Dakika 1 gol 1

NE anladım ben bu işten? Sözüm ona Turgay Demirel FİBA Avrupa Başkanı ve biz 2015 Avrupa Şampiyonası’nda olabilecek en zor gruba düşüyoruz.

Haberin Devamı

Düşüyoruz demek de yanlış; Yerleştiriliyoruz. Demirel ve Avrupalı saz arkadaşları, ‘İzmir torba’ yaparak, devleri Berlin’deki B Grubu’nda şu rakiplerle eşleştirdiler: Almanya, İspanya, Sırbistan, İtalya ve İzlanda... Kuraya esas torbaların nasıl belirlendiği ve bizim neden üçüncü torbaya düştüğümüzün izahı yok.
Öyle ki çapraz grubumuzun birincisinin grup maçları ev sahibi Fransa olacağına göre bu ‘cehennem grubu’ndan dördüncü çıkmamız halinde, Fransa’ya ‘knock out’ olup geçen seneki gibi Avrupa 13’üncülüğünde kalıp Olimpiyat şansını gene alamayacağımız gün gibi aşikâr. Nedeni tek; Aynı zamanda Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı’nı da nedense bir türlü bırakmayan Demirel’in Avrupa FİBA Başkanı olabilmek için verdiği tavizler...


YENİ KAN LAZIM

Haberin Devamı


BOYNU kıldan ince kaldı. Ağzını açamadı. Beyler, böyle format olmaz. Sil baştan ‘Avrupa Basketbol Şampiyonalarını yeniden şekillendiriyoruz’ diyemedi. Diyemez de zaten. Şişindiğine bakmayın futboldaki FİFA-UEFA güçler ayrılığı yok basketbolda. FİBA Avrupa Başkanlığı denilen aslında ‘kıta şube müdürlüğü’. Peki tüm bu olumsuzluğa rağmen 2015 Avrupa Şampiyonası’nda iyi netice alamaz mıyız?
Tez günde TBF başına yeni başkan getirirsek ve o da NBA’deki yıldızlarımız Ersan, Enes ve Ömer’in gelmelerini sağlarsa madalya bile alırız. Malum Ersan ve Enes’in geçen yılki sakatlıkları hikayeydi. Turgay Bey’in kaprisleri doğrultusunda, yerine selef başkan yapmayı kurguladığı, Harun Erdenay yüzüne gözüne bulaştırarak takımı yıldızsız bırakmıştı. Üçü de çok iyi sene geçiriyorlar NBA’de. Fransa Tony Parker’ı, bizim grup ev sahibi Almanya Nowitzki’yi getirecekler. Biz de tam takım gidip Turgay Bey ve Avrupalı dostlarının torbalarını delelim.

Yazarın Tüm Yazıları