Ne izlesem, okusam, dinlesem

Yoda’nın bebeklik zamanlarına götüren ve Star Wars evreninin son yıllardaki en yaratıcı projelerinden olan Disney+ dizisi “The Mandalorian”ın ikinci sezonu yayında. Simon Pegg ve Nick Frost’un merakla beklediğimiz korku komedi dizisi “Truth Seekers” ve Joel Edgerton’un Nicole Kidman ve Russell Crowe’lu draması “Boy Erased”, haftanın kaçırılmaz ekran seçeneklerinden. Kulağımızın pasını bu hafta Ah! Kosmos ile Melike Şahin’in şarkısı “Ukde” çözerken, Sophie Mackintosh’un “Mavi Bilet” adlı romanı da kadınların özgür iradelerinin elinden alındığı distopik bir dünyaya taşıyor bizi.

Haberin Devamı

DİZİ

Ne izlesem, okusam, dinlesem

THE MANDALORIAN (Disney+)
*Yaratıcı: Jon Favreau/Oyuncular: Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Giancarlo Esposito
*2019-ABD-2. SEZON-8 BÖLÜM/BİLİMKURGU, AKSİYON, MACERA

Jon Favreau’nun yaratıcılığında Disney+ için çekilen ve Star Wars evreninin ilk live-action dizisi de olan “The Mandalorian”ın merakla beklenen ikinci sezonunun ilk bölümü bugün yayınlandı. Gezegenin karizmatik yalnız silahşorunun, gönülsüzce de olsa Bebek Yoda’yı koruma görevini sürdüreceği dizi, görsel efektleri kadar hikâye anlatımıyla da son zamanların en yaratıcı Star Wars projesi sayılıyor. Her bölümü 15 milyon doları aşmasına rağmen serinin hayranlarının tutkuyla sahiplenmesi sonucu 3. sezonunu da garantileyen dizi, her Cuma yeni bölümüyle ekranda olacak.

Ne izlesem, okusam, dinlesem

TRUTH SEEKERS (Amazon Prime)
*Oyuncular: Simon Pegg, Nick Frost, Samson Kayo, Susan Wokoma
*2020-İNGİLTERE, ABD-1. SEZON-8 BÖLÜM/KORKU, KOMEDİ

Haberin Devamı

“Shaun of the Dead”, “Hot Fuzz”, “The World’s End” gibi kült korku komedilerinde de birlikte çalışan İngiliz komedyenler Simon Pegg ve Nick Frost’u yeniden bir araya getiren bu komedi serisi, 8 bölümlük ilk sezonuyla Amazon Prime’da yayınlandı. İkilinin Nat Saunders ile birlikte yazdıkları dizi, paranormal olayları araştıran iki arkadaşın çılgın maceralarını konu alıyor.

Ne izlesem, okusam, dinlesem

DÜNYA ÜZERİNDEKİ SON ÇOCUKLAR(Netflix)
*2019-ABD-2. SEZON-10 BÖLÜM/ANİMASYON, MACERA

Netflix’in çocuklara yönelik zombili animasyonunun ikinci sezonu yayınlandı. Garip yaratıkların hemen herkesi zombiye dönüştürdüğü bir kasabada hayatta kalabilmeyi başarmış bir grup çocuğun maceralarını konu alan dizi, 6 bölümlük aynı adlı roman serisinden uyarlama.

FİLM

Ne izlesem, okusam, dinlesem

BOY ERASED (Netflix)
*Yönetmen: Joel Edgerton
*Oyuncular: Lucas Hedges, Joel Edgerton, Nicole Kidman, Russell Crowe, Xavier Dolan
*2018-AVUSTRALYA, ABD-115’/DRAM

Haberin Devamı

2015’te “The Gift”teki ilk yönetmenlik tecrübesinden başarıyla kalkan aktör Joel Edgerton’ın Garrard Conley’nin aynı adlı eserinden uyarlayıp yönettiği film, 2018’in en çok konuşulan bağımsızlarındandı. Pazartesi günü Netflix’te yayına girecek olan film, babası papaz olan 19 yaşındaki Jared’ın gey olduğunun ortaya çıkması sonucu aile içinde ve kasabada yaşanan çalkantıları konu alan filmin Nicole Kidman ve Russell Crowe’lu star kadrosunda ünlü Fransız yönetmen Xavier Dolan, şarkıcı ve YouTuber Troye Sivan gibi isimler de var. Kuşağının en yetenekli aktörlerinden Lucas Hedges’ın Altın Küre’ye de aday olan Jared performansına özellikle dikkat.

Ne izlesem, okusam, dinlesem

KABUS EVİ/HAUNT (Sinema)
*Yönetmen: Scott Beck, Bryan Woods
*Oyuncular: Katie Stevens, Will Brittain, Lauryn Alisa McClain, Shazi Raja *2019-ABD-92’/KORKU, GERİLİM

Haberin Devamı

2010’ların en yaratıcı korku filmlerinden biri olan ve devamı için gün saydığımız “A Quiet Place”in yazarları Scott Beck ile Bryan Woods’un yazıp yönettikleri film, üniversiteli bir grup arkadaşın Cadılar Bayramı gecesi eğlenmek için girdikleri bir korku evinde başlarına gelen korkunç olayları anlatıyor.

Ne izlesem, okusam, dinlesem

YAKIN TEHLİKE/DANGER CLOSE(Sinema)
*Yönetmen: Kriv Stenders
*Oyuncular: Travis Fimmel, Luke Bracey, Richard Roxburgh
*2019-AVUSTRALYA-118’/SAVAŞ, DRAM

1966’da Güney Vietnam’ın Long Tan adlı bölgesinde 2 binden fazla Vietkong ve Vietnam askerine karşı cephanesiz kalmış 108 Avustralyalı ve Yeni Zelandalı askerin yaşadıklarını konu alan film, ülkesi Avustralya’da eleştirmenlerin ödülleriyle karşılandı.

Ne izlesem, okusam, dinlesem

NASİPSE ADAYIZ (Sinema)
*Yönetmen: Ercan Kesal
*Oyuncular: Ercan Kesal, Selin Yeninci, İnanç Konukçu
*2020-TÜRKİYE, SIRBİSTAN-105’/DRAM, KOMEDİ

Haberin Devamı

Ercan Kesal’ın yazıp yönettiği ve başrolünde oynadığı film, İstanbul’da bir belediyenin başkan aday adayı olan doktor Kemal Güner’in bir gün içinde başından geçen trajikomik olayları anlatıyor.

KİTAP

Ne izlesem, okusam, dinlesem

CALLA’NIN ÖZGÜR İRADE SORGULAMASI
MAVİ BİLET-Sophie Mackintosh, Can Yayınları, Roman

*2018’de yayımlanan ilk kitabı “Su Kürü” ile dikkatleri çeken İngiliz yazar Sophie Mackintosh’un ikinci kitabı, George Orwell’ın “1984”ü ve Margaret Atwood’un “Damızlık Kızın Öyküsü” distopik romanlarının izinden gidiyor. Toplum baskısına rağmen özgür iradeyi sorgulayan Calla adlı bir kadının yaşadıklarını konu alan kitabın konusu kısaca şöyle: Calla kura sisteminin nasıl işlediğini biliyor. Herkes gibi... İlk kanamanda bunu kura merkezine bildirip nasıl bir kadın olacağını öğreniyorsun. Beyaz bilet sana evlilik ve çocuk kazandırıyor. Mavi biletse kariyer ve özgürlük... Böylece seçme yükümlülüğünden kurtulmuş oluyorsun. Ve bir kez biletin kesildi mi, artık geri dönemiyorsun. Ancak ya sana uygun görülen yanlış bir hayatsa?

Haberin Devamı

*CAMLARI KIRIN KUŞLAR KURTULSUN-Fatoş Güney, İthaki Yayınları, Anı-Anlatı
*BİR ERKEK OLARAK YAŞAMIM-Philip Roth, Yapı Kredi Yayınları Roman
*MEYDAN-Deniz Gül, Yapı Kredi Yayınları, Sergi Kataloğu
*HAYAL BİLE EDEMEYECEĞİMİZ VARLIKLAR KİTABI-Caspar Henderson, Metis Yayınları, Anlatı

MÜZİK

Ne izlesem, okusam, dinlesem

UKDE- Ah! Kosmos&Melike Şahin, Alternatif-Elektronik, Single
*Ah! Kosmos mahlasıyla tanıdığımız, Türkiye’nin en yaratıcı müzisyenlerinden Başak Günak’ın müziği ve kusursuz prodüksiyonu, Melike Şahin’in sözleri ve yaralayıcı olduğu kadar coşkulu vokaliyle yaratılmış “Ukde”, geçen hafta dijital müzik platformalarında yayınlandı. Müzikleri farklı disiplinlerde seyretse de ikilinin, aslında yıllardır birbirlerini aramışlar da sonunda bulmuşlar duygusu uyandıran birlikteliklerinin lezzetli bir meyvesi olan “Ukde”nin Berrak Çolak imzalı videosunu da hararetle tavsiye ederiz.

*RONDA-Christian Löffler, Elektronik, Single
*BULUT-Santi&Tuğçe, Alternatif, Single
*ÖLMEDEN-Lin Pesto, Alternatif-Elektronik, Single
*İNANDIM-Sıla, Pop, Single

Yazarın Tüm Yazıları