesi’nde uluslararası hukuk, uluslararası ekonomi hukuku ve insan hakları hukuku dersleri veriyor.

Haberin Devamı

BELEDİYE BAŞKANI İLE UYUMLU

Sultangazi ilçe başkanı Kemal Avseren, Kılıçdaroğlu’nun il başkanının belediye başkanı ile uyumlu çalışması gerektiğini söylemesi üzerine, “Sorun il yönetiminde değil belediye başkanından kaynaklanıyordu” dedi. Kılıçdaroğlu, “Birkaç görüşmem var ondan sonra başkan adayı belli olacak” dedi. İmamoğlu’nun ise toplantıya katılmadığı dikkati çekti ve ortaya soru işaretleri çıktı.

GÜRSEL TEKİN Mİ?

İstanbul örgütünden önemli bir isim de “İbre şimdi Gürsel Tekin’e doğru yönlenmiş oluyor” diye konuştu.

EMRE: NE DEDİYSEM YAPTIM

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, dünkü İzmir Kongresi ile ilgili yazımızdaki kendi uygulamaları ile bir açıklama yaptı.

“Parti tüzüğümüzün 40. maddesi ve kongreler yönetmeliğimizin 24. maddesi çok açıktır. Kongrelere divan başkanları (size fotoğraflarını da attım) parti tüzük ve yönetmeliklerine göre görüşmeleri yönetmek mecburiyetindedir. Oylamaların salonda bulunanların salt çoğunluğu ile işari oylama ile yapılacağı yazmaktadır. Haberinizde geçen ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır. Kaldı ki, kongre özelinde ise divan başkanı olarak seçimin blok listeyle yapılmasına ilişkin önergenin oylama öncesinde delegelere ‘Şayet oylama esnasında çok açık bir şekilde hangi tarafın daha çok olduğu anlaşılmaz ise tek tek yani isim isim soracağım’ demişimdir. Oylama sonucu çok açık olduğu için kimse itiraz etmemiştir. (Kamereralarda durum açıktır) Divan başkanı olarak, yine yanımda görev yapan divan kurulu üyesi 3 arkadaşımın delege iradesini uygulamak dışında hiçbir düşüncesi olmamıştır. Bu açıklamayı hem partimin hem de kendi hukukumun gözetilmesi için yazdım.”

Haberin Devamı

TÜRKİSTANLILARIN BEKLENTİSİ

ÇİN Komünist Partisi Merkez Momitesi Politbüro üyesi, İçişleri Merkez Komisyonu Direktörü ve Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin resmi ziyareti başladı. Ziyaret, bölgesel ve küresel gelişmeler açısından ve özellikle Doğu Türkistan’da artan sorunların görüşülmesi bakımından değerlendirilmeli. Bu görüşmeler sırasında Türkiye’nin Çin uçak gemisinin Magusa limanında demirlemesi, KKTC temsilciliğinin Pekin’de açılması ve askeri teknoloji transferlerinin yapılması gibi öncelikli beklentileri sayılıyor. Ayrıca bu ziyaret esnasında en önemli gündem maddelerinden birinin de 1949’dan bu yana Çin egemenliğindeki Doğu Türkistan’da yaşayan 30 milyon soydaşın durumunun masaya yatırılması olacağı ileri sürülüyor.

Haberin Devamı

Önce Vatan gazetesine göre, sürgündeki Doğu Türkistan Hükümeti Başbakanı Cengiz’in, “Ankara Uygarların feryadına tercüman olmak zorundadır” açıklaması dikkat çekti.

HALICILIK BİTME NOKTASINDA

CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer, kent merkezinde halı satışı yapan esnafı ziyaret ederek son zamanlarda ciddi oranda ivme kaybeden halıcılığın bu duruma gelmesinin nedenlerini araştırmasını yaptı ve dedi ki: “Her köyde 50-100 halı tezgahımız vardı, şimdi 3-5’e düştü. 2017 coğrafi işareti tescil edilen, kök boya kullanmadan hayvanın orijinal yününden dokunan ve dünya çapında ün kazanan Obruk halısı bile son üç yıldır dokunmaz oldu. Tarım işçiliğinin (patates toplama) halı dokumaktan daha cazip hale gelmesi dikkat çekicidir. El dokuması halıcılığına da ilgi azalıyor. Bor, Altunhisar, Çiftlik, Ulukışla ve Çamardı ilçeleri halıları ile ünlü idi. Orijinal halı, dokuma makine halılarına karşı dayanamadı ve coğrafi işaretli Obruk halısı dahi üretilmez oldu.”

Haberin Devamı

(Not: Gürer’in, herkesin bir şeyler öğreneceği bu çalışması sosyal medyadan ya da kendisinden istenilebilir. Diğer vekiller de bu çalışmayı örnek alabilirler.)

BİLİYOR MUSUNUZ

- İZMİR Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, suya adını veren Şaşal Su’nun yenilenen fabrikasının cuma günü yeniden üretime başlayacağını açıkladığını...

- SARIYER Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası 10. Sarıyer Edebiyat Günleri’nin yarın Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda başlayacağını...

GÜNÜN SÖZÜ

Kızgınlık geçiyor da kırgınlığı nereye koysan sığmıyor.

Düşün ne hiddetlen, ne de kırıl. Her şeyi hayatına sığdır.

İbrahim SOYER

MESAJ PANOSU

DEPREM KİTABI

- YERİNİ, büyüklüğünü zamanını öğrenmek istiyorsanız. 1) DK ve Dekos ile deprem kestirme kitabını okuyunuz. Kadir Sütçü. 2) WhatsApp hattımızı takip ediniz. 0538-448 72 92

Haberin Devamı

- ŞİDDETSİZ Toplum Derneği (Rıza Sümer) 22 Eylül Cuma günü 14.00’te ‘insana, hayvana, çevreye, doğaya yönelik şiddete karşı kadın-erkek dayanışmasında, işbirliğinde ulusal ve uluslararası toplumda uzlaşı, ittifak, mutabakat önerisi ve girişimi’ ve ‘şiddetsiz, silahsız Türkiye, dünya ve Uzay için öncelikler hedefi’ ile ilgili olarak bir toplantı daha düzenleyecek. Yer: Karangil Sok. 30/11 Bakanlıklar, ANKARA.

- ORMANCILIK, dili olmayan doğanın, dili olup da derdini anlatamayan tüm canlıların hakkını korumak amacıyla kış buz üstünde, yazın köz üstünde hiç yılmadan çalışmaktır. F.Ç.

PERİNÇEK VE TOKER TARTIŞTI

- DOĞU Perinçek ve Cem Toker, Hasan Basri Akdemir YouTube kanalında tartıştı: Cem Toker: ‘Ailece TIR’a bineyim Çin’e, Hindistan’a, İran’a gideyim, yerleşeyim’ diyeni duymadım.

Doğu Perinçek: Bunlar doğru değil. Amerika’da sokaklarda ölen insanlar çöpe atılıyor.

Yazarın Tüm Yazıları