Ne izlesem okusam dinlesem

Ridley Scott’ın Fransa’nın son resmi düellosunu anlattığı Orta Çağ draması “Son Düello”, Jodie Comer, Matt Damon, Adam Driver ve Ben Afleck’ten oluşan kadrosuyla merak uyandırıyor. Tom Hardy’nin bir kez daha Venom’a büründüğü “Venom: Zehirli Öfke 2” ve Jamie Lee Curtis’in çığlıklarını kesmediği yeni “Halloween” filmi “Cadılar Bayramı Öldürür”, perdede haftanın diğer seçenekleri.

Haberin Devamı

FİLM

Ne izlesem okusam dinlesem

SON DÜELLO/THE LAST DUEL (Sinema)
Yönetmen: Ridley Scott
Oyuncular: Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer, Ben Afleck
2021, BİRLEŞİK KRALLIK-ABD, 152’/AKSİYON, DRAM, TARİH

“Alien/Yaratık” serisinin yanı sıra “Blade Runner” (1982), “Thelma and Louise” (1992), “Gladiator” (2000), “The Martian/Marslı” (2015) gibi sayısız klasiğin yaratıcısı Ridley Scott’ın yönettiği “Son Düello”, seyirciyi 14. yüzyıl Fransa’sına götürüyor. Eric Jager’in kitabından uyarlanan ve gerçek olaylara dayanan film, Sör Jean de Carrouges ve Jacques Le Gris arasında yaşanan meşhur düelloyu odağına alıyor ve ikiliyi bu noktaya taşıyan bir tecavüz olayını üç farklı karakterin gözünden anlatıyor. İki buçuk saatlik süresiyle seyircinin sabrını zorlayan film, “Killing Eve”in Villanelle’i Jodie Comer başta olmak üzere Matt Damon, Adam Driver ve Ben Afleck’ten oluşan parıltılı kadrosuyla da merak uyandırıyor.

Ne izlesem okusam dinlesem

CADILAR BAYRAMI ÖLDÜRÜR/HALLOWEEN KILLS (Sinema)
Yönetmen: David Gordon Green
Oyuncular: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Will Patton
2021, ABD-BİRLEŞİK KRALLIK, 106’/SUÇ, KORKU, GERİLİM

Haberin Devamı

2018’de izlediğimiz “Halloween”, John Carpenter’ın aynı adlı meşhur korku filmini 40 yıl aradan sonra yeniden uyandırmış ve bir korku üçlemesin ilk halkası olmuştu. “Cadılar Bayramı Öldürür” ise ilk filmin bıraktığı yerden devam ediyor; kızı ve torununu korumaya yemin etmiş Laurie ile maskeli seri katil Michael Myers’ı bir kez daha karşı karşıya getiriyor.

Ne izlesem okusam dinlesem

VENOM: ZEHİRLİ ÖFKE 2/VENOM: LET THERE BE CARNAGE (Sinema)
Yönetmen: Andy Serkis
Oyuncular: Tom Hardy, Michelle Williams, Naomie Harris, Woody Harrelson
2021, ABD-BİRLEŞİK KRALLIK-KANADA, 97’/AKSİYON, MACERA, BİLİMKURGU

En kafa karıştıran ve haliyle merak da uyandıran Marvel kahramanı Venom’un beyazperde serüveni devam ediyor. Gazeteci Eddie Brock’un uzaydan gelmiş bir organizmayla birleşerek Venom’a dönüşmesini izlediğimiz ilk film, gişede büyük bir başarı yakalasa da çizgi romanın hayranları tarafından derinliksiz bulunarak eleştirilmişti. Yönetmen değişikliğine gidilen ikinci filmde kamera arkasına, “The Lord of the Rings / Yüzüklerin Efendisi” serisinin Gollum’u olarak da tanıdığımız İngiliz aktör Andy Serkis geçiyor. 2017’de ilk filmi “Breathe” ile olumlu eleştiriler alan, 2018’de de Netflix’e “Mowgli”yi çeken Serkis’in Venom’u nasıl yorumlayacağı hayli merak konusu. Tom Hardy ve Michelle Williams’ı yine birlikte ve başrolde izleyeceğimiz filmde Marvel dünyasının en iddialı süper kötülerinden Carnage rolünde Woody Harrelson oynuyor.

Ne izlesem okusam dinlesem

AİDİYET (MUBI Türkiye)
Yönetmen: Burak Çevik
Oyuncular: Eylül Su Sapan, Çağlar Yalçınkaya
2019, TÜRKİYE-KANADA-FRANSA, 73’/SUÇ, DRAM, AŞK

Haberin Devamı

Berlin’den başlayarak çok sayıda uluslararası festivalde büyük ilgi ve övgüyle karşılanan ve 2019’un çok konuşulan yapımlarından olan “Aidiyet”, 17 yıl önce İstanbul’da gerçekten yaşanmış bir cinayetin mahkeme kayıtlarına ve yönetmen Burak Çevik’in kişisel hafızasına dayanıyor. Suç filmi olduğu kadar bir yol ve aşk filmi de sayılan “Aidiyet”i 17 Ekim’den itibaren MUBI Türkiye’de izleyebilirsiniz.

KİTAP

Ne izlesem okusam dinlesem

KÖPAN AVI-Lewis Carroll, İthaki Yayınları, Şiir & Çizgi
BİR VATAN EVLADININ NOTLARI-James Baldwin, Can Yayınları, Otobiyografi
NARSİSTLER İKTİDARDA-Marie-France Hirigoyen, İletişim Yayıncılık, Psikoloji
ZATEN YOKTULAR-KURMACA BİR SÖYLEŞİ-Slavoj Žižek&Oğuz İnel, Metis Yayıncılık, Felsefe
ÇAY KİTABI-Okakura Kakuzo, Çınar Yayınları, Tarih-Felsefe
ŞEY VEYA ŞEYLER-Atakan Boran, İthaki Yayınları, Öykü
YILDIZ HİKAYELERİ-DÜNYA KÜLTÜRLERİNDE TAKIMYILDIZLAR-Anthony Aveni, Yapı Kredi Yayınları, Kültür

Haberin Devamı

MÜZİK

Ne izlesem okusam dinlesem

BİR GÜN BENİ ARZULARSAN GEL-Nilipek., Alternatif, Tekli
QALAQ-Jerusalem In My Heart, Elektronik, Album
LAS PANTERAS-Los Bitchos, Saykedelik&Soul, Tekli
Bİ SEN DEĞİL-Hedonutopia, Alternatif, Tekli
OISHIGETTA-Moderator, Elektronik, EP

Yazarın Tüm Yazıları