Karizma çizildi

Neticeden Hatice’ye giderek hesap keselim.

Haberin Devamı

Ataman’ın karnesi kırık dolu.Yarı (F)inal kovalarken (F) alarak bütünlemeye kaldı.Make-up/telafi şansına hocası karar verecek.Dokuz yılı sonunda eleştiriden maalesef kanser ettiğimiz Bogdan Tanyevic’in yapamadıklarını Ergin Ataman’da yapamadı. Beklenti kırıklığına uğradık. Geri dönüp baktığımızda; Devleri cüceleştirdiğinden yakındığımız Tanyevic,öğle veya böyle, Milli Takımı 2006’da Dünya 6.sı, 2010’da 2.si yapmıştı.Ataman ise olumlu grup ve çapraz eşleşme koşullarında“çeyrek finale kalmayanı döverler” turnuvasında vaktimizi boşa öldürdü. Basketbol âlemini lakabına uygun şekilde “gerdi gerdi bıraktı”.Alfabetik basketbol oyun sistemleri olmazsa olmazlarını görmezden gelerek, Arroyo’suz ortamda ARROYOBALL oynatmaya kalktı. Yanlışlarının altını çizelim ki, hiç sanmıyorum ama bir daha şansı olursa, yinelemesin:

Küpeler
A/Federasyonun Ersan ve Enes’in getirilmesi konusunda ki büyük ihmaline Fransız kaldı.
B/Dış şut isabet bağımlısı olduğu halde mesela bu işin uzmanları Melih Mahmutoğlu ve/veya Serhat Çetin’i kadro dışı bıraktı.
C/Uzun oyuncuyla boyalı alanda basketbol oynatmayı beceremiyor. Alına uzun çıkararak yapılan pick&roll/perdele devril fantezisini tek hücum planı yaparak uzunları oyundan düşürüyor. Temel kural (başlangıç seminerlerinde anlatılır)hücumun her anında pivotun bir ayağı boyaya basar.Farkında mısınız?Bir kere bire üç saniye düdüğü çalınmadı.Oraya girde gecik ben razıyım.
D/Elinde ki malzemeden oyun sistemi üretemiyor. Sallabol’u bellemiş,hilal şeklinde mancınıkları yerleştirip attı pattı kaç attı yöntemiyle“saldım çayıra Mevlam kayıra” yaparak şans topu bekledi durdu.Bunun için pek fazla kenarda koçta gerekmez zaten. Litvanya maçında “18/3,%17’yle maç kazanılmaz” diye kendi itiraf ediyor! Peki, azizim bu savurganlığa neden çare üretip topu içeri indirmiyor veya Sinan’vari drive’larla hücumu denemiyorsun?
Neyse zamana, küllenmeye bırakalım da moralimizi toparlayalım.

Yazarın Tüm Yazıları