Dans edin ve kafayı boşaltın

Shakira’nın 2017’den bu yana çıkardığı ilk şarkısı ‘Don’t Wait Up’ yerinden kalkmayı reddeden birini dans etmeye ikna edecek nitelikte. Kendin için bir şeyler yapmaktan, kaygılardan sıyrılmaktan söz eden şarkı hem pandemi hem de yaz ruhunu yakalamayı başarıyor.

Haberin Devamı

Shakira “Şarkıyı kaydetmek için stüdyoya girdiğimde yaza damga vuracağına, gelecek kaygısından sıyrılıp dans edeceğim günlerin yakın olduğuna inanmıştım” diyor ‘Don’t Wait Up’ için. Varyantlar ve dünya genelinde bir inip bir çıkan pozitif vakalar sebebiyle COVID-19’u zihnimizden çıkaramasak da Shakira haklı sanırım. En azından önlemimizi alıp eğlenirken zihnimizi özgür bırakmayı denemeli ve gelecek güzel günlere inanmayı sürdürmeliyiz.

Dans edin ve kafayı boşaltın

Aradaki işbirlikleri ve parçası olduğu projeleri saymazsak 2017’de yaptığı ‘El Dorada’ sonrası ilk ve 2016 tarihli ‘Try Everything’ sonrası ilk İngilizce sözlü Shakira şarkısı ‘Don’t Wait Up’. Kendin için derhal bir şeyler yapmak ve akışına bırakıp kaygılardan sıyrılmaktan söz eden şarkı hem pandemi hem de yaz ruhunu yakalamayı başarıyor. Güçlü davullarla başlayan şarkıya sert syhthesizer’lar eşlik ediyor. Yaza damga vurup vurmayacağını bilmem ama mevsimlik DJ çalma listelerinde yer bulursa çalana puan getireceği kesin. Çünkü yerinden kalkmayı reddeden birinin dans etme kararı almasına yardımcı olacak denenmiş bir matematiği var.

Haberin Devamı

Siz de havaya girmek istiyorsanız ‘Don’t Wait Up’ın Kanarya Adaları’nda çekilen videosunu izleyerek başlayın işe. İster şahane dans koreografilerine ve ortama isterseniz de Shakira’nın sörfüyle dalga peşinde koştuğu anlara odaklanın. Yeter ki bir şarkılık süre için de olsa kafanızı boşaltmayı başarın.

Dans edin ve kafayı boşaltın

SEKSENLER BİLİMKURGUSU

Bastille, ‘Distorted Light Beam’ teklisi öncesi yayımladıkları bir dizi fütüristik tanıtım videosuyla yeni bir dönemin eşiğinde oldukları hissini vermişti. Şimdi yeni teklileri ‘Give Me The Future’da kendi geleceğini bugünden isteyen Bastille, ilginçtir ki bunu sound olarak 80’ler etkisinde bir şarkıyla başarıyor. Sözlerin alt metninden anladığımız sonsuz olasılıkla bağ kurmanın mümkün olduğu ve keşiflerin orada bir yerde sadece bizi beklediği... Son stüdyo albümleri ‘Doom Days’i 2019’da yayımladıktan sonra geçen aralıkta ‘Goosebumps’ EP’siyle sürpriz yapan grup şubat ayında bir Bastille belgeseli diyebileceğimiz ‘ReOrchestrated’ ile geldi. Belgeseldeki ana mevzu şarkılarının 50 kişilik orkestra ve koroyla icrası üzerinden Bastille’in kariyer yolculuğu (Amazon Music).

Haberin Devamı

Dans edin ve kafayı boşaltın

SEVMEKTEN VAZGEÇMEYENLERE

Mehmet Güreli nevi şahsına münhasır bir şarkı yazarı ve vokalist olmasının yanı sıra sinema, resim ve edebiyat alanlarında yaratıcı ve üretken bir isim. Rönesans sanatçısı kıvamında bir usta. Sanki kendisi okumasa olmazmış gibi bir intiba veren şarkılarının farklı yorumcuların katkısıyla başka ufuklara uzanacağına inancım hep vardı. Bu nedenle en meşhur Güreli şarkısı diyebileceğimiz ‘Kimse Bilmez’de Cem Adrian’la başlattıkları projeyi öğrenince çok mutlu oldum. Özenle seçilmiş 12 şarkısında farklı kuşaklardan özel vokallerle buluşacak Güreli. Projenin ikinci teklisinde Pamela ile ‘Herşeye Rağmen’ diyor. Pamela Spence de çokyönlülük açısından Mehmet Bey’den aşağı kalır biri değil. Müzisyenlik, sinema, tiyatro, dans hatta sporculuğuyla da iddialı bir isim. Oyuncu ve yazar Görkem Yeltan’ın sözlerini yazdığı Güreli şarkısı sevmekten ve gülümsemekten vazgeçmeyen masum kalplere armağan olsun. Bu kıvamda şarkıların yarattığı hissiyata ihtiyacımız var.

Haberin Devamı

Dans edin ve kafayı boşaltın

Yazarın Tüm Yazıları