Ferman’ın anlatacak hikâyeleri var

Ferman Akgül’ün ilk solo albümü ‘Yürüyorum İçimde’ dün çıktı. Albüm, adını hak edercesine Ferman’ın içsel yolculuğunun müzikli hikâyesi olmuş.

Haberin Devamı

2004’te kendi adını taşıyan ilk albümünü yayımladığında büyük çıkış yapan maNga, ikinci albüm ‘Şehr-i Hüzün’le yerini sağlamlaştırdı. 2010’da, Eurovision’da ‘We Could Be The Same’ ile ülkeye ikincilik getiren grubun bu başarısı en az Sertab Erener’in birinciliği kadar değerliydi. En son 2014’te ‘Işıkları Söndürseler Bile’ albümünü çıkaran grup, uzunca bir süredir kendilerini bir araya getiren müzikal fikir ve değerleri yaşatmaya çalışıyor. Öncelikle şunun altını çizelim: maNga’nın ara verme niyeti yok. Grup elemanlarından bazıları farklı projelerde yer alsa da maNga işin dinamosu ve öyle kalacak. Ancak aradan üç yıl geçmişken artık yeni bir maNga albümü için heyecanlanmayı hak ediyoruz sanki. 

Ferman’ın anlatacak hikâyeleri var

Haberin Devamı

Ferman Akgül’ün ilk solo albümü ‘Yürüyorum İçimde’ dün itibariyle çıktı. Bir hafta kadar önce aynı adlı çıkış videosunu paylaşan Ferman; yine bu albümde yer alan ‘İstemem Söz Sevmeni’yi daha önce tekli olarak yayımlamıştı. Bütünlüğünü esas alarak dinlediğinizde Ferman’ın neden solo bir albüm yaptığı ya da neden 06 Records’u kurma gereksinimi duyduğunu daha iyi anlıyorsunuz. Anlatmak istediği kişisel hikâyeleri ve yapımcı olarak başka müzisyenlerin hikâyelerine aracı olma hayali var. Bu şekilde hissediyorsanız kendini tutmanız pek de doğru değil.

Bunun da ötesinde sekizinin söz ve müziğine imza atan Ferman Akgül’ün 11 şarkılık albümünü birkaç kez dinlediğimde bir buçuk yıl süren çalışmasıyla müzikal anlamda da hayırlı bir iş yaptığını gördüm. ‘Bana Gel’de maNga’nın geri kalanıyla düet yapması mesajı muhataplarına yolluyor. Çok sevdiğimiz Metropolis’in ‘Her Cennet’ini cover’laması Ferman’ın incelikli müzisyen tercihlerinin altını çiziyor.

Ferman’ın anlatacak hikâyeleri var

DIRDIR BİRAZ ÜRKÜTMÜŞTÜ

Açıkçası yakın geçmişte Pascal Nouma ile yaptıkları düet ‘Dırdır’ beni biraz ürkütmüştü. Ferman’ın bir kafa karışıklığı içinde olduğunu düşünmüştüm. Ancak albümü dinlediğimde hiçbir kaygım kalmadı. ‘Madem solo albüm yapıyorum, piyasanın beklentisine cevap vereyim’ diye düşünmeden üretilmiş bir ‘pop’; buna paralel olarak anaakıma alternatif pop-rock bir sound; piyanonun domine ettiği akustik hisli düzenlemeler, güçlü melodiler, Ferman Akgül romantizmi derken ‘Yürüyorum İçimde’ albümü adını hak edercesine Ferman’ın içsel yolculuğunun müzikli hikâyesi olmuş. maNga hayranıysanız bambaşka bir Ferman’la, değilseniz heyecanını ve samimiyetini koruyan iyi bir müzisyenle tanışmak için dinlemeniz gerek.

 

Yazarın Tüm Yazıları