C vitamini serumu gerçekten işe yarıyor mu?

Yaşlanmayı geciktirici etkilerinin yanı sıra cildimize parlaklık ve tazelik katan C vitamini serumu, son yıllarda oldukça popüler ürünler arasında yer alıyor. Bu özelliklerinin dışında leke oluşumunu azaltma etkisinin de olması, bu ürünleri cilt bakım rutinlerinin vazgeçilmez bir oyuncusu haline getirdi. Ancak C vitamini serumundan fayda sağlayabilmeniz için dikkat etmeniz gereken bazı önemli detaylar var.

Haberin Devamı

C vitamini serumu gerçekten işe yarıyor mu

En güçlü antioksidanlardan biri olan C vitamini, vücut sağlığımız için vazgeçilmez bileşenlerden biri. Vücut tarafından doğal olarak üretilmediği için de bu vitamini dışarından almak durumunda kalıyoruz. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmede önemli bir rol oynayan C vitamininin cildimiz için de önemli katkıları olduğu kesin. Peki, son yıllarda adını sıkça duyduğumuz C vitamini serumları ne işe yarıyor? Hangi cilt tiplerine uygun ürünler? Gelin, bugün hep birlikte cildimiz için oldukça faydalı olan bu serumu nasıl kullanmanız gerektiğine bir göz atalım. Çünkü C vitamini serumu, asidik bir yapıya sahiptir ve ancak doğru uygulandığı zaman size marifetlerini gösterir. Aksi takdirde istenmeyen sonuçlarla karşılaşma olasılığınız yüksektir.

Haberin Devamı

C VİTAMİNİ SERUMU NE İŞE YARAR?

C vitamini serumu, cildin kolajen üretimini desteklemeye yardımcı olan güçlü bir antioksidandır. Cildin elastikiyetini ve dayanıklılığını artırarak, cilt yaşlanmasına karşı koruyucu bir etki yaratır. Ayrıca ciltteki koyu lekelerin görünümünü azaltmaya yardımcı olan ürünlerin de başında gelir. Ancak C vitamini serumu, tek başına lekeleri geçirmez. Başka ve doğru ürünlerle birlikte kombine edildiği zaman lekelere karşı koruma sağlar. C vitamini serumu için aslında geleceğe yönelik yapılan bir anti aging bakımı da diyebiliriz. Uzman kontrolünde düzenli bir şekilde kullanıldıkları zaman ise cildimize ayrıca şu faydaları da sağlarlar:

-Cildin üst katmanlarına nüfuz ederek, cildi derinlemesine besler.

-Çevresel faktörlerin yüzümüze verdiği zararları onarmaya yardımcı olur. Bir nevi koruma kalkanı oluşturur.

-Düzenli kullanıldığında kolajen üretimini destekleyerek, cildin elastikiyetinin ve dayanıklılığının artmasını sağlar.

-Kırışıklık oluşumunu yavaşlatmaya ve cildin nem dengesinin korumasına yardımcı olur.

-Cildinize tazelik, canlılık ve parlaklık katar.

-Leke tedavilerinde kullanılan diğer etkili ürünlerle birlikte uygulandığında da cilt lekelerinin giderilmesinde etkili olur.

Haberin Devamı

C vitamini serumu gerçekten işe yarıyor mu

C VİTAMİNİ SERUMU ÇEŞİTLERİ

C vitamini serumlarının aktif formları ve inaktif formları vardır. Aktif formları, L-Askorbik Asit içerir ve direkt olarak derinden emilir. İnaktif formları ise bakım kremleri gibi ürünlerde kullanılır. Bu serumlar, yüzde 5, 10, 15 ve 20 gibi farklı konsantrasyonlara sahiptir. Serum formatında kullanıyorsanız, yüzde 20’nin üstündeki konsantrasyonlara çıkmamanızı öneririm. Serumu ilk kez kullanacaksanız da yüzde 5 ile başlamanız sağlıklı bir seçim olacaktır. Kullanım sonrası cildinizde herhangi bir yan etki oluşmaz ise daha sonraki aylarda yüzde 10 ve yüzde 15 konsantrasyon kullanmayı deneyebilirsiniz.

DOĞRU ÜRÜN DOĞRU KULLANIM

Haberin Devamı

C vitamini serumları ancak doğru kullanıldıkları zaman işe yarayan ürünlerdir. Düzenli bir şekilde bakım rutininizde yer alması gerekir. Ayrıca C vitamini serumları asidik bir içeriğe sahiptir. Bu nedenle dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Özellikle çok hassas bir cilde sahipseniz, aktif sivilceleriniz varsa ya da Rozasea gibi herhangi bir cilt hastalığınız bulunuyorsa bu serumları kullanmamanız gerekir. Serumlarınızı saklama koşullarınız da oldukça önemlidir. Çünkü C vitamini, çok kolay oksitlenir. Bu nedenle serumunuzu nemsiz, serin ve karanlık bir yerde muhafaza etmeye özen gösterin. Eğer muhafaza ettiğiniz yer çok sıcak ise buzdolabında da saklayabilirsiniz. C vitamini serumunuzun kapağını açtıktan sonra hızlıca ve sıkıca kapağını hemen kapatın. Çünkü ne kadar çok hava alırsa oksitlenmesi de artıyor. Bunun dışında bu ürünlerin kullanım süresi oldukça kısadır. Bu nedenle ürünün son kullanma tarihi talimatına mutlaka uyulmalıdır.

Haberin Devamı

C vitamini serumu gerçekten işe yarıyor mu

GECE Mİ SABAH MI KULLANILMALI?

C vitamini serumlarının gece mi yoksa sabah mı kullanılması gerektiğine dair bilgi de en çok araştırılan konulardan biri. Serumlarınızı her iki zamanda da kullanabilirsiniz. Ancak güneşin etkisini artırdığı bu günlerde ve özellikle yaz aylarında sabah kullanılmasını pek önermiyorum. Çünkü C vitamini serumları asidik bir içeriğe sahiptir. Güneş kremi kullanmayı ihmal eder ya da 2 saatte bir kreminizi yenilemezseniz, cildinizde lekelenmeye yol açabilirsiniz. Bu nedenle güneşin etkili olduğu dönemlerde serumun akşam bakım rutininde kullanılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Şunu da hatırlatmak isterim ki, cildinizi güneşin zararlı etkilerine karşı korumak için zaten gün içerisinde her daim güneş koruma kremi kullanılması şart. Ancak serum sürdüğünüz zaman cildiniz güneşe karşı daha savunmasız kalabilir. Bu nedenle disiplinli bir şekilde güneş kremi kullanabiliyorsanız, C vitamini serumunuzu sabah rutininize almayı düşünmelisiniz.

Haberin Devamı

C VİTAMİNİ SERUMU CİLDE NASIL UYGULANIR?

C vitamini serumu, temiz bir cilde uygulanmalıdır. Cildinizi temizleme jeliyle yıkadıktan sonra alkolsüz bir tonik ile temizlemenizi öneririm. Çünkü tonik kullanımı, cildinizin ürünleri daha iyi emmesine destek olur. Daha sonra serumunuzu elinize damlatın ve göz çevrenizden uzak bir şekilde yüzünüze masaj hareketleriyle iyice yedirin. Nemlendiricinizi de serum cildinizde iyice kuruduktan sonra sürebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları