Deep Purple’dan hoş sürpriz

İngiliz rock efsanesi Deep Purple 2013’te 19’uncu stüdyo albümleri ‘Now What?!’ı çıkardığında; grup elemanları ve hayranları dahil hiç kimse böyle büyük bir başarı beklemiyordu.

Haberin Devamı

'Now What?!’ birçok Avrupa ülkesinde 1 numaraya kadar yükseldi, ödüller aldı. Kısacası dört yıl önce bize 50 yılı bulan müzik kariyerlerinin kolay kolay noktalanmayacağını net bir başarıyla kanıtladılar.

Deep Purple’dan hoş sürpriz

Şimdi olaya başka bir açıdan bakalım... Geçen hafta yayımlanan ‘inFinite’ adlı 20’nci stüdyo albümleri adı itibariyle Deep Purple’ın sonsuza kadar var olacağına dair bir işaret gibi görünse de önümüzdeki ay başlayacakları turnenin adını ‘The Long Goodbye Tour (Uzun Veda Turnesi)’ koymaları bir miktar kafa karıştırıyor. Bana sorarsanız; ‘Now What?!’ ve az sonra söz edeceğim ‘inFinite’ gibi iki başarılı albümden sonra sağlık durumları izin verdikçe albüm yapmaya devam edecekler. Öte yandan bu tip turnelere ‘son turne’, ‘veda turnesi’ gibi isimler vermenin ticari bir karşılığı oluyor elbette. Onu düşünmüş de olabilirler; gerçekten “Yaşlar ilerledi, artık turne yapmayalım, yoruluyoruz” demiş de...

Haberin Devamı

Deep Purple’dan hoş sürpriz

Yetmişler sound’unun dışında hissi derinlikli, daha ‘prog’; blues temellerinden progresif semalara yükselen bir albüm. Albümün deluxe versiyonuyla birlikte iTunes ve Apple Music’te 4 ekstra şarkı daha (Toplamda 14 şarkı) var. Ian Paice, Ian Gillan, Roger Glover, Steve Morse ve Don Airey’li kadro taş gibi işler yapmaya devam ediyor. Biz yine de Deep Purple okulundan çıkıp Rainbow’u kuran Ritchie Blackmore’a, Whitesnake efsanesini yaratan David Coverdale’e; Joe Lynn Turner’a, Joe Satriani’ye, yakın geçmişte kaybettiğimiz Jon Lord’a saygı duruşunda bulunmayı ihmal etmeyelim.

 

Yazarın Tüm Yazıları