Köpeklerin bize benzemeyen yönleri

Köpeğin insanlık tarihinde ilk evcilleşen hayvan olması, çok uzun bir geçmişe dayanan birliktelik anlamına gelmektedir.

Haberin Devamı

Yaklaşık 10-15 yıldır birlikte yaşayan bu iki tür dışı canlı birbirlerinden çok farklı alışkanlıklara sahip olsa da bu ilişkide köpek, insanın hayatına entegre olmaya çalışan taraftır. Köpekle olan birlikteliğimizde onu daha iyi tanımak ve anlamak adına bizden farklı olan taraflarını ve bize benzemeyen yönlerini bilmemiz gerekir.

Köpeklerin bize benzemeyen yönleri

*Bir insanın ortalama ömrü 70-80 yıl iken köpeğinki 10-15 yıldır. Birlikteliğin doğal akışında onun erken ayrılan taraf olacağını bilerek hareket etmek gerekir.
*Köpeklerin neredeyse tüm vücutları tüylerle kaplıdır ve sene boyunca tüy dökerler. Bu durumun normal ve fizyolojik olduğunu kabullenmek ve bununla yaşamayı öğrenmek gerekir.
*Köpekler hiç büyümeyen çocuklara benzer. Hayatları boyunca ilgiye ve dirsek temasına ihtiyaç duyarlar. Bu ciddi sorumluluğun köpeğin hayatının sonuna kadar devam edeceğini bilmek önemlidir
*Sürü hayvanı olan köpekler uzun süreli yalnızlık ve ayrılıklardan hiç hoşlanmazlar. Onların ‘biraz yalnız kalmaya ihtiyacım var’ dediklerine çok fazla şahit olmayız.
*Köpekler spor yapmaya bağımlı insanlar gibidirler. Günlük gezinti ve egzersizler hayatlarının rutin ihtiyacıdır. Bu imkânı sağlaması gerekenin de biz olduğumuz net bir gerçektir.

Haberin Devamı

Köpeklerin bize benzemeyen yönleri

*Köpeğin dünyası küçüktür. Biz insanlar gibi yoğun meşguliyetleri olmadığı için yaşadıkları travmaları atlatmaları bizden daha zor olacaktır.
*Onların sevgi ve ilgiye olan ihtiyaçları bizimkinden çok daha yüksektir. Bunlardan çok uzak ve eksik kalan köpekler ağır mutsuzluklar yaşayabilirler.
*Köpek dünyasında kin gütmek, öç almak, yalan ve yapmacık davranmak, kıskançlık gibi kötü insansı özelliklere yer yoktur. Bu özellikler, insandan farklı olan en önemli yanlarıdır.
*Köpekler sevdikleri ve bağlı oldukları insanları görmekten her zaman mutlu olurlar. 10 dakikalık bir ayrılık sonrası buluşma bile çok yüksek seremoni ile karşılanabilir.
*Onlar sadakat kelimesinin anlamının tam karşılığı olan canlılardır. Hayatları boyunca sevdikleri ve bağlı oldukları insanlara sadık kalarak yaşarlar.

Haberin Devamı

Köpeklerin bize benzemeyen yönleri
Köpeklerin bize benzemeyen yönleri

Yazarın Tüm Yazıları