Mızrak-kılıf

ORHAN Veli Kanık ünlü şiirinde;

Haberin Devamı

“Hiçbir şeyden çekmedi dünyada nasırdan çektiği kadar; Hatta çirkin yaratıldığından bile o kadar müteessir değildi; Kundurası vurmadığı zamanlarda anmazdı ama Allah’ın adını, günahkâr da sayılmazdı.
Yazık oldu Süleyman Efendi’ye” der.
Ezeli, ebedi Federasyon Başkanı Turgay Demirel’de sürekli nasırımıza basıyor. Yirmi üç yıldır her haksız uygulamasına kılıf buldu. Ama artık mızrak kılıfa sığmıyor.
Hem FIBA Avrupa Başkanı hem de TBF Başkanı olarak şu anda suç işliyor.
Bye-Laws of FIBA Europe (FIBA Avrupa Anayasası); Madde 9 son paragrafı; FIBA Avrupa Başkanı’nın ülke federasyonunda seçilmiş ve atanmış bir görevde kalamayacağını, Madde 33’de; Aykırı davranışlardaki ihtilafların çözüm yerinin CAS-İsviçre olduğunu açıkça belirtiyor... Bir ülke veya kişi şikayet etse CAS (Avrupa Tahkim Mahkemesi) tek celsede düşürecek TBF Başkanlığını. Onun bu ayıbı da ülkenin sırtına kalacak.

İDDİALAR CİDDİ

Aklı sıra, TBF Başkanlığı’nı da bırakmayıp, geçmişinin hesabını sordurmayacak. Nitekim son Mali Genel Kurul’da hala hesabını vermediği “2010’da ki 28.5 milyarlık ödül yolsuzluğu” olağan şüphelileri aynı kişilere bu sefer de usulsüz avanslar verdiği iddiaları atıldı ortaya. Spor Federasyonları Yönergesine göre bir kişi, bir seferde ve toplam 100 bin TL’den fazla avans kullanamazken. Harun Erdenay, Barbaros Akkaş ve 4 TBF görevlisi 100 bin TL sınırını aşarak avans almışlar, kapatmamışlar.
TBF Yönetim Kurulu üyesi Kamil Uzun ve Mehmet Küçük’ün yanı sıra TBF Denetleme Kurulu Raportör üyesi Fatih Mustafa Özyeşil, TBF’nin uygulamalarında 9 madde altında eksiklik ve usulsüzlük tespit etti. Ankara’da kürsüye çıkarak bu durumu anlatmak isteyen üç üyeye söz hakkı verilmedi. Onlarda TBF Başkanı Turgay Demirel’i mahkemeye verdi ve TBF Yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yazarın Tüm Yazıları