Gücünü Karadeniz’den alan ezgiler

Karadeniz müziğini doğru icra edebilmek için bölgenin kültürünü çok iyi bilmek ve derin bir birikim gerekiyor. Ezgi Eyüboğlu’nun karakteristik vokali ve Erman Seven’in düzenlemeleri, gücünü Karadeniz’in müzik mirasından alan kaliteli bir pop albümü çıkarmış ortaya.

Haberin Devamı

Karadeniz müziğinden söz ediyorsak öncelikle şunun altını çizmeliyiz... Üç gitar akoru öğrenenin söylediği türkülerden, yaptığı albümlerden ibaret değil. Sokak müzisyeni olmanın kolay yolu da Karadeniz’den okumak değil, önce müzisyen olabilmek lazım bunu yapabilmek için. Bölgenin kültürü, müziği çok daha derin bir birikim ve yetenek gerektiriyor doğru icra edebilmek için.

Gücünü Karadeniz’den alan ezgiler

Bu hissiyatla dinlediğim Ezgi Eyüboğlu albümü ‘Naçizane’ övgüyü hak ediyor. Hem deneyimli hem eğitimli olan Eyüboğlu’nun karakteristik vokali ve Erman Seven düzenlemeleri, gücünü Karadeniz’in müzik mirasından alan kaliteli bir pop albümü çıkarmış ortaya.

Haberin Devamı

Gücünü Karadeniz’den alan ezgiler

Daha önce Kazım Koyuncu, Marsis ve Şevval Sam yorumlarını dinlediğimiz ‘Ha Bu Ander Sevdaluk’ ve klip parçası ‘Yâr Kalsaydun’la başlayıp dokuz parçayı da keyifle dinleyeceksiniz.

DÜNYA MÜZİĞİ TADINI YAKALADI

Gücünü Karadeniz’den alan ezgiler

Hemen her türden yorumlarıyla, grubuyla ve yıllarını verdiği sahnelerdeki samimi ve güçlü performansıyla bir efsanedir Soner Olgun. Ruhu rock’çı gibidir. Hissiyatı çok seslidir. Bu albümde de farklı yörelerden dokuz türkümüzü; iki Azeri, bir de Kırım türküsüyle birlikte yorumlamış. Ve bana sorarsanız ‘Dünya Müziği’ tadını gerçekten yakalamış. Serinin devamı gelecek. 

Gücünü Karadeniz’den alan ezgiler

Geçenlerde ‘Coachella Festivali’nde sahnesinin yıldızı olarak ilk kez seslendirdiği ve performansından hemen sonra tüm dijital platformlarda hızla yükselen yeni Lady Gaga parçası için “80’lerde bir araba teybinin kolonlarından bangır bangır çalsaydı şaşırtmazdı” diyebilirim. Ama demode değil, retro hisli, synth dokulu bir soul-pop. Yavaş başlayıp akabinde orta tempo bir dans parçası olarak konumlanıyor. Dinleyeni hemen yakalıyor. Bu anlamda da çokça benzerinden ayrılıyor. Yani Lady Gaga popüler kulvardaki yeni duruşunun altını bu şekilde çiziyor. 

Yazarın Tüm Yazıları