Bayram tatiline film önerileri

Bayram tatilinde şehirde kalanlara vizyondan, “Tatili evde geçirmek en güzeli” diyenlere ise DVD raflarından, her zevke uygun tavsiyeler burada...

Haberin Devamı


VİZYONDAN
KENDİ HİKÂYENİN YAZARI OL

Atölye
(The Workshop)
Yönetmen: Laurent Cantet
Oyuncular: Marina Fois, Matthieu Lucci, Florian Beaujean
2017-FRANSA-113’/DRAM

2008’de Cannes’da Altın Palmiye aldığı “Sınıf” ile takibe aldığımız Laurent Cantet’nin son filmi, Marsilya yakınlarındaki küçük bir kasabada yazarlık atölyesi için bir araya gelmiş bir grup gencin gerilime doğru yükselen hikâyesini anlatıyor. Güçlü senaryosu ve oyunculuklarıyla öne çıkan “Atölye”, Avrupa sinemasını yakın takibe almış sinefillere özellikle önerilir.

SOYGUNU HEP ERKEKLER Mİ YAPACAK!

 Ocean’s 8
Yönetmen: Bill Holderman
Oyuncular: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling
2018-ABD-110’/KOMEDİ, AKSİYON, SUÇ

Steven Soderbergh’in George Clooney, Brad Pitt gibi, Matt Damon gibi dönemin en meşhur aktörlerini bir araya getiren, “Ocean’s Eleven” (2001) ve “Ocean’s Twelve”den (2004) oluşan suç komedisi serisinin üçüncü filmi uzunca bir süredir bekleniyordu. Yapımcıların devam filminde sırf kadınların başrolünde olacağını duyurmalarıyla birlikte büyük heyecan yaratan yeni Ocean’s filmi, Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway gibi isimlerle yılın en beklenen projelerinden birine dönüşmüştü. Önceki filmlerde George Clooney’nin canlandırdığı Danny Ocean’ın kız kardeşi olan Debbie’nin hapisten çıkar çıkmaz kendi ekibini kurarak ucunda 150 milyon değerinde pırlantanın olduğu bir soygun hikâyesine soyunmasını konu alan film, haftanın en eğlenceli seçeneği.

AKIL OYUNLARI

Haberin Devamı

Aklın Gözü
(Mind Gamers)
Yönetmen: Andrew Goth
Oyuncular: Sam Neill, Melia Kreiling, Tom Payne
2015-AVUSTURYA-97’/AKSİYON, BİLİMKURGU
Bazı dağıtımcıların ‘yaz sezonunda ne versem seyirci bulur’ mantığıyla gösterime soktuğu filmlerden biri olan ve yurt dışında çoktan DVD’ye düşen “Aklın Gözü”, televizyonlarda örneklerini hemen her gün görebileceğiniz türden bir film. İnsanların zihinlerini birbirlerine bağlayabilen kablosuz sinir ağı ve bu ağ üzerinden insan becerilerinin birbirlerine aktarılabileceği bir yazılım geliştirmiş bir grup gencin, bu teknolojinin peşine düşmüş kötü adamlardan kaçışlarını konu alan “Aklın Gözü”nün tek çekici yanı Sam Neill’ın varlığı.

  DVD

Haberin Devamı

En Karanlık Saat
(Darkest Hour)
Yönetmen: Joe Wright
* Gary Oldman’a En İyi Erkek Oyuncu dalında hak ettiği Oscar heykelciğini getiren film, Winston Churchill’in dünyanın gidişatını değiştiren karar saatlerini anlatıyor.

Özgürlüğün Elli Tonu
(Fifty Shades Freed)
Yönetmen: James Foley
* Dünyayı kasıp kavuran Elli Ton serisinin 3. filmi, evliliğe doğru yelken açmış ama huzuru bir türlü bulamamış Christian ve Ana’nın perdedeki son erotik maceraları.

Phantom Thread
Yönetmen: Paul Thomas Anderson
* Estetiğiyle de tutkulu hikâyesiyle şimdiden sinema tarihinin en arzulu filmlerinden birine dönüşen “Phantom Thread”, usta aktör Daniel DayLewis’in de sinemaya vedası aynı zamanda.

Haberin Devamı

Lady Bird
(Uğur Böceği)
Yönetmen: Greta Gerwig
* Greta Gerwig’in yazıp yönettiği, Altın Küre’lerde En İyi Film seçilerek geçen yılın en çok konuşulan bağımsız filmlerinden birine dönüşen “Uğur Böceği”, naif ve sevimli bir anne-kız hikâyesi.

Sarmaşık
Yönetmen: Tolga Karaçelik
* En son “Kelebekler” filmiyle alkışladığımız Tolga Karaçelik’in yönettiği “Sarmaşık”, özellikle Nadir Sarıbacak’ın kusursuz oyunculuğuyla öne çıkan, arşivlerde mutlaka yer alması gereken bir film.

Mavi Dalga
Yönetmen: Zeynep Dadak, Merve Kayan
* Dadak ve Kayan ikilisinin birlikte yönettikleri film, sinemamızın en iyi gençlik ve büyüme filmlerinden biri olduğu kadar yaz durağanlığını da perdeye en güzel taşımış yapımlardan.

Haberin Devamı

Thelma
Yönetmen: Joachim Trier
* Tıkır tıkır işleyen muhteşem senaryosu ve Trier’in artık olgunluğa iyice yerleştiği sinemasıyla hayran bırakan film, sinemada kaçıranlar ve bir kez daha izlemek isteyenler için...

 YILDIZ TABLOSU
12 Savaşçı (12 Strong) *
4N1K 2 **
Ahlat Ağacı *****
Avengers: Sonsuzluk Savaşı (Avengers: Infinity War) **
Ayin (Hereditary) ****
Borg McEnroe ***
Çarpık Evdeki Cesetler (Crooked House) **
Deadpool 2 **
Eyvah Anne Oluyorum (Baby Bump(s)) *
Hafıza (Rememory) **
Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi (Solo: A Star Wars Story)
Hürkuş: Göklerdeki Kahraman *
Jurassic World: Yıkılmış Krallık (Jurassic World: Fallen Kingdom) **
Karanlık Sır (Marrowbone) **
Kasırgada Vurgun (The Hurricane Heist) *
Kitap Kulübü (Book Club) **
Küçük Cadı (The Little Witch) **
Louis & Luca: Büyük Peynir Yarışı *
Öldürme Arzusu (Death Wish) *
Rampage: Büyük Yıkım (Rampage) **
Saplantı (The Lullaby) *
Sürükleniş (Adrift) *
The Bookshop **

Yazarın Tüm Yazıları