Daha sağlıklı ve parlak tüyler için

Birkaç köpek ırkı haricinde tüm köpeklerin vücutları tüylerle kaplıdır. Kimi köpekte uzun kimi köpekte kısa yapıda olan tüyler, onu soğuk ve sıcak havanın olumsuz etkilerinden korur.

Haberin Devamı

Köpeğin kürkünün sağlığını yitirmesi, onun defans mekanizmasının bozulmasına neden olur. Peki dostumuz için çok önemli olan tüy sağlığını daha iyi hale getirebilmek için neler yapabiliriz,

Daha sağlıklı ve parlak tüyler için

Taramak: Köpeğin tüy yapısına uygun doğru taraklarla düzenli olarak tımarlanması, deri ve tüy sağlığını sağlamak açısından en önemli unsurdur. Tarama sayesinde derideki kan akışı aktive olarak tüylerin daha iyi beslenmesi söz konusu olacaktır. Ayrıca canlılığını kaybetmiş tüyler de uzaklaştırılmış olacaktır.

Daha sağlıklı ve parlak tüyler için

Haberin Devamı

Beslenme: Kaliteli ve nitelikli gıdalarla besleme tüy sağlığı için çok önemlidir. Köpeğin diyetinin yaşına ırkına ve tüy yapısına göre planlanması gerekir.

Takviye edici gıdalar: Daha sağlıklı ve parlak bir kürk için zaman zaman köpeğinize Omega 3, Omega 6 ve biotince zengin olan gıda takviyelerini kullanmanız fayda sağlayacaktır.

Daha sağlıklı ve parlak tüyler için

Temizlik: Köpeğin tüy sağlığı için sık aralıklarla olmamak kaydıyla yıkanması gerekebilir. Yıkamada kullanılan şampuanların organik bileşenlerden seçilmesi kimyasallara maruz kalmaması açısından önemlidir.

Stresten uzak tutma: Vücudun en büyük organı deridir. Köpeğinizin strese maruz kalması durumunda ilk tepkiyi deri ve üstündeki tüyler verir. Onu stresten uzak tutmak hedefli düzenli olarak gezdirmek, ilgilenmek ve pozitif ilişki kurmak tüy sağlığını olumlu etkileyecektir.

Daha sağlıklı ve parlak tüyler için

Tıraş: Makine vasıtasıyla yapılacak olan kısa kesim tıraşlardan zorunda kalmadıkça uzak durmak dostunuzun kürkünün sağlığı açısından önemlidir. Makine ile yapılan tıraşlar onun tüy yapısını bozup zarar verebilir ve köpeği dış etkilere açık hale getirebilir.

Yazarın Tüm Yazıları