Ne izlesem okusam dinlesem

Çizgi roman dünyasının kadın kahramanlarını kadın yönetmenlerin gözünden perdeye taşıma projesi Cate Shortland imzalı “Black Widow” ile devam ediyor. Scarlett Johansson’ın performansıyla Marvel evreninin en ikonik kahramanlarından birine dönüşmüş Natasha Romanoff’un solo hikâyesini anlatacak film, geçen hafta açılan sinemalara geri dönmek için de ideal seçim. Steven Soderbergh’in Don Cheadle, Benicio Del Toro, Jon Hamm, Brendan Fraser gibi popüler aktörleri buluşturduğu suç draması “No Sudden Move” ve Chris Pratt’li zamanda yolculuk filmi “The Tomorrow War”, aksiyon tutkunlarına haftanın ekran tavsiyeleri. Çağının en iyi yönetmenlerinden Kelly Reichardt’ın son filmi “İlk İnek” ekranlarda haftanın en iyisi.

Haberin Devamı

FİLM

Ne izlesem okusam dinlesem

BLACK WIDOW (Sinema)
Yönetmen: Cate Shortland
Oyuncular: Scarlett Johansson, Florence Pugh, David Harbour
2021, ABD, 133’/AKSİYON, MACERA

Pandemiden dolayı bir yıldır vizyon bekleyen ve bu süreçte dijital platformlara direnen “Black Widow”, sinemaların açılışıyla birlikte Türkiye’de de gösterime girdi. “Lore” (2012), “Somersault” (2004), “Berlin Syndrome” (2017) gibi ödüllü filmleriyle tanıdığımız Avustralyalı bağımsız sinemacı Cate Shortland’ın elinde neye dönüşeceğini merakla beklediğimiz film, 2010’da “Iron Man 2” ile başladığı Marvel Sinematik Evreni’ne 2019’da “Avengers: Endgame” ile veda eden Natasha Romanoff, nam-ı diğer Black Widow’un solo hikâyesini anlatacak. Bir kez daha Scarlett Johansson’ın hayat vereceği Natasha Romanoff’un Avenger öncesi hayatına tanık olacağımız film, kahramanımızın karanlık geçmişine ışık tutacak. Johansson’a Florence Pugh, Rachel Weisz, David Harbour, William Hurt gibi sıkı bir kadronun eşlik ettiği “Black Widow”, sinema perdesinde iyi bir aksiyon izlemeyi özlemişler için kaçırılmaz fırsat.

Ne izlesem okusam dinlesem

NO SUDDEN MOVE (HBO Max)
Yönetmen: Steven Soderbergh
Oyuncular: Don Cheadle, Benicio Del Toro, Jon Hamm, David Harbour
2021, ABD, 115’/SUÇ, DRAM

Haberin Devamı

Steven Soderbergh’in zengin kadrosuyla göz dolduran suç filmi “No Sudden Move”, HBO Max’te yayınlandı. Don Cheadle, Benicio Del Toro, David Harbour, Ray Liotta, Jon Hamm, Amy Seimetz, Kieran Culkin, Julia Fox, Brendan Fraser, Noah Jupe, Matt Damon, Frankie Shaw gibi isimleri bir araya getiren film, 50’lerin ortasında Detroit’te geçiyor ve beklediklerinden daha büyük ve karmaşık bir soygun işine bulaşan bir grup suçlunun hikâyesini anlatıyor. Filmin senaryosunda “Men in Black” (1997), “Charlie’s Angels” (2000), “Now You See Me / Sihirbazlar Çetesi” (2013) gibi hızlı filmleri de yazmış Ed Solomon’un imzası bulunuyor.

Ne izlesem okusam dinlesem

İLK İNEK/FIRST COW (MUBI Türkiye)
Yönetmen:Kelly Reichardt
Oyuncular: Orion Lee, John Magaro
2019, ABD, 122’/DRAM, WESTERN

Haberin Devamı

“Old Joy/Geçmiş Zaman Olur ki” (2006), “Wendy ve Lucy” (2008), “Certain Women” (2016) filmleriyle tanıdığımız usta yönetmen Kelly Reichardt’ın son filmi MUBI Türkiye’de yayında. Jonathan Raymond’ın “The Half-Life” adlı romanından uyarlanan film, yolları Oregon bölgesinde kesişen biri ABD’li, biri Çinli iki adamın inceliklerle dolu arkadaşlığını konu alıyor. Yılın en iyilerinden olmasına rağmen Oscar’larda görmezden gelinmiş film, senaryosundaki detaylar kadar, çok iyi yazılmış ve oynanmış erkek karakterleriyle hafızalara ve kalbe yerleşiyor.

Ne izlesem okusam dinlesem

THE TOMORROW WAR (Amazon Prime Video)
Yönetmen: Steven Soderbergh
Oyuncular: Chris Pratt, Yvonne Strahovski, J.K. Simmons, Betty Gilpin
2021, ABD, 140’/BİLİMKURGU, AKSİYON

Haberin Devamı

“Guardians of the Galaxy” (2014), “Jurassic World” (2015) filmlerinin yıldızı Chris Pratt ile “The Handmaid’s Tale”, “Dexter” gibi dizilerden tanıdığımız Yvonne Strahovski’yi buluşturan bilimkurgu aksiyonu “The Tomorrow War”, Amazon Prime Video’da yayında. “The Lego Batman Movie” serisiyle tanıdığımız Chris McKay’in yönettiği film, 2051 yılında insanlığın sonunu getirecek bir felaketi önlemek için 30 yıl öncesinden gelen bir grup insanın maceralarını anlatıyor.

KİTAP

Ne izlesem okusam dinlesem

ÖLÜLER KIRAATHANESİ-Fatih Gezer, Everest Yayınları, Roman
SADAKAT-Gregor Von Rezzori, Can Yayınları, Kısa Roman
BAHÇELERİNDE YAZ-FÜRUZAN EDEBİYATI ÜZERİNE-Kolektif, Yapı Kredi Yayınları, İnceleme
LONDRA KUŞATMASI-Henry James, Yapı Kredi Yayınları, Öykü
ANTİ-FAŞİZM ESTETİĞİ: 1945 SONRASI İTALYAN SİNEMASINDA FAŞİZM ELEŞTİRİSİ-Eylem Şen, Nota Bene Yayınları, Sinema

Haberin Devamı

MÜZİK

Ne izlesem okusam dinlesem

TEKNO TOKAT-İpek İpekçioğlu, Elektronik, EP
WE GO AGAIN-Theon Cross, Caz, Tekli
BUL BENİ-Ezhel, Rap, Tekli
AMARNOS AHORA-Islandman, Bongo Entp & Huaira, Elektronik, Tekli
KUZGUN-Gülce Duru, Rock, Tekli
ALESTA-Anatolian Sessions&Qualista, Elektronik, Tekli

Yazarın Tüm Yazıları