Bu yıl müzikseverleri neler bekliyor?

Zor bir yılı geride bıraktık, yenisinden de beklentimiz sınırlı. Sevdiğimiz müzisyenleri ne zaman canlı canlı izleyeceğiz bilmiyoruz ama birçok isim yeni yıla yeni şarkı ve albümleriyle hazır! Kimisi eserlerini yayımlamak için gün sayıyor, kimi son dokunuşları yapıyor.

Haberin Devamı

Bu yıl müzikseverleri neler bekliyor

Pandemi birçok sanat dalını olumsuz etkiledi. Ancak küresel konser ekonomisinin çapını düşününce müzik endüstrisi üzerindeki etkisi daha yıkıcı oldu. Bu, neredeyse tüm geliri canlı performans üzerine kurulu Türk müzisyenlerini açlık sınırına kadar getirdi.

2020’den çıkarılan dersler 2021’e ışık tutacak. Türk müzisyenlerin öncelikle kayıt altında çalışıp proje ve sorunları için ortak dil oluşturmalarını diliyoruz. Şarkı yazarlığı ve yorumculuktan doğan telif haklarına ek olarak yapım hakkından (dijital dinlenme ve izlenme gelirleri) da paylarına düşeni almaları hayati...

Her yerde Kenan Doğulu

2021’de konserlere, turnelere dair beklentimiz sınırlı. Bu nedenle üretken olmak, fark yaratacak şarkı ve projelere imza atmak bir zorunluluk... 

Haberin Devamı

Kenan Doğulu, beş şarkılık bir albüm hazırlığında. Ayrıca eşi Beren Saat’in ilk albümünün prodüktörlüğünü de üstlenecek. Bade Karakoç’unsa ilk albümünü yapacak. Bu yıl çıkacak Ozan Doğulu, Erdem Kınay, İskender Paydaş albümlerinde de birer şarkısı olacak. Doğulu, Yeni Türkü’nün 40’ıncı yılı için hazırlanan albümde ve Şehrazat saygı projesinde yorumlarıyla yer alacak. Sevgililer Günü haftasında da ‘Boğazımdan Geçmiyor’ adlı şarkısının özel bir videosu yayımlanacak.

İki yıllık konsept albüm

Yalın ve Sıla ise cuma günü ortak teklilerini yayımladılar. Yalın’ın ‘Deliler Okulu’ adlı teklisi sırada... Gripin, Alpay’a saygı albümünde yer alıp tekli ve düetlerle ilerleyecek.

Selami Şahin’in 50’nci yıl ve Ali Tekintüre, Hakkı Yalçın, Çelik ve Şakir Askan’ın saygı albümleriyle de 2021’de buluşacağız. Dilber Ay’ın hayatını anlatan filmin müziklerini içeren albümdeyse ise tüm eserleri başrol oyuncusu Büşra Pekin seslendirecek. ‘Dark İstanbul’ adlı projedeyse Teoman, Anıl Piyancı, Sansar Salvo, Xir, No1  gibi isimler bir arada olacak.

Gaye Su Akyol ortağı olduğu Dunganga Records’la çeşitli müzisyenlere albüm ve prodüktörlük yapacak. Mayıstan itibaren yurtdışı konserlerine devam etmeyi umuyor. Dünyaca ünlü bir müzisyenle işbirliği ve bir televizyon programı da planları arasında. Kendi bağımsız yapım şirketini kuranlardan biri de İskender Paydaş (PayRec). Hayko Cepkin de yeni bir programa başlıyor (Extreme G). 2021’e günler kala Harbiye Açıkhava (Canlı Senfonik) Konser albümünü yayımlayan Mor ve Ötesi’nin bu konseri de yeni yılda TV’de olacak.

Haberin Devamı

maNga, iki yıl sürecek konsept projesine başlıyor. Beş şarkılık, sert ve progresif sound’lu hatta animasyon filmli ‘Holosen’i 2022’de ‘Antroposen’ takip edecek. Yüksek Sadakat yılın ilk aylarında dokuz yeni şarkıdan oluşan beşinci albümünü dinleyicileriyle buluşturacak. Ayrıca ilk albümün 15’inci yılına özel bir sürpriz ve akustik albüm planları da var. 

Koray Candemir albüm hazırlığındaki isimlerden biri. 2020’de 20’nci sanat yılını özel bir albümle kutlayan Hande Yener 2021’de de yeni albüm planlıyor. Zeynep Bastık, Serkan Kaya, Cengiz Kurtoğlu, Hakan Altun, Zara, Kutsi, Ziynet Sali, Funda Arar, Mehmet Erdem, Feridun Düzağaç (senfoni), Ogün Sanlısoy ve en önemlisi İbrahim Tatlıses’in de yeni albümlerini dinlememize az kaldı.

Haberin Devamı

Herkes stüdyoda!

Eserlerine son dokunuşları yapanlar arasındaysa Teoman, Göksel, Berkay, Fatma Turgut, Aydilge, Özgün, Emir Can İğrek  ve Günce var. Demet Akalın maksi teklisini yayımlamaya hazırlanıyor. Cuma günü yeni teklisini yayımlayan İrem Derici’yi Sezen Aksu, Simge, Mustafa Sandal, Ece Seçkin, Tuğba Yurt, Tuğçe Kandemir & Eypio, Gökhan Türkmen & Genco Arı, Nil Karaibrahimgil, Tuna Kiremitçi, Güliz Ayla, Gülay, Ece Mumay, Cem Adrian, Bora Duran, Ersay Üner ve Derya Uluğ izleyecek.

Gelelim rap âlemine... Albüm için stüdyoda olan Ezhel ve Ceza dışında Tahribad-ı İsyan, Zen-G, Grogi albümleri; Tepki, Xir, Allame, Hayki, Burry Soprano, Ozbi, Baneva, Anıl Piyancı, Aga B, Lil Zey teklileri pek yakında...

Haberin Devamı

Kalben düetlerle geliyor

Bu yıl müzikseverleri neler bekliyor

Şarkılarını dinleyeceğimiz diğer isimlerin listesi: Pentagram, Ceyl’an Ertem, Yok Öyle Kararlı Şeyler, Jabbar, Esin İris, Ati ve Aşk Üçgeni, Emir Taha, Bağzıları, Dilhan Şeşen, Deeperise, Ekin Beril, Serin, Sufle, Nilipek, Birkan Nasuhoğlu, Sedef Sebüktekin, Nova Norda, Sezen Cin Özdemir, Yavru, Kana Kana, Yangın ve Asfalt Dünya. Ayrıca Kalben, sürpriz düetlerle geliyor. Survivor 2020’nin şampiyonu Cemal Can ve TikTok fenomeni Cellat da teklilerle şans arayacak. Albüm ve EP yapacaklarsa Ogün Sanlısoy, Umut Kuzey, Batuhan Mutlugil, Madrigal, Canozan, Kendimden Hallice, Batu Akdeniz, Deniz Tekin, Barış Demirel, Melike Şahin, Perdenin Ardındakiler, Yaşlı Amca, Emre Azaklar, Çağrı Sertel, Sarp Maden, Alp Ersönmez, Gülçin Ergül...

Haberin Devamı

Hepsi yeni albüm yapacak

Bu yıl müzikseverleri neler bekliyor

Hem salgın yüzünden ertelenenler hem de bu süreçte üretilen albümler dinleyicisine kavuşacak. Drake, Rihanna, Kanye West, Alicia Keys, Cardi B, Kid Cudi, albümleri öne çıkıyor. Büyük heyecanla beklediklerimse Foo Fighters, Adele, Lykke Li, Sia, Lana Del Rey, Ben Harper, Red Hot Chili Peppers, The Cure, Billie Eilish ve London Grammar...

Rock ve metal albümleri açısından da verimli bir yıl olacak. The Offspring, Alice Cooper, Scorpions, Evanescence, Garbage, Panic! At The Disco, Paramore, Slipknot, Blink 182, Accept, Rob Zombie, Blind Guardian, Exodus albüm yayımlamak üzere...

Ayrıca Natalie Imbruglia, Janet Jackson, Weyes Blood, Bonnie Tyler, Azelia Banks, Busta Rhymes, Travis Scott, Zack de la Rocha, ZAYN, Ringo Starr, Mogwai ve Zara Larrson albümlerine de dikkat!

Yazarın Tüm Yazıları