Cildinize sihirli dokunuş: Glutatyon

Her daim bakımlı görünmek ve yaşlanma belirtilerini azaltmak için profesyonel cilt bakımları, maskeler, peelingler gibi cilt yenileyici işlemler yaptırıyoruz.

Haberin Devamı

Evet, bu uygulamalarla cildimiz olduğundan daha genç görünebiliyor. Ancak unutmamamız gereken çok önemli bir konu var. O da cildimizi içeriden beslemek ve ihtiyacı olanları ona verebilmek. Bunu yapabilmenin en iyi yollarından birisinin de glutatyon takviyesi almak olduğunu söyleyebilirim. Çünkü vücudunuzdaki glutatyon seviyesi arttığında emin olun, siz de cildinize sihirli bir şeyin dokunduğunu hissedeceksiniz.

Cildinize sihirli  dokunuş: Glutatyon

ZAMANLA AZALIYOR

Pandemi sürecinde adını sıkça duyduğunuz ve özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle popüler hale gelen glutatyon, cilt sağlığımız için de oldukça önemli bir antioksidan. Glutatyonu vücudumuz doğal olarak üretebiliyor. Ancak yaşlanma, sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam ve sigara kullanımı gibi birçok nedenden ötürü glutatyon, zamanla vücudumuzda azalmaya başlıyor. Bu durum da cildimiz başta olmak üzere vücut sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Ben aslında glutatyonu antioksidanların patronu olarak görüyorum. Çünkü glutatyon takviyesinin cildin kalitesini desteklediği, yaşlılığa bağlı cilt problemleri ile lekeleri azalttığı biliniyor. Hatta geçtiğimiz yıllarda Japonya’da yapılan bir bilimsel çalışmayla ağız yoluyla glutatyon desteği alan kadınlarda cilt yaşlanmasının yavaşladığı da gözlendi.

Haberin Devamı

Cildinize sihirli  dokunuş: Glutatyon

YAŞLANMAYI GECİKTİRİYOR CİLT HASARINI ENGELLİYOR

Hiç kuşku yok ki, vücudu temizleyen ve hastalıklardan koruyan glutatyon, tam bir mucize cildimiz içinde vazgeçilmez olduğu şüphesiz. Cilt kuruluğu, ince çizgi ve kırışıklıkları önlemeye yardımcı olmanın dışında glutatyon, kolajen üretimini tetikleyerek, cilt sıkılığı ve elastikiyetini artırmaya da destek oluyor. Glutatyonun vücudumuzdaki toksik maddelerden arınmamıza yardımcı olma özelliği sayesinde doku hasarları azalıyor ve yaşlanma süreci yavaşlıyor. Vücutta oluşan detoks etkisi ile beraber ciltte de arınma meydana gelerek, cildiniz daha genç, pürüzsüz ve parlak bir görünüme kavuşuyor. Günümüzde ise glutatyon eksikliğini en iyi tamamlamanın yolu, damardan glutatyon tedavisi almaktan geçiyor. Çünkü ağız yoluyla alınan takviyeler, maalesef ki eksikliği gidermekte pek de yeterli olmuyor. Ben, glutatyon tedavisini genellikle C vitamini ile birlikte almaya özen gösteriyorum. Bu muhteşem ikili birlikte alındığında, cilt tonunuz dengeleniyor, cilt lekelerinde azalma gözleniyor, akne ve sivilce oluşumu da önlenebiliyor. Ayrıca şunu belirtmeden de geçemeyeceğim; glutatyon tedavisinden sonra gözle görülür bir şekilde cilt kalitenizin iyileştiğini gözlemleyebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Cildinize sihirli  dokunuş: Glutatyon

UZUN YILLAR GENÇ GÖRÜNMEK MÜMKÜN

Her daim bakımlı olmak ve cilt sağlığımızı korumak için cildimizin hem dıştan hem de içten beslemek durumunda olduğumuzu asla unutmamamız gerekiyor. Her ikisi birlikte düzenli bir şekilde uygulandığı taktirde daha uzun yıllar olduğunuzdan genç görünmeniz mümkün olabiliyor. Bilindiği üzere cildin kalitesini düşüren en önemli etkenlerden biri de güneşin zararlı ışınlarının neden olduğu cilt lekeleri. İşte bu noktada yine devreye glutatyon giriyor. Çünkü glutatyonun leke mekanizmasını önleyen özelliği de bulunuyor. Vücudunuzdaki glutatyon seviyesini artırdığınız zaman cildinizdeki koyu renk lekelerde ve yaşlılık lekelerinde azalma gözleniyor.

Haberin Devamı

Cildinize sihirli  dokunuş: Glutatyon

İÇERİĞİNDE GLUTATYON BULUNAN GIDALAR

Yaş alma, sağlıksız beslenme, sigara ve alkol kullanımı gibi nedenlere bağlı olarak vücudunuzdaki glutatyon seviyesi azalmaya başlıyor ve mutlaka takviye edilmesi gerekiyor. Glutatyonu artırmak için elbette ki beslenmemiz önemli ve bu antioksidanı içeriğinde bulunduran besinler mevcut. Ancak biraz önce de belirttiğim gibi glutatyon artışı için en etkili yöntem, damar yoluyla alınması. Hatta ağız yoluyla alınan takviyelerde maalesef yeterli olmuyor. Ama günlük beslenme listenize glutatyon içeren besinleri eklemeniz hem cilt sağlığınız hem de bağışıklık sisteminizin güçlenmesi anlamında mutlaka fayda sağlayacaktır. İşte size içeriğinde glutatyon bulunan bazı besinlerin mini listesi...
-Ispanak
-Bamya
-Karnabahar
-Avokado
-Havuç
-Turunçgiller
-Kabak
-Muz
-Ceviz
-Elma

Haberin Devamı

GLUTATYON ÜRETİMİNİ TETİKLEYEN GIDALAR

İçeriğinde glutatyon bulunan besinlerin yanı sıra glutatyon üretimini tetikleyen gıdaları da tüketmeniz size oldukça yarar sağlayacaktır. Ben, bu besinler arasında en çok şunları seviyorum;

-Soğan
-Sarımsak
-Lahana
-Maydanoz
-Pancar
-Zerdeçal

HAFTANIN ÖNERİSİ

Çok güçlü antioksidan özelliği taşıyan yeşil çay, cildin yenilenmesini hızlandırdığı gibi kırışıklıkların önlenmesine de destek sağlayan bitkilerden biridir. Yeşil çay özlerini topikal olarak cilde uyguladığınız zaman hem UV ışınına maruz kalmış deride glutatyon geri dönüşüm enzimlerinin seviyelerini korumaya yardımcı olmuş olursunuz hem de cilt koruyucu antioksidan enzimlerinin tükenmesini azaltabilirsiniz. Hala yeşil çay içmiyorsanız, belki bu küçük bilgi, size her gün bir bardak yeşil çay tükettirebilir.

Yazarın Tüm Yazıları