24 milyar dolarlık havalimanı zinciri kurdular

Tav İnşaat’ın kurulduğu günleri hatırlıyorum.

Haberin Devamı

Şu anda şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olan Dr. Sani Şener, Ankara’dan İstanbul’a gelmiş bir mühendisti. İş ortakları da tecrübeli kuruluşlardı. İlk büyük işleri İstanbul Atatürk Havalimanı oldu. Tam “22 ayda bitiririz” dediler hatta o tarihten birkaç hafta önce her şeyi yerli yerinde inşa ettiler. Tam o sıralarda büyük bir deprem olunca deprem izolatörlerini bile açılmadan taktılar.

Dr. Sani Şener bu şirketi büyütmek için dünyanın birçok ülkesinde, en çalkantılı dönemlerde, hatta büyük riskler alarak ihalelere katıldı. Kazandı ve yaptı. Şimdi sistemin genç oyuncularıyla yoluna devam ediyor.

24 milyar dolarlık havalimanı zinciri kurdular
Sani Şener

ÜMİT KAZAK BÜYÜK TAŞIYICI

TAV İnşaat’ın CEO’su artık Ümit Kazak. 1970 doğumlu. 1992 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden lisans derecesi ile mezun oldu. Kariyeri de aynı yıl başladı. Yapı Mühendisliği dalındaki yüksek lisans derecesini yine Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde 1996’da tamamladı. 1992-2001 arasında mühendislik, yapısal tasarım, maliyet kontrol konularında çeşitli projelerde çalıştı. TAV İnşaat’a 2001’de katıldı. 2009’da TAV İnşaat Genel Müdürü olarak atanmasına kadar geçen sürede, proje müdürlüğü, teknik ofis, planlama, bütçe ve maliyet planlama birimlerinin yöneticiliğini yaptı. Şirketin CEO’su olarak yoluna devam ediyor.

Haberin Devamı

24 milyar dolarlık havalimanı zinciri kurdular

YARDIMCI LİDER

Ayşe Feride Armangil Gökalp. TAV İnşaat CEO yardımcısı.1995’te Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden lisans derecesiyle mezun oldu. Geoteknik konusundaki yüksek lisans derecesini yine Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 1999’da aldı. Executive MBA derecesini Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı.1995’ten itibaren yurtiçi ve yurtdışında inşaat projelerinde çalıştı. 2005’te TAV İnşaat’a teklif müdürü olarak katıldı. Bugüne kadar teklif, maliyet-kontrol ve planlama, kontrat yönetimi, mühendislik ve şirket strateji ve organizasyonunu ilgilendiren konularda çeşitli kademelerde aktif rol aldı. Artık CEO yardımcısı olarak yoluna devam edecek.

Haberin Devamı

Şirketin yeni İcra Kurulu; Cumhur Kaur, Ali Haydar Özak, Celal Şahin, Devrim Özlem Şavkın Orhan ve Erdoğan Karabacak’tan oluştu.

24 milyar dolarlık havalimanı zinciri kurdular
Ümit Kazak - Ayşe Feride Armangil Gökalp

20 YILLIK ŞİRKET

Tam 20 yıldır 14 ülkede havalimanları, tamamlayıcı tesisler ve yüksek katlı binalar inşa eden TAV, konusunda dünya liderleri arasında yer alıyor. İnşaat endüstrisinin en etkili yayınlarından Engineering News Record (ENR), dünyanın en büyük inşaat şirketleri listesinde TAV İnşaatı uzun yıllardır ilk sıralarda tutuyor. Böylece başarıyı uluslararası platformlarda tescil ediyor.

TAV İnşaat’ın bugüne kadar üslendiği projelerin kontrat bedeli 23 milyar 65 milyon doları aştı. Şirketin çalışma alanı başta Türkiye olmak üzere Ortadoğu, Avrupa, Afrika, Kafkaslar ve Türki Cumhuriyetler’i kapsıyor. Şirketin bitirdiği projeler şöyle:

Haberin Devamı

- Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes Havalimanı dış hatlar ve yeni iç hatlar terminali, Gazipaşa-Alanya Havalimanı.

- Yurtdışında ise; Katar’ın başkenti Doha’da dünyada 5 yıldıza sahip 6 havalimanından biri olan Hamad Havalimanı, Suudi Arabistan’ın ilk özelleştirme projesi Medine Havalimanı ve Riyad Havalimanı Terminal 5, Gürcistan’da Tiflis ve Batum, Tunus’ta Enfidha-Hammamet, Makedonya’da Üsküp ve Ohrid Havalimanları, Mısır’da Kahire Havalimanı Terminal 3 ve Bahreyn projeleri. Şirket Katar 2022 Dünya Kupası başlamadan bir ay önce havalimanı genişletme projesini tamamladı. Ayrıca Doha’da Türk Maarif Okulu, kütüphane konferans ve spor salonları, laboratuvar ve ek hizmet binalarını yaptı.

Haberin Devamı

- Devam eden havalimanı projeleri Katar – Doha Hamad Uluslararası Havalimanı ilave konkors, Kazakistan - Almatı Uluslararası Havalimanı genişleme projeleri ile Antalya Havalimanı  büyütme projeleri.

Yazarın Tüm Yazıları