Metal müzik  sold out

Megadeth’in Türkiye’ye gelecek olması büyük etki yarattı. Döviz kurlarının yüksek, büyük yabancı müzisyenlerin ülkemize konser vermeye gelmesinin düşük olduğu şu günlerde Megadeth konseri biletleri ise satışa çıktığı ilk saatte tükendi.

Haberin Devamı

Trash metal denince akla ilk gelen Megadeth, “Crush the World Tour” turnesi kapsamında KüçükÇiftlik Park’a geliyor. 12 Haziran’da konser verecek olan grubun 8 Ocak’ta satışa çıkan biletleri bir saatte tükendi. Hem de 2 bin 750-792 TL fiyat aralığına sahip olmasına rağmen. Davulda Dirk Verbeuren, basta James LoMenzo, gitarda Teemu Mäntysaari, gitar ve vokalde Dave Mustaine’li kadroyla sahnede olacak grubun Türkiye’ye gelmesi nasıl bir heyecan yarattıysa bize bilet sırası gelemedi.
Geçtiğimiz aylarda Dave Mustaine, artan bilet fiyatları için açıklama yapmış ve fiyatların konser masraflarına anca yettiğini ileterek “Işıkçı, sesçi gibi pek çok insanla çalışıyoruz. Arka planda bir davul teknisyeni, bir gitar teknisyeni, bas teknisyeni gibi çok sayıda insan var. Ayrıca sahne arkasında çalışan şoförler, yemek servisi yapanlar ve bunların otel odası ayarlama masrafı... Ve tabii onları beslememiz de gerek. Yani baktığınız zaman rakamlar bizim için de git gide artıyor. İnsanlar biletlere bakıp ‘Dostum, sırf bu adamları görmeye gitmek için 75 dolar ödeyemem’ diye düşünüyorlar fakat bu pek de adil değil. Bugünlerde gidip bir grubu canlı izlemek istiyorsanız bu durum böyle. En basit haliyle bugün A noktasından B noktasına para harcamadan ulaşmak mümkün değil” dedi.
Gerçekten de dünya ekonomisi zayıflarken sanata ayrılan para gittikçe azalmaya başladı. İstanbul’da 1 saat içinde konser bileti tükenmesi ise heyecan verici. Yeri gelmişken 23 Mayıs’ta gerçekleşecek Scorpions konserinin de biletlerinin tükendiğini, 25 Mayıs biletlerinin satışa çıkacağını belirteyim. KüçükÇiftlik Park’taki bir başka etkinlik olan Bruce Dickinson ve Zorlu PSM’deki Katatonia konserine hâlâ bilet bulabilirsiniz. Konser aşkı sorgulanamaz müzikseverler için Soen ve Therion konserlerini de hatırlatmakta fayda var.

Haberin Devamı

Heyecanlandırıyor

Goss, ilk albümünden ikinci şarkı “Yok Olsun Ardından”ı bu hafta yayınlıyor. İlişkiler ve hüzün paydasındaki sözleriyle dikkat çekecek şarkı, hem karanlık hem de eğlenceli ritimleriyle mutlak bir acıdan sizi uzak tutuyor. Söz ve müziği Goss imzalı şarkı sonbaharda gelecek albüm için de heyecanlandırıyor.

Öne çıkıyor

Haberin Devamı

Mentra, son şarkısı “Kendimi Ararken”i yayınladı. Şarkı, bireyin kendi içine dönüşüyle alakalı sözleriyle ve elektronik müzik öğeleriyle öne çıkıyor. Söz ve bestesi Mert Erol’a ait şarkı, gruba yeni ve farklı bir kitleyi de getireceği kesin.

Çok farklı

Daha önce Altın Güvercin Beste Yarışması’nda “En İyi Besteci”, “En İyi Söz Yazarı”, “En İyi Yorumcu” ödüllerinin tamamını alan Deniz Özçelik ya da nam-ı değer Den Ze, sözü, müziği ve düzenlemesi kendine ait olan, “Güzel Değil”i yayınladı. Aşkı odağına koyan şarkının sözü ve müziği kendisine ait. Etnik esintiler barındıran şarkı, farklı bir alternatif pop deneyimi sunuyor.

Cayır cayır

Beni uzun zamandır takip edenler Congulus’un çalışmalarını ne kadar çok sevdiğimi bilir. “İskeletin Düğün Halayı” isimli bu hafta yayınlanacak şarkıları, Anadolu’nun 9/8’lik ritimleri ile psikedelik öğeleri bir araya getiriyor. Yeni albümün ilk şarkısı olma özelliği taşıyan eser, enstrüman yetenekleriyle grubu bir kere daha öne çıkarıyor. Saykodelik Anadolu pop sevenler koşarak gelsin, cayır cayır bir şarkı çünkü...

Karanlık

Haberin Devamı

Yarkın Yorulmaz ve Tolga Mamur’dan oluşan Tuzla, “Büyük Duygular” EP’sini yayınladı. Hayata dair fikirlerini new wave, post-punk, darkwave, psikedelik rock türlerine yedirerek anlatan Tuzla üç şarkılık bu EP’de aradığınız karanlığı sunuyor.

NE DİNLEDİM

◊ DZO- “Teksas”
◊ Özgür Lokum- “Koşmak Zorundayım”
◊ Sufle, Anıl Piyancı, Nurettin
◊ Çola- “Yaşıyorum Ölesiye”
◊ Bege- “Hayalet”
◊ Birol Namoğlu- “Denizde”
◊ Emre Nalbantoğlu- “Uçuyorum”
◊ Kenan- “Sonbahar”

Yazarın Tüm Yazıları