Mekanda online’ız

Pandemiyle online konser dünyası kuruldu, online konser dünyası da kendi ekonomisini yarattı...

Haberin Devamı

Geçen haftalarda mekanların da kendi organizasyonlarını hazırladığından bahsetmiştim. İlk hamle Jolly Joker’den geldi.
Mekan, gelecek hafta JoJo isimli online konser ve etkinlikler platformunu tanıtacak.
Amaçları gerçek sahne performansı deneyimine yakın çekimler yaparak, arkadaş grubunuzla ayrı odalarda izleyebileceğiniz size özel ortam yaratarak müziği evinize getirmek.
İlk etkinlik Cem Adrian’ın 18 Aralık’ta Jolly Joker Vadistanbul’da sahnesindeki canlı yayını olacak.
Sırasıyla Yaşar, Ziynet Sali ve Buray da bu platformda çevrim içi konser verecek.
Öte yandan Zorlu PSM, Salon İKSV gibi mekanların yanına bu hafta RX de ekleniyor.
Birçok DJ’i müzikseverlerle buluşturan yeni mekan, YouTube kanalı üzerinden yayın yapmaya hazırlanıyor.İlk yayın 12 Aralık’ta.
Mekanların pandemiden sağ çıkabilmesini sağlayan yollardan biri de online etkinlikleri paraya çevirmesi. Gerek YouTube’tan yapılan ücretsiz yayınlar gerekse online biletli etkinliklere ev sahipliği yapmaları az da olsa nefes almalarını sağlayacak...

Haberin Devamı

Stadyumdan da YAYINDAYIZ

“Bu ülkede kim stadyum konseri verir” sorusunda malum isimleri sayarız. Ama artık devir değişti.
Edis, 24 Aralık günü Vodafone Park’ta konser verecek. Etkinlik de dijital olarak yayınlanacak... Gerçek konser kurulumu ve rejisiyle hazırlanan konserin yaklaşık 3 milyon kişiye ulaşması bekleniyor.
Stadyum içindeki ekranlara seçilecek 120 şanslı kişinin de görüntüleri yansıyacak ve ortaya 90 dakikalık enteresan bir iş çıkacak. Edis, ekrana yansıyan seyircileriyle de konuşabilecek... Edis’in prodüksiyonlu sahnelerini bilenler stadyuma kurulacak devasa sahnede nasıl etki bırakacağını da tahmin edebiliyor.
Bu interaktif konseri yerinde izleyememek üzücü olsa da yeni denemeler heyecan verici.

Gitar ön planda

Ocak ayında ilk solo albümü “Yadigar” ile sevenlerini selamlamaya hazırlanan Duman grubu gitaristi Batuhan Mutlugil, albümünün habercisi “Bambaşka”yı yayınladı. Sözü ve müziği kendine ait olan şarkıda gitar tınıları tabii ki öne çıkıyor. Bu albüm de en az Kaan Tangöze ve Ari Barokas’ın solo çalışmaları kadar dikkat çekecek.

Haberin Devamı

Ne dinledim?
· Gren-Dayanamıyorum
· Bağzıları-Sadece Biraz Güzelsin
· The Ringo Jets-Black Sheep (Memet İncili Remix)
· Aybüke Poçan-Yollar Eskidi
· Anıl Piyacı ft Cem Adrian-Ölüm ile Yaşam
· Idyl-Bi’şeyler
· Aysıla Cengiz-Son Bir Kez
· Eylül Biçer-İki Ara
· Can Ercan-Benim Küçük Umutlarım
· Defin, Aslı Gündoğu-Ütopya
· Merhababensokak-Açar Kalbini (Akustik)
· Emre Uludoğan- Ekim
· Nejdet Elmas-Balıksırtı (Remix)
· Manuş-u Ala-Umut
· Deniz Bayoğlu-Nasıl Değişsem (Akustik)
· Ahmet Sipahi-Aralık
· Ağaçkakan-Beklenmedik
· Moğollar-Haliç’ten Güneşin Batışı
· Par’ya-Bilmem Nerelerdeyim
· Sokrat ST, Ozbi-Teslim Olma
· Can Kazaz-Kızılgerdan
· Sanem Kalfa-Misfit
· Ofisboyz-Soon or Late
· Fugo-05:34 (Reload)
· Elif Yalvaç-Under the Aurora 1
· Fakı Baba-Shinobi
· Cihangir Aslan, Akın Sevgör-At The Third Point
· Frauble, Furkan Şahin-Hold Me Close
· Alican Tezer-33. Dün/Susuz Yaz
· Bubba-Keşiş

Haberin Devamı

Attığını vuruyor

Ağaçkakan, sene boyunca yayınladığı “Gidince Görücez”, “Hayret Bir Şey”, “989” ve “2019 da Berbat Bir Yıldı” şarkılarından sonra yeni albümü “Kendiliğinden”le yılı kapatıyor. Sözlerin ön plana çıktığı, prodüksiyonu Emiladil ve Golem’in üstlendiği albümde 22 şarkı yer alıyor. Nilipek ile hazırladığı “Karbondioksit”, Can Güngör ile yaptıkları “2019 da Berbat Bir Yıldı” ile birlikte albümde “acaba mı” dedirten tek şarkı yok. Parantezi açıp kapattığı albümde Ağaçkakan, attığını vuruyor.

Yapamayacağı şey az

Cem Adrian, 10 Türk sanat müziği eserini seslendirdiği “Solmayan Şarkılar” isimli albümünü geçtiğimiz hafta yayınladı. İnanılmaz bir vokal olan Adrian, “Elbet Bir Gün Buluşacağız”, “Kulakların Çınlasın”, “Veda Busesi” gibi unutulmaz 10 şarkıyı seslendirdi. Sanatçı, Anıl Piyancı’nın “Ölüm ile Yaşam” rap şarkısında da düet yaptı.Adrian’ın seslendiremeyeceği çok az şey var.

Haberin Devamı

Herkese nasip olmaz

52’nci yıllarını kutlayan Moğollar, bu hafta dünyaca ünlü Artone Studio’larında, doğrudan plağa kayıt teknolojisiyle hazırlanan yeni albümleri “Anatolian Sun Part 1 & Part 2”yi yayınlıyor. 11 yıl aradan sonra çıkan ve iki ayrı albüm halinde plak olarak yayınlanacak kayıtların prodüktörlüğünü ise BaBa Zula’dan tanıdığımız Murat Ertel üstleniyor.
Saykedelik Türk rock müziği denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Moğollar, konser kaydına en yakın olan gerçek zamanlı çalışmaların yer aldığı kayıtlarda yeniden düzenledikleri parçalarıyla da albümü zenginleştiriyor. Albümde ayrıca Cem Karaca & Moğollar olarak 1973’te yayınlanan “Gel Gel” de yer alıyor. Moğollar bu şarkıyı 47 yıl sonra yeniden kaydediyor. Ayrıca Emrah Karaca da ilk kez babasının bu şarkısını seslendiriyor. Albüm hakkında “muazzam”dan öte söylenebilecek çok az şey var. Böyle müzik yapmak ise herkese nasip olmaz.

Haberin Devamı

Kaldığı yerden

Gren, 11 yıl aradan sonra ilk kez bir albümle müzikseverlerle buluşuyor. “Mevsimsiz İklimler”, Gren’in uzun arada etkilendiği müzikleri iç içe barındırıyor. Nedim Zakuto, Can Karamustafaoğlu ve Hakan Şeremetoğlu’ndan oluşan kadro 9 şarkılık albümlerinde “Son Günüm”, “Geri Dönmez”in dışında “Dayanamıyorum”, “Yalnızlara”, “Mevsimsiz İklimler” gibi 4 lokomotif şarkıya yer veriyor. Albümün prodüktörü ve aranjör koltuğunda ise tecrübeli isim Görkem Karabudak’ı görüyoruz.
Grup kısacası hiç uzun zaman zaman geçmemiş gibi taptaze şarkılarını önümüze seriyor.

Sebepsiz neşe

Gypsy caz grubu olan Manuş-u Ala’nın 5 şarkılık EP’sini dinledim. Gizay Büyükdoğanay, Kaan Büyükdoğanay, Şenova Ülker, Barış Ertürk, Özcan Yılmaz, Yarkın Tuncer ve Mehmet Mutlu’dan oluşan ekibin son EP’leri “Yola Devam”, sebepsiz neşelendiren bir tarafa sahip. “Umut” ve “Yapboz” tekrar dinlediklerim.

TNK ruhu

TNK’nin “Manik Depresif” isimli yeni albümü yayınlandı. 12 şarkıdan oluşan albüm, TNK ruhunu dibine kadar yaşarken dengesini kaybeden bir adamın gözünden hayata ışık tutma yolunu seçmesinin hikayesi de anlatılıyor. Albümün güzellikleri arasında “1İleri”, “Kasap Et Derdinde” ve
“Ölelim Mi Beraber” yer alıyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları