Baharın neşesini evinize getirin

Bahar aylarının enerjisini, neşesini ve mutluluğunu evlerinize de taşımaya ne dersiniz? Soğuk kış günlerinin kasvetini yaşam alanlarınızdan atmak ve doğanın en canlı renkleriyle evlerinizin enerjisini ilkbaharla birleştirmek, emin olun size de iyi gelecek.

Haberin Devamı

Peki, bahar neşesini evimizin her alanında yaşayabilmek için neler yapmalıyız? Gelin, bugün renklerin, desenlerin ve dokuların gücünden faydalanarak, evlerimize yapacağımız küçük dokunuşlarla baharın muhteşem canlılığını birlikte getirelim.

Baharın neşesini evinize getirin

RENKLERİN ENERJİSİNDEN YARARLANIN

Doğanın yeniden uyandığı ve yaşamla dolduğu bu günlerde yapmanız gereken en önemli adımlardan biri, kışın kullandığınız koyu renkli, örgü battaniyeler ile örtü ve nevresim takımlarını dolaplarınıza kaldırmak olmalıdır. İkinci adım ise; sarı, açık mavi, turuncu, beyaz, yeşil gibi bahar aylarının olmazsa olmazları arasında yer alan bu renkleri, yaşam alanlarınızda kullanmaktır. Mesela yatak odalarından yaprak ve çiçek desenli veya açık tonlarda nevresim takımlarını tercih edebilirsiniz. Koltuklarınızda ise özellikle keten dokulu kırlentler veya rengârenk yastıklar, ilkbaharın neşesini evinize getirebilir. Eğer, siyah renk bir koltuk takımınız varsa, üzerine koyacağınız sarı tonlardaki şık yastıklar veya koltuk örtüleri, odanın enerjisini yükseltmenize yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

Baharın neşesini evinize getirin

GÜNEŞ IŞIĞINI EVİNİZE DAVET EDİN

Kış aylarında soğuğu kesen kalın yapılı perdelerden kurtulup, açık renkli tül perdelerle güneş ışığını evinizin her alanına davet etmek de önemli bir adımdır. Pastel tonlarda tül perdeler kullanmak evinizin enerjisini oldukça yükseltecektir. Ayrıca gün ışığından daha fazla yararlanabilmek için aynaları da kullanabilirsiniz. Aynalar, gün ışığını yansıtarak, iç mekânlara hem ferahlık kazandırır hem de daha aydınlık görünmesine yardımcı olur. Baharla birlikte eşyalarınızın yerini değiştirerek, pencereleri daha iyi görebilecek bir şekilde konumlandırmanızda, güneş ışığından daha çok yararlanmanızı sağlayacaktır.

Baharın neşesini evinize getirin

Haberin Devamı

ZEMİNLERİNİZİ TAZELEMENİN TAM ZAMANI

Ev dekorasyonunun önemli bir parçası olan zeminlerinizi değiştirmek ve daha farklı bir görünüm elde etmek istiyorsanız, bu işi şimdi yapmanızı öneriyorum. Çünkü halı ve kilimler, mevsimlere göre değişkenlik gösterir. Kışın kullandığınız kalın ve ağır halıları kaldırıp, onların yerine ilkbaharın ruhunu yansıtan, canlı renklerle süslenmiş ince dokumalı halılar ile bambu ya da hasır kilimleri kullanabilirsiniz. Eğer zeminlerinizin eskidiğini veya yıprandığını düşünüyorsanız da baharın yenileyici gücünü devreye sokarak, farklı desen ve renklerdeki parkelerle yaşam alanınızda dört mevsim şıklığı yakalayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Baharın neşesini evinize getirin

EVİNİZDE CANLI BİTKİLERE YER AÇIN

İlkbaharla birlikte rengarenk açan çiçekler, mutluluk saçan ortamlar yaratmakta bizlere mükemmel fikirler sunar. Bu nedenle evinizde canlı çiçeklere yer açmanın tam zamanı olduğunu söylemek isterim. Özellikle şehir hayatında doğal yaşamdan oldukça uzak kaldığımız için, evinizde kullanacağınız canlı çiçekler, size her an doğayla iç içe bir ortamda vakit geçirme olanağı sunar. Ancak bu yılın trendleri arasında çiçekçiden alınmış demetler yerine kırlardan toplanmış lavanta, papatya ve mimoza gibi çiçek buketleri yer alıyor. Bu nedenle evinizi kendi tasarladığınız çiçek buketleriyle süslemeye hazır olun.

Baharın neşesini evinize getirin

BAHÇENİZDE KEYFİ ALANLAR OLUŞTURUN

Haberin Devamı

İlkbahar demek balkon ve bahçelere “Merhaba” demektir. Çünkü bahar ve yaz aylarında yeni yaşam alanlarımız çoğunlukla bu ikiliden ibaret olacaktır. Evinizde açık havanın da keyfini sürebileceğiniz keyif alanları oluşturmak için bu ayları iyi değerlendirmeniz gerekir. Balkon ve bahçelerinizde led ışıklar, fenerler, duvar süsleri ve küçük renkli koltuklar ile değişiklikler yapabilirsiniz. Özellikle balkon duvarlarınızı ekru ve bejin dışında sarı ya da yeşil gibi canlı bir renkle boyamanız, ortamın havasını tamamen değiştirmenize yardımcı olur. Ayrıca güzel saksılara ektiğiniz begonya, petonya, mine çiçeği, ateş çiçeği, gündüz sefası, godetya ve zambak gibi çiçeklerle de balkonunuza ya da bahçenize tam anlamıyla baharı getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

SEZONUN TREND RENKLERİ

Bu yılın rengi seçilen ve hem cesur hem de rahatlatıcı bir etkiye sahip olan viva magenta, ilkbahar ev dekorasyonunun iddialı renkleri arasında. Kırmızı renk tonunda gelen, viva magentayı ev dekorasyon ürünlerinin birçoğunda göreceğiz. Ayrıca koyu kırmızı, yeşilin tonları ve turuncu da sezonun diğer trend renkleri arasında yer alıyor.

Yazarın Tüm Yazıları