Yetenekler gözler önünde

Yalnayak bu hafta ilk albümleri “Ayıp Olmasın”ı bizlerle buluşturdu. Albümde türler arası sörf yapılırken 12 şarkılık çalışmada özel ama herkese değen bir müzik dinliyorsunuz.

Haberin Devamı

Müziklerini “uzaysal bir saykedelik elektro-funk / rock füzyonu” olarak tanımlayan Yalnayak, çıkış albümleri “Ayıp Olmasın”la yeteneklerini paylaşıyor. Çıkış şarkısı “Straight Hamam”la hem oryantalist hem de Batılı bir müzik vadeden grup, aslında albümün kısa bir özetini de sunmuş oluyor. Solist Damla Temel’in yetenekleri, Netam prodüksiyonu ve Yalnayak düzenlemesiyle birleşince ortaya 12 şarkı çıkıyor. Hepsi de birbirinden iyi duyuluyor. Adakambo ile düet yaptıkları “Sıfır”, Can Ömer Uygan ile çaldıkları “Bıraktığın Yerden”, O ile söyledikleri “Yürümeye Devam Et”, bir albümde iş birliği nasıl yapılırı gözler önüne seriyor.
12 şarkı, 47 dakikalık bu albüm pişman olmayacağınız bir alternatif müzik yolculuğu yaşatıyor. Yalnayak gibi yetenekli grupları gördükçe insanın müzik yapası geliyor.

Haberin Devamı

DİKKAT ÇEKENLER

◊ Yasak Helva, ikinci albümleri “Atamba”nın ilk şarkısı “İmansız”ı yayınladı. Divan edebiyatındaki âşık-maşuk klişelerine atıfların sek ve enerjik bir düzenleme ile buluştuğu şarkı, hem rock hem de Anadolu tınılarını bünyesinde barındırıyor.
◊ Melis Yelman, Orçun Ayata ile yeni şarkısı “Geri Gönderin”i yayınladı. Melankolik bu indie parça, yine Yelman’ın yaşadığı hikayelerden ilhamını alıyor. Şarkının prodüktör koltuğunda yer alan Orçun Ayata, elektronik dokunuşuyla yeteneğini konuşturuyor.
◊ The Ringo Jets’in yeni single’ı “Cehennem Köpekleri” bomba gibi geldi. Stüdyoda hücum kayıt olarak kaydedilen şarkı, punk enerjisini kulaklarınıza taşıyacak ve eminim dinlerken yerinizde pek duramayacaksınız.
◊ Özgür Akgül’ün ilk kişisel albümü “Hediye”, bu haftanın belki de en enteresan çalışmalarından biri. Geleneksel ile modernin bir araya geldiği albümde elektronik müzik de var, İstanbul Strings de... Cover parçaların da yer aldığı albümün, eklektik havası her şarkıyı merak etmenizi sağlayacak. Albümün açılışında yer alan “Tanz mir den Untergang” başlı başına bütün uzunçaları dinlemeniz için geçerli bir neden.
◊ Ayyuka’nın 4 şarkılık EP’si çıktı. “Zaman Ziyan” adını taşıyan albüm bir ayı aşkındır Bandcamp üzerinden dinlenebiliyordu. “Ziyan” bu EP’de favorim!
◊ Cihan Mürtezaoğlu, yeni albümü “Köprülerin Üzerinde”yi bu hafta yayınlıyor. Daha önce duymadığımız “Köprülerin Üzerinde”, “Yana Yana”, “Kök Salmadan” ve “Bu Bir Rüya”nın da yer aldığı albümde tüm söz, müzik ve düzenlemelerde sanatçının imzası var. Albümdeki tek düet çalışma olan “Derde İhanet Edemem”in düzenlemesi Deniz Tekin’e, “Camdan Tepside” şarkısında ise düzenleme Alaca’ya ait. 12 şarkılık albüm yeni ve güncellenmiş bir Cihan Mürtezaoğlu’nu işaret ediyor. Albüme adını veren parça ise tam bir imza niteliğinde.

Ne dinledim

Haberin Devamı

∆ Osman Cem Gençtürk- “Bir Gün Gelir”
∆ Cem Pilevneli- “Superman”
∆ Çağrı Sertel- “Melankoli”
∆ Palmiyeler- “Sadece Sen”
∆ Alp Ersönmez, Jabbar- “Sen Beni Yendin”

Yazarın Tüm Yazıları