Ne izlesem ne okusam ne dinlesem

Olıvıa Wilde’in Florence Pugh ve Harry Styles gibi yıldız isimleri buluşturan filmi “Dert Etme Sevgilim”, Cem Kaya’nın Berlin’den ödüllü harika belgeseli “Aşk, Mark ve Ölüm” ve Aslıhan Gürbüz’ün performansıyla öne çıkan “Bana Karanlığını Anlat”, sinemalarda haftanın öne çıkan filmleri. Orhan Pamuk’un günlüklerini okurla paylaştığı derlemesi “Uzak Dağlar ve Hatıralar” ise raflardaki haftanın kitabı.

Haberin Devamı

Ne izlesem ne okusam ne dinlesem

FİLM

DERT ETME SEVGİLİM / DON’T WORRY DARLING (Sinema)

Yönetmen: Olivia Wilde / Oyuncular: Florence Pugh, Harry Styles, Olivia Wilde / 2022-ABD-122’ / DRAM, GİZEM

2019’da “Booksmart” ile kamera arkasında da başarılı olduğunu kanıtlayan ünlü oyuncu Olivia Wilde’in yönettiği “Dert Etme Sevgilim”, Florence Pugh ve Harry Styles gibi yıldız isimleri buluşturan gizemi bol bir ilişki draması. Seyirciyi 1950’ler Amerikasına götüren film; çok gizli bir projenin çalışanları ve ailelerinin yaşadığı deneysel kasaba Victory’de eşi Jack ile dertsiz ve mutlu bir hayat süren Alice’i odağına alıyor ve ortaya çıkan bir sırla hayatının nasıl dağıldığını anlatıyor.

Haberin Devamı

Ne izlesem ne okusam ne dinlesem

AŞK, MARK VE ÖLÜM 

Yönetmen: Cem Kaya / 2022-ALMANYA-96’ / BELGESEL
“Remake, Remix, Rip-Off” (2014) belgeseliyle tanıdığımız Cem Kaya’nın yönettiği “Aşk, Mark ve Ölüm”, 1960’lar Almanyasının eğlence kültürünü ve sosyo-ekonomik iklimini Türkiye’den göç eden müzisyenlerin hikâyeleri eşliğinde anlatıyor. Bugüne dek yayınlanmamış arşiv kayıtlarına yer veren film, Berlin Film Festivali’nin Panorama bölümünde Seyirci Ödülü’nü kazanmıştı.

Ne izlesem ne okusam ne dinlesem

BANA KARANLIĞINI ANLAT 

Yönetmen: Gizem Kızıl / Oyuncular: Aslıhan Gürbüz, Serpil Gül, Gizem Güçlü / 2022-TÜRKİYE-85’ / DRAM
Gizem Kızıl’ın ilk uzun filmi de olan “Bana Karanlığını Anlat”, yıllardır mutsuz bir evliliğin içine hapsolmuş Nermin adlı bir kadının eşinin ani ölümü sonrası yaşadığı yüzleşmeyi işliyor.

Ne izlesem ne okusam ne dinlesem

JACKIE (MUBI Türkiye)

Haberin Devamı

Yönetmen: Pablo Larraín / Oyuncular: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig / 2016-ABD, FRANSA, ŞİLİ-100’ / DRAM, BİYOGRAFİ
Şilili usta yönetmen Pablo Larraín’in 2016 yapımı filmi, John F. Kennedy suikastı sonrası yaşananları First Lady Jacqueline Kennedy’nin gözünden anlatıyor. Natalie Portman’ın ödüllü performansıyla çok konuşulan “Jackie”, Oscar adayı kostüm tasarımlarıyla da göz dolduruyor.

Ne izlesem ne okusam ne dinlesem

KİTAP

* UZAK DAĞLAR VE HATIRALAR - Orhan Pamuk, Yapı Kredi Yayınları, Günlük-Anı

Orhan Pamuk’un 14 yıldır düzenli olarak notlar aldığı ve resimler çizdiği hatıra defteri kitaba dönüştü. Nobel ödüllü yazarın günlük hayatını, güncel gelişmeleri, duygularını ya da yazmakta olduğu romanları anlattığı veya tartıştığı defterinin binlerce sayfası arasından yapılmış bir seçkiyi bir araya getiren kitap, Pamuk’un çok bilinmeyen ressam yanını, hayallerini ve deneyimlerini samimi bir dille okuruyla buluşturuyor.

Haberin Devamı

* PARMENİDES VE GÜNEŞ’İN KIZI - Louise Guillemot, Metis, Felsefe-Çocuk
* ŞEHR-İ ALEM - Kenan Yarar, İthaki, Çizgi-Roman
* DİNLE BENİ - BİR RİZZOLİ VE ISLES MACERASI - Tess Gerritsen, Doğan, Roman

Ne izlesem ne okusam ne dinlesem

MÜZİK

* HAYAT AĞACI - Fazıl Say & Jamal Aliyev, Albüm
* NEREYE GÖMSEM - Paptircem, Tekli
* KUMRULAR GİBİ - Ahmet Ali Arslan, Tekli
* GÜNAYDIN - Selim Öztürk & Feridun Düzağaç, Tekli
* LIFE AFTER LOVE - The Away Days, Tekli
* COSMIC FRIEND I MISS YOU - Cihangir Aslan, Tekli
* REUNITE - Sertaç Özgümüş & Deniz Taşar, Tekli

Yazarın Tüm Yazıları