Aslan parçaları

MÜJDELER olsun! Hunharca harcanan Dev Adam’lardan 15 sene sonra mükemmel bir kuşak yakaladık.

Haberin Devamı

Egemen, Berk, Tolga, Oğulcan, Furkan, Ege, Ayberk, Okben, Metehan, Yiğit, Kadir, Doğuş altın jenerasyon. Bu fidan gibi aslan parçaları yaz aylarında harikalar yaratıp, Avrupa’nın tozunu attılar. Fedakâr, kolaya kaçmayan kulüplerde yetiştiler. 60 gün beraber çalışıp gururumuz oldular. Uyguladığı yenilikçi taktikler, saldırgan savunma prensibi, enerjisi ve kusursuzu isteyen idealizmi ile şampiyonluk kazanan takımın karakterini oluşturan no-name koçları Ömer Uğurata,”Bu jenerasyonun (94-97) potansiyeli çok daha fazla. 25-30 kişilik bir milli takım potansiyeline sahip ve onlar, Dünya Şampiyonası’na Avrupa Şampiyonu olarak katılacaklar” diyor.

Parayı seçen kim?

Başkasının her başarısına nane olan, “5+1 yabancı oyuncu uygulamasıyla”gençlerin yolunu tıkayan çalışan Federasyon Başkanı Demirel bakın ne diyor: “Türk oyuncuların oynaması için bir takım kurallar koymuştuk. Onların bu süreleri iyi değerlendireceğini ve sorumluluk alarak çalışabileceklerini düşündük. Genç oyuncuların sahada oynayacakları süreleri kurallarla en azından garanti altına almaya çalıştık. Son zamanlarda gördük ki garanti süreler, genç oyuncuların motivasyonunu yükseltmek yerine azaltıyor, çalışmalarını artıracağı yerde tembelliğe sevk ediyordu. Garanti kontratları görüp, oynayamayacaklarını bile bile parayı tercih ettiklerini gördük. Açıkçası bu, istediğimiz bir durum değildi. Bundan sonraki süreçte yetenekli çocuklar, ligimizde yabancı oyuncuların fazla olduğunu görerek, daha çok çalışma ve gayret etme yolunu seçecekler. Hiçbir kulüp belki de kendileriyle uzun süreli sözleşme yapma mecburiyetinde kalmayacak. Böylece haklarını daha çok çalışarak kendileri kazanacak. Federasyonun kurallarının arkasına saklanmak ve çalışmaktan vazgeçmek gibi bir seçenekleri kalmayacak.”

Haberin Devamı

Milli katliamdır

Demirel saçma ötesi hikâye anlatıyor. Derdi imanı sürekli değişen yabancılardan alacağı lisans har(a)cı. Euroleague’e katılanların dışındaki kulüpleri üçüncü sınıf lejyoner mezarlığına döndürmeleri ‘Milli Basketbol Katliamıdır’. Ay sonunda, yabancı serbest olan İspanya, Yunanistan, Sırbistan, Fransa’yı bizimkiyle karşılaştıracağız.Umarım farkı fark ederiz.

Yazarın Tüm Yazıları