İGA’dan Las Vegas’ta büyük start

İstanbul Havalimanı, dünyanın en önemli havacılık etkinliklerinden biri olan Routes World’ün resmi ev sahibi olmaya hazırlanıyor. 16 Ekim’de, Las Vegas’ta start verilecek ve COVID-19 sonrası ilk kez tam kapasiteli düzenlenecek Routes World etkinliği kapsamında, global havacılık sektöründen 4 bine yakın üst düzey yöneticinin İstanbul’u ziyaret etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

2023 yılında İGA- İstanbul Havalimanı dünyanın en önemli havacılık hareketlerinden Routes World ‘e resmi ev sahipliği yapacak. 28’inci kez gerçekleştirilecek olan toplantı zinciri için Amerika Las Vegas’ta 16 Ekim günü start verilecek. İGA, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Hava Yolları’nın da işbirliği yaptığı Routes World 2023 için Las Vegas’ta düzenlenecek panelde, İGA CEO’su Kadri Samsunlu’nun bir konuşması ile bu büyük sorumluluk da başlamış olacak. Routes organizasyonunda global havacılık sektöründen 4 bine yakın üst düzey yöneticinin İstanbul’u ziyaret etmesi bekleniyor.

İGA’dan Las Vegas’ta büyük start

ÜS HALİNE GELECEK

Haberin Devamı

Bölgenin en önemli küresel aktarma merkezi olma konumunda, altyapısı, teknolojisi ve sunduğu üst düzey hava yolu yolculuk deneyimi ile İGA, gelecek için yapılacak planlamaların da önemli üssü haline gelecek. 1995 yılından bu yana ev sahipliği için dünyanın önde gelen havalimanları ve destinasyonlarının kıyasıya rekabet ettiği Routes World organizasyonu uluslararası havacılık endüstrisinin en prestijli organizasyonu olarak kabul ediliyor. Toplantılar, havayolları, havalimanları ve destinasyonlarının gelecekteki hizmet planlamalarının ve etkinliklerinin müzakere merkezini oluşturuyor. 2023 İstanbul toplantıları ayrıca 2019 COVID-19 sürecindeki ilk tam kapasiteli Routes World etkinliği olacak.

İGA’dan Las Vegas’ta büyük start
Kadri Samsunlu

DÜŞÜK MALİYETLİLERE DAVET

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümüne denk gelen bu toplantı Türk havacılık sektörünün tanıtımına da büyük katkı sağlayacak. Toplantılarda özellikle düşük maliyetli havayolu şirketlerinin pazara çekilmesi konusu da ağırlıklı olarak tartışılacak.

İGA CEO’su Kadri Samsun’lu Las Vegas’taki panel katılımında ve sonrasında yapılacak özel röportajlarda, bölgenin önemli aktarma merkezi İstanbul’daki Routes World 2023 organizasyonu için önemli açıklamalar yapacak. Elbette bu toplantı nedeniyle İstanbul’daki organizasyonlarda İBB katılımı da sistemin düzgün işlemesine yardımcı olacak.

Haberin Devamı

PEGASUS HAVA YOLLARI’NIN YILDIZLARI

TÜRKİYE’de hava yolu yolculuğu pazarlanmasında ve yolcuya yük olmayan uygulamalarda lider haline gelen Pegasus, gelişim hızına yeni ürünler ekledi. Özellikle pazarlamada yaptığı yeniliklerle örnek bir şirket haline gelen Pegasus’un CEO’su Güliz Öztürk yolcu konforu için gelecek nesil uygulamaları birbiri ardına sisteme alacaklarını söylüyor. Yolcunun hayatını kolaylaştırmak için projeksiyonlarındaki bütün modern zaman uygulamalarını devreye alan şirketin uygulamalarından ana başlıklar şöyle:

İGA’dan Las Vegas’ta büyük start
Güliz Öztürk

İÇ HATLARDA SADECE KİMLİK KARTIYLA SEYAHAT

2019 yılında dünyada bir ilk olarak başlattığı ve Türkiye’de tek hava yolu olarak devam ettiği ‘Yeni Çipli Kimlik Kartıyla Seyahat’ projesiyle iç hat uçuşlarında boarding sürecinin biniş kartına ihtiyaç olmadan sadece yeni çipli kimlik kartlarıyla yapılmasını sağlamıştı. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Pegasus misafirleri kimlik kartlarıyla uçuşa kabul ediliyor ve güvenlik geçiş noktalarından geçiş yapabiliyor. 1 Temmuz 2022 itibarıyla TAV altyapısında hizmet veren İzmir, Ankara, Bodrum ve Alanya havalimanlarında uygulama kullanıma geçti. Yolcular havalimanına giriş ile uçağa biniş sırasındaki tüm işlem ve geçişleri biniş kartına gerek duymadan sadece kimlik kartlarıyla yapabiliyor. Yakında Antalya Havalimanı’nda da bu hizmet devreye alınacak.

Haberin Devamı

YARINLARA UÇUYORUZ PROJESİ

Yarınlara Uçuyoruz’da 3. dönem şubat ayında başladı. Şubat 2022 – Mart 2023 tarihleri arasında Sivil Toplum için Destek Vakfı (STDV) yürütücülüğünde ilerleyecek proje kapsamında; 3 sivil toplum kuruluşunun doğrudan 18-29 yaş arası gençleri hedefleyen çevrim içi ya da yüz yüze projelerine destek veriliyor. Yarınlara Uçuyoruz Projesi kapsamında, “Çevreyi koruma ve iklim değişikliğine karşı mücadele”, “gençlerin iyi olma hali”, “dijital okuryazarlık ve dijital güvenlik” olmak üzere 3 farklı tematik alanda gençlerin güçlenmesini hedefleyen projeler destekleniyor.

 

BLINDLOOK İŞ BİRLİĞİ

Pegasus, görme engelli bireylerin online uçak bileti satın alırken yaşadıkları zorlukları ortadan kaldırmak ve görme engelli misafirlerine daha kapsayıcı ve engelsiz bir online deneyim sunmak amacıyla, görme engelli bireyler için özgürlük teknolojileri geliştiren yerli sosyal girişim Blindlook ile bir işbirliği yaptı. Türkiye’de BlindLook’un Sesli Simülasyon (Audio Simulation) teknolojisini internet sitesi, mobil sitesi ve mobil uygulamalarına entegre ederek EyeBrand olan ilk hava yolu şirketi oldu.

Haberin Devamı

GENÇ BOLBOL PROGRAMI

Şirket, “Genç BolBol” adını verdiği ve 12-24 yaş arasındaki BolBol üyeleri için kurguladığı fayda dünyasının kapılarını açtı. 12-17 yaş arasındaki çocuk üyeler ana üyeleri tarafından, 18-24 yaş arasındaki üyeler ise kendileri BolBol üyelikleri altından bu yapıya dahil olabiliyor. Genç BolBollulara Pegasus Flex ürünü ücretsiz. Genç BolBollular bilet değişiklik veya iptal ücretlerinde ceza bedeli ödemiyorlar. Biletlerine ekleyecekleri ücretsiz flex ile birlikte cezadan muaf oluyor. Genç BolBollular her uçuşlarında ekstra 1.000 BolPuan kazanıyorlar.

 

MIDJOURNEY UYGULAMASI

Türkiye’nin dijital hava yolu Pegasus, dünyada da dikkat çekmeye başlayan ve bilim insanları tarafından geliştirilmiş bağımsız bir yapay zekâ uygulaması olan Midjourney’yi kullanmaya başladı. Instagram hesabının görsellerini yapay zekâya hayal ettirerek oluşturmaya başlayan şirket, Instagram hesabını bir süreliğine yapay zekânın yönetimine devretti. Midjourney; hayal gücünün sınırlarını zorlayıp, komut olarak aldığı kelimeler ve kelime listesini kullanarak resimler çiziyor ve Discord uygulaması üzerinden kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

İGA’dan Las Vegas’ta büyük start

EXPRESS BAGAJ HİZMETİ

Kontuarda sıra beklemeden seyahat olanağı sunan Express Bagaj hizmeti,  İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı başta olmak üzere Türkiye’nin büyük havalimanlarında iç ve dış hat yolcusu tüm Pegasus misafirleri, hizmetten ücretsiz bir şekilde yararlanabiliyor. Ayrıca. Express bagaj, fazla bagaj ağırlığı satın alımı ve ödeme işlemleri de bir arada yapılabiliyor. Bagaj etiketlerinin takılmasından itibaren bütün hizmetler aracısız gerçekleşiyor.

Yolcular bu kioskların vereceği bagaj etiketini kontuar personeli olmadan bagajlarına kendileri takabiliyor. Çipli kimlikleri veya pasaportlarını okutarak da kolaylıkla kullanabiliyorlar.  Avrupa’nın en büyük self servis bagaj bırakma istasyonunu İstanbul Sabiha Gökçen’de hayata geçiren Pegasus, Express Bagaj hizmetiyle havacılık sektörüne yön veren bir deneyim sağladı. Artık koltuk satışı işlemleri sistemden yapılabiliyor. Toplam 8 havalimanında 86 cihazla hizmet veriliyor. Bagaj bırakma esnasında ışık ve sesle yönlendirme oluyor. Şirket bu konuda geliştirmeler için İzmir’i Ar-Ge merkezi olarak konumladı.

Yazarın Tüm Yazıları