En inatçı köpek ırkları

Dünya üzerinde en çok çeşitliliğe sahip türler arasında ön sırada köpekler yer alır. Günümüzde insan eliyle yapay seçilim uygulanarak beş yüze yakın köpek ırkı kayıt altına alınmış olup onlarca da alt varyeteler ve lokal ırklar oluşturulmuştur.

Haberin Devamı

Enteresan olan bu ırkların birbirinden farklı fiziksel ve karakteristik özelliklerinin olmasıdır. Genellemede bazı köpek ırkları vardır ki bunlar başının dikine gitmeyi seven, itaat etmekten pek hoşlanmayan ve inatçı karaktere sahip olanlardır.

En inatçı köpek ırkları

Özellikle birlikte yaşayacağı patili dostundan yüksek seviye itaat ve eğitim beklentisi olanların seçmemesi gerekli olan bu ırklara şöyle bir göz atalım:

En inatçı köpek ırkları

*İNGİLİZ BULLDOG: Çok eski zamanlarda sığır çobanlığı yapan insanların kendilerine yardımcı olması hedefli ürettikleri isminden de anlaşılacağı gibi İngiltere kökenli bir ırktır. O dönemlerde asi boğa ve sığırların güdülmesi ve yönlendirilmesinde göstermiş oldukları korkusuzluk ve inatçılık günümüzde pet olarak beslenen İngiliz bulldoglar’da da hala devam etmektedir.

Haberin Devamı

En inatçı köpek ırkları

*SİBERİAN HUSKY: Kökeni Sibirya olan bu köpekler zorlu soğuk ve karlı hava şartlarında kızak çekerek insan ve yük taşımada kullanılmışlardır. Hedefe ulaşma konusundaki inatçılık ve dirençleri sebebiyle itaat algısı gibi kısıtlayıcı kurgulardan hoşlanmazlar. Başlarına buyruk olmayı tercih ederler.

En inatçı köpek ırkları

*BEAGLE: Koku alma duyusu çok kuvvetli ve yüksek olan bu ırk Birleşik Krallık’ta sürek avlarında kullanılmak hedefli tasarlanmıştır. Avın izinin kokusunu aldıklarında onları durdurmak hiç kolay değildir. Özgürlüğüne düşkün itaat konusunda inatçı köpeklerdir.

*AKİTA İNU: Orijini Japonya olan bu ırkın oldukça eski bir geçmişi vardır. Yeri geldiğinde sert bir karaktere sahip olabilen bu ırk da inatçı ve dik başlıdır. Yapmak istemedikleri şeyler konusunda iş birliğini tercih etmezler.

Haberin Devamı

En inatçı köpek ırkları

*BASSET HOUNT: Geçmişte tavşan avlarında kullanılmak üzere yetiştirilmiş bu köpeğin çok iyi koku alabilen bir burnu vardır. Enteresan fiziksel özelliklere sahip olan bu sevimli köpek istemediği şeylerin yaptırılması konusunda itiraz etmeyi tercih eder. İtaat ile ilgili manipülasyonlardan pek hoşlanmaz.

En inatçı köpek ırkları

*SHAR-PEİ: Çin kökenli bu köpek geçmişte dövüş amaçlı kullanılan köpeklerin melezlenmesiyle yaratılmış bir ırktır. Strese direnci düşük olan bu köpek öfkelenmeye ve asi davranışlara yatkındır. İnsanla olan ilişkisinde inatçı davranmayı tercih eder.

En inatçı köpek ırkları

*CHOW-CHOW: Yine Çin kökenli köpek ırklarından biri olan Chow-Chow’lar dik başlı oluşlarıyla tanınırlar. Fiziksel olarak oldukça güçlü olan bu köpekler istemedikleri takdirde hiçbir şey yapmayacak kadar dirençli olabilmektedirler. İnatçılıklarıyla köpek ırkları içerisinde haklı bir şöhrete sahiptir.

Yazarın Tüm Yazıları