Ne izlesem okusam dinlesem

Nicholas Cage’in kendi parodisine soyunduğu suç komedisi “Yetenekli Bay Cage”, sinemalarda haftanın öne çıkan filmi. Ekranların en yenisi “The Man Who Fell to Earth”, aynı adlı David Bowie bilimkurgu filminin devam hikâyesini anlatıyor. Ödüllü Netflix dizileri “Ozark” ve “Grace and Frankie” ise son sezonlarıyla hayranlarına veda ediyor.

Haberin Devamı

FİLM

Ne izlesem okusam dinlesem

YETENEKLİ BAY CAGE/THE UNBEARABLE WEIGHT OF MASSIVE TALENT (Sinema)

Yönetmen: Tom Gormican
Oyuncular: Nicholas Cage, Pedro Pascal, Tiffany Haddish, Neil Patrick Harris
2021-ABD-107’/SUÇ, AKSİYON, KOMEDİ

Nicholas Cage’in bizzat kendini oynadığı bu suç komedisi, oyuncunun hayranları kadar sinemada eğlenceli seçenek arayanlar için de birebir. 2014’te ilk filmi “That Awkward Moment” ile olumlu eleştiriler almış Tom Gormican’ın yönettiği “Yetenekli Bay Cage”, kariyerinin düşüşündeki Nicolas Cage’in, kendisine hayran olan bir milyarderin doğum gününe katılması için bir milyar dolarlık teklifi kabul etmesiyle gelişen aksiyon dolu olayları konu alıyor. Neil Patrick Harris’in Cage’in menajerini canlandırdığı filmde milyarderi de “Narcos” ve “Mandolarian” dizilerinin tanınan aktörü Pedro Pascal oynuyor.

Haberin Devamı

DİZİ

Ne izlesem okusam dinlesem

THE MAN WHO FELL TO EARTH (beIN CONNECT)

Yaratıcılar: Alex Kurtzman, Jenny Lumet
Oyuncular: Chiwetel Ejiofor, Naomie Harris, Jimmi Simpson
2022-ABD, BİRLEŞİK KRALLIK-1. SEZON-10 BÖLÜM/BİLİMKURGU

Walter Tevis’in 1976 yapımı David Bowie’li film uyarlamasıyla da meşhur aynı adlı bilimkurgu romanı, şimdi de dizi versiyonuyla ekranlarda. Kıtlığın yaşandığı gezegenine kaynak sağlamak için Dünya’ya gelmiş Thomas Newton adlı uzaylının amacını unutup zevk peşinde bir yaşama kendini kaptırışı ve insana dönüşmesinin hikâyesini anlatan romanın bıraktığı yerden başlayacak dizi, bizi Faraday adlı yeni bir uzaylı karakterle tanıştıracak. “Fringe”, “Star Trek: Discovery” gibi dizilerin yaratıcıları Alex Kurtzman ile Jenny Lumet’in kaleminden çıkma dizide Chiwetel Ejiofor ile Naomie Harris’i başrollerde izlerken, Thomas Newton’a bu kez usta İngiliz aktör Bill Nighy hayat verecek. Kitabın ve filmin hayranlarının kaçırmayacağı dizi ilk bölümüyle beIN CONNECT’te.

SON SEZONLAR

Ne izlesem okusam dinlesem

OZARK-4. Sezon, 2. Kısım (Netflix)
Mafya ve FBI’ın kıskacında bir hayata sürüklenen Marty ve Wendy’nin suç ve gerilimle dolu hayatlarında sona geldik. 2017’den beri, senaryosuyla olduğu kadar Jason Bateman ve Laura Linney’nin performanslarıyla da övgüler toplamış, 3 Emmy ödüllü dizinin, Ocak ayında yarıda kalan 4. ve son sezonunun ikinci bölümü 29 Nisan’dan itibaren yayında.

Ne izlesem okusam dinlesem

GRACE AND FRANKIE-4.Sezon, 2. Kısım (Netflix)
Eşlerinin ihanetiyle sarsılmış olsa da hayata dimdik ayakta devam eden Grace ve Frankie’nin çılgın maceralarına eşlik ettiğimiz dizi, 2015’te yayınlanan ilk bölümünden beri ekranların vazgeçilmez komedilerinden olmuştu. 13 dalda Emmy adaylığı olan dizi, geçen yıl Ağustos ayında final sezonuna başlamıştı, bu hafta Netflix’e gelen son bölümleriyle de hayranlarına veda ediyor.

Haberin Devamı

KİTAP

Ne izlesem okusam dinlesem

METROPOL NİNNİSİ-İsahag Uygar Eskiciyan, İthaki, Öykü
ETNOMÜZİKOLOJİ-KÜLTÜRLER VE MÜZİKLER-Kolektif, İthaki, Araştırma-Müzik
GEYİKLER, ANNEM VE ALMANYA 40 YAŞINDA-Nursel Duruel, YKY, Öykü
GÜZEL DÜNYA NEREDESİN?-Sally Rooney, Can, Roman
SANAT VE MANİFESTOLARI-AVANGARD SANAT VE DİRENİŞ-Kolektif, İletişim, Sanat
BABYLON BERLİN-ISLAK BALIK-Arne Jysch, İletişim, Çizgi Roman
AŞOKAVADANA: HİNT İMPARATORU AŞOKA’NIN HAYATINDAN HİKAYELER-Kolektif, VBKY, Öykü

MÜZİK

Ne izlesem okusam dinlesem

BANG BANG-Kovacs, Tekli
KAYBOLDUM-Mine Özgüle, Tekli
PARALEL EVRENDE DÜNYA TARİHİ-Nova Norda, Albüm
ÜÇ TÜRKÜ-Cihan Mürtezaoğlu, EP
ŞÜKRAN TÜRKÜSÜ, OP. 88-Fazıl Say, Tekli
HIGHWAY TO YOUR HEART-Lykke Li, Tekli
SERÇE VE AŞK-Ayça Özefe&Mehmet Güreli Tekli
BU GECE ZOR-Idyl, Tekli
BOŞLUKTAYIM-Dllşad, Tekli
YAZI GETİREMEDİK-Boramess, Tekli

Yazarın Tüm Yazıları