Cilt lekeleriyle savaşan tedaviler

Yaz aylarında güneşin tadını çıkarmak oldukça keyifli olsa da cildimizde belirginleştirdiği cilt lekeleri, özellikle bu mevsimde moralimizi bozabiliyor. Güneş koruyucu kremleri yeterli miktarda sürmemek ve sık sık yenilememek, cildimizde çillerin ve lekelerin de artmasına neden olabiliyor. Ancak iyi haber şu ki, bu sorundan kurtulmanın da yolları var.

Haberin Devamı

Cilt lekeleriyle savaşan tedaviler

Yaz aylarından sonra yüzümüzde çıkan veya daha da belirgin hale gelen cilt lekeleri ile çiller, bu günlerde kadınların olduğu kadar erkeklerin de canını sıkan cilt sağlığı sorundan biri. Sanırım hemen hemen herkes, hayatının bir döneminde güneşin cilt lekelerini belirginleştirici ve artırıcı etkisiyle karşılaşıyor. Özellikle sonbahar aylarıyla birlikte lekeler, kendini iyice göstermeye başlıyor. Bu nedenle bu günlerde sizin de etrafınızda leke tedavilerini araştıran veya tedavi randevusu alan arkadaşlarınız vardır. Belki de şu anda siz de bu sorundan nasıl kurtulacağınızı araştırıyorsunuzdur. Eğer sizin de çiller ve güneşten kaynaklı cilt lekeleriyle başınız dertteyse, o zaman endişelenmeyin. Çünkü günümüzde modern teknikler yardımıyla bu sorundan kurtulmak mümkün.

Haberin Devamı

SUÇLU SADECE GÜNEŞ DEĞİL!

Cilt lekeleriyle savaşan tedaviler

Cilt lekeleri elbette ki sadece güneşin zararlı ışınlarının etkisiyle oluşmuyor. Bunun yanı sıra genetik yatkınlık, cildin yaşlanması, hamilelik, doğum kontrol hapı kullanımı, lazer ve peeling gibi yöntemlerdeki hatalı uygulamalar, ciltte leke oluşumuna yol açabiliyor. Cildinize uygun olmayan ve içeriğinde kimyasal bulunan kremlerin bilinçsiz bir şekilde cilde sürülmesi de lekeleri tetikleyebiliyor.

LEKE TEDAVİLERİ NE ZAMAN YAPTIRILMALIDIR?

Cilt lekeleriyle savaşan tedaviler

SONBAHAR aylarıyla birlikte lekelerle mücadele etmenin yavaş yavaş zamanı geliyor diyebiliriz. Leke tedavilerine başlamak için güneşin etkisinin azalmasını beklemek en doğrusudur. Çünkü yapılan uygulamalarla cildiniz hassaslaşır ve güneşe karşı çok daha korunmasız olur. Bu nedenle güneşin etkisini kaybettiği sonbahar aylarının sonu ve kış ayları bu tedaviler için en uygun zamandır. Küçük bir tüyo, doktorunuz tarafından size uygun yapılan tedavilerle cilt lekelerinizden kurtulabileceğiniz gibi bonus olarak aynı tedavi protokolüyle ince kırışıklıklarınızı da yok edebilirsiniz.

Haberin Devamı

YANLIŞ İŞLEMLER BÜYÜK SORUNLARA YOL AÇAR

Cilt lekeleri, toplumda sık karşılaşılan bir sağlık sorunudur. Bu nedenle tedavilerin mutlaka uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilmesi gerekir. Cilt lekelerinizden kurtulmak için kesinlikle merdiven altı olarak tabir ettiğimiz yerlerde işlem yaptırmaya kalkmayın. Çünkü ehil kişiler tarafından yapılmayan uygulamalar, daha sonrasında ciltte daha büyük sorunlara yol açabilir. Bu nedenle güvenilir merkezlerde leke tedavilerinizi yaptırmanız en sağlıklı çözüm olacaktır.

LEKE TEDAVİLERİNDE KULLANILAN UYGULAMALAR

Cilt lekeleriyle savaşan tedaviler


Günümüzde artık çağdaş yöntemlerle leke tedavilerinde çok daha başaralı sonuçlar alınabiliyor. Mesela sıvı nitrojenin sprey olarak cilde uygulanması ve dokuyu dondurarak tahrip etme esasına dayanarak yapılan Kriyoterapi, cilt lekelerinin tedavisinde en sık kullanılan yöntemlerden biri olan lazer tedavisi, cildin üst katmanının soyulmasını sağlayan kimyasal peeling, bu yöntemlerden sadece bir kaçı.

Haberin Devamı

CİLDİ İÇTEN BESLEYEN YÖNTEM

Cilt lekeleriyle savaşan tedaviler

Benim en sevdiğim yöntemler arasında yer alan mezoterapi de leke tedavilerinde yıllardır güvenli bir şekilde uygulanabiliyor. Mezoterapi yönteminde cildin ihtiyacı olan vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve aminoasitler, kokteyl şeklinde hazırlanarak, iğne tekniği ile cildin orta tabakasına enjekte ediliyor. Böylece cildiniz içten beslenirken, lekeli bölgede de hücre yenilenmesi sağlanabiliyor. Diğer favori yöntemin ise PRP (Trombositten Zengin Plazm). Bu uygulama, temel anlamda kişinin kendi kanının alınarak, trombositi ayrıştırıldıktan sonra aynı kişiye enjeksiyon yoluyla geri verilmesi olarak tanımlanabilir. Her mevsim uygulanabiliyor olması da cilt lekeleriyle mücadele önemli bir avantaj sağlar. PRP uygulamasından sonra lekelerde iyileşme ve cilt yenilenmesi sağlanabilmektedir.

Haberin Devamı

CİLT LEKELERİNDEN KORUNMANIN ALTIN KURALLARI

Cilt lekeleriyle savaşan tedaviler

Her ne kadar günümüzde cilt lekelerinin tedavisi mümkün olsa da cildimize zarar veren bu durumdan korunmanın yollarını bilmemiz oldukça önemli. Çünkü leke oluşturan faktörleri hayatınızdan çıkardığınız an da her daim sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. İşte cilt lekelerinden korunmanın altın kuralları…
* Solaryumdan uzak durun. Çünkü solaryum, hem leke oluşumunu artıyor hem de cilt yaşlanmasını hızlandırıyor. Ayrıca birçok bilimsel yayın, solaryumun cilt kanserine yakalanma riskini artırdığını da gözler önüne serdi.
* Güneş koruma kremlerinizi yaz kış demeden her zaman kullanın. Çünkü bulutlu günlerde dahi güneşin zararlı ışınları cildinizi etkileyebiliyor. Unutmayın, cildimizin en büyük düşmanı güneştir.
* Makyaj ürünlerinizin de leke oluşumunda etkisi olduğunu unutmayın. Özellikle pudra ve fondöten gibi ürünlerin kaliteli olmasına özen gösterin. Makyaj ürünlerinizin leke oluşumuna neden olabilecek maddeleri içermediğinden emin olun.
* Cildinizi vitaminlerle besleyin. Özellikle C, A ve E vitaminleri tam bir cilt dostudur. Kendinize bu vitaminlerden zengin bir beslenme listesi oluşturun.
* Koenzim Q10, doğal olarak vücutta bulunan ve yaşla birlikte azalan bir enzim olmasının yanı sıra güçlü bir antioksidandır. Koenzim Q10 desteğini dönemsel olarak kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Cilt lekeleriyle savaşan tedaviler

Cilt lekeleriyle savaşan tedaviler

Yazarın Tüm Yazıları