Cildiniz yaza hazır mı

Deniz, kum ve güneş üçlemesi anlamına gelen yaz ayları, elbette ki ruhumuza çok iyi gelir. Ancak cildimize olan etkileri için aynı şeyleri söylemek pek de mümkün değil.

Haberin Devamı

Cildimiz, soğuk kış günlerinden ve baharın yıpratıcı güneşinden yorgun bir şekilde çıkar. Yaz mevsiminde ise zararlı güneş ışınları, tuzlu deniz suyu ile klorlu havuz suyu, cildimizin kurumasına, leke oluşumuna ve kırışıklıkların artmasına yol açar. Bu nedenle yaz mevsimine uyum sağlayan cilt bakım uygulamalarına geçerek, cildinizi bu yıpratıcı etkenlere karşı korumanız gerekir. Cildimiz, her mevsimden etkilenir. Bazı mevsimlerde daha az bakıma ihtiyaç duyarken, bazı mevsimlerde çok daha özenli bakımlara ve korumaya ihtiyaç duyar. Yaz mevsimi de bunlardan biridir. Bu nedenle ilkbahar aylarında uyguladığınız cilt bakım ritüellerini değiştirme ve yaza uyum sağlayan bakımlara geçme vaktiniz geldi. Çünkü artık güneşin zararlı ışınları, havuz ve deniz suyunun olumsuz etkileri, nem artışı gibi faktörler, cildinizi yıpratmak ve yaşlanma hızını artırmak için gün sayıyor. Peki, yaz mevsiminde oluşabilecek cilt problemlerinin önüne geçmek için neler yapılmalı? Hadi gelin bugün hep birlikte sorunsuz bir yaz dönemi için cilt bakımımızı masaya yatıralım.

Haberin Devamı

Cildiniz yaza hazır mı

CİLDİNİZİ İÇTEN NEMLENDİRİN

Yazın sürekli suyla temas eden cildimiz, çok daha fazla kurumaya meyilli olur. Bu nedenle de nem ve bakım ihtiyacı artar. Yaz aylarına girmeden önce cilt tipinize uygun nemlendiriciler kullanmaya başlamanız gerekir. Yaz aylarında gözenekleri tıkayacak yağlı ürünler yerine mutlaka su bazlı nemlendiricileri tercih edin. Ancak kullandığınız nemlendiriciler cildin alt tabakasına kadar ulaşamayacaktır. Bu nedenle enjeksiyon yoluyla derinin alt tabakasına ulaşabilecek ve cildinizin ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri verebilecek uygulamalar yaptırabilirsiniz. Yeterli nem, sağlıklı cilt tonu ve pürüzsüz bir görünüm için bu uygulamalar oldukça önemlidir. Benim en sevdiğim uygulamalardan birisi yüz mezoterapisidir. Bu işlem güzelliğinize güzellik katmanın yanı sıra cildinizi nemlendirir, canlandırır ve yaşlanma belirtilerinin azalmasına destek olur.

Haberin Devamı

CİLT TEMİZLİĞİNİ İHMAL ETMEYİN

Cildiniz yaza hazır mı

Doğru bir cilt bakımı yapabilmek için cilt temizliğinize özen göstermeniz oldukça önemli. Sıcak havalarda daha çok terleriz ve bu durum cildimizin yağlanma eğilimini arttırır. Bu nedenle sabah ve akşamları mutlaka cildinizi temizleyerek, toz, ter ve kirlerden arındırın. Tüm bakım ürünlerinin sadece temiz bir cilde uygulandığını ise asla unutmayın. Ayrıca cilt tipinize uygun ürünleri kullanmaya da özen gösterin.

 GÖZ ÇEVRENİZİ KORUMAYI UNUTMAYIN

Cildiniz yaza hazır mı

Yüzümüzün en hassas bölgesini oluşturan göz çevresi, yıpranmaya oldukça yatkındır. Yaşlanma, kırışıklık ve göz altı morlukları belirtilerini kolaylıkla belli eder. Bu nedenle göz çevresini özellikle güneşin zararlı ışınlarından korumalı ve nemlendirici kullanarak, bakım yapmayı ihmal etmemelisiniz. Yaz aylarında güneş ışınlarının etkilerini azaltan güneş gözlükleri kullanmanız oldukça faydalı olacaktır.  

Haberin Devamı

GÜNEŞ, CİLDİMİZİN  EN BÜYÜK DÜŞMANI

‘Yaz aylarında cildimizin en büyük düşmanı nedir?’ diye sorarsanız, size kesinlikle güneş diyebilirim. Güneşin zararlı ışınları, ozon tabakasının delinmesiyle birlikte artık çok daha tehlikeli bir şekilde bizleri etkiliyor. Bu nedenle yaz boyunca cilt tipinize uygun bir güneş koruma kremini çantanızdan asla eksik etmemeniz çok ama çok önemli. Güneş korumanızı iki saatte bir yenilemeyi de unutmayın. Ayrıca güneş yanıklarının ve lekelerinin keyfinizi kaçırmasını istemiyorsanız, güneş banyonuzu 07.00 ile 10.00 arası veya 16.00’dan sonra yapmanızı öneririm. Yazın güneş koruma kremi sürmeden güneşe maruz kaldığınız her anın, sizi cilt kanseri yapabilecek ve kırışıklıklarınızı arttıracak bir tehdide yaklaştırdığını asla unutmayın.

Haberin Devamı

CİLDİNİZİ SAĞLIKLI  BESLENEREK KORUYUN

Cildiniz yaza hazır mı

Sağlıklı beslenmenin sağlıklı bir cilt anlamına geldiğini unutmayın. Vitamin ve antioksidan zengini mevsim meyvelerini beslenme listenizden eksik etmeyin. Özellikle kırmızı ve mor renkli meyveleri tercih edin. Benim favorim ise çilektir. Her gün bir avuç çilek tüketebilirsiniz. Her gün bir kâse az haşlanmış brokoli yiyerek de cildinize bol miktarda A ve C vitamini sağlayabilirsiniz. Yeşil yapraklı sebzeleri de unutmayın. Ayrıca bol bol su içmeyi de ihmal etmeyin. Çünkü su tüm vücut sistemlerimizin sağlıklı bir şekilde çalışması ve vücudumuzdan toksinleri atabilmemiz için hayati bir önemi sahip olan besin ögemizdir. Bu nedenle cildimizi içeriden beslemek için günde 2.5 veya 3 litre su içmeye özen gösterin.

Yazarın Tüm Yazıları